9.2 C
Bistrița
marți, martie 21, 2023

DE CE nu poate Primăria Bistrița să achiziționeze Stadionul Jean Pădureanu:

Bistrițenii cer Primăriei Bistrița să achiziționeze Stadionul Jean Pădureanu. Deși acest aspect a fost intens discutat ieri, în ședința de Consiliu Local, răspunsul final a fost: NU se poate. CARE este motivul:

Stadionul Jean Pădureanu a fost unul dintre cele mai intense subiecte dezbătute ieri, în ședința de Consiliu Local.

După ce a explicat DE CE vrea să cumpere bazele sportive Mecanica și Iproeb, Ioan Turc a explicat și DE CE nu se fac demersuri pentru stadion.

Baza Gloria este în discuții. Există o evaluare făcută de lichidatorul Urs. Dar vom face și noi o evaluare a noastră, și, dacă este un preț corect, o luăm și pe asta. Luăm și terenul și infrastructura. Da, știu că oamenii sunt legați de Gloria, și că terenul e în zona ZERO a orașului. Dar nu e numai de cumpărat. Că trebuie și făcut ceva cu ea. Dacă numai o luăm și nu facem nimic, totul se va nărui. Tribuna deja e în degradare!” a explicat Ioan Turc.

PMP a cerut introducerea stadionului pe lista proiectelor ce vor fi finanțate din creditul de 100 de milioane

Primarul Ioan Turc a ”încălțat” Bistrița cu un credit de 100 de milioane. Banii vor fi folosiți pentru finanțare mai multor proiecte.

În cadrul ședinței de CL, Ștefania Stere, consilierul PMP, a cerut ca și stadionul Gloria să fie pe lista de proiecte

Cerem completarea listei de obiective și cu achiziționarea Stadionului. Dacă municipalitatea nu face demersuri rapide să-l ia, îl va pierde. PMP cere așadar ca și acest imobil să fie pe lista celor finanțate. Nu cred că vom putea lua un alt credit, anul viitor, de exemplu, prin care să finanțăm achiziționarea stadionului. Pe listă sunt prețuri aproximative, pe care le putem ajusta, în așa fel încât să avem buget și pentru stadion”, a declarat aceasta.

Primarul a explicat că municipalitatea vrea stadionul, dar nu-l poate lua încă.

„Nu încercați să ne convingeți să facem ceva ce deja facem de ceva vreme. Am vorbit cu lichidatorul Urs și i-am spus că dorim patrimoniul Gloria. Dar pentru acest credit avem întocmită o anexă cu proiecte a căror studiu de fezabilitate e deja făcut. La Mecanica și Iproeb avem un raport de evaluare la bază, întocmit de noi. Nu putem discuta așadar de o achiziție de o valoare mare sau foarte mare. Trebuie să facem noi o evaluare!”, a replicat Ioan Turc.

Tot vorbiți de o posibilă achiziție și de discuții. De când se poartă aceste discuții? Și care sunt aceste discuții?”, a intervenit consilierul PMP.

Primarul a explicat că NU poate pune pe listă o achiziție a cărei valoare nu se știe. „Noi poate o estimăm la o sumă, și ea e de trei ori mai mare. Și trebuie să facem noi evaluarea!”, a concluzionat Turc.

Propunerea consilierului Stere NU a fost supusă la vot, așa cum e normal procedural.

Dacă se va supune la vot și se va aproba, eu voi fi nevoită să întocmesc raport de ilegalitate pe care să-l înaintez prefecturii”, a explicat secretarul Gaftone.

Proiectul de luare a unui credit de 100 de milioane de lei, FĂRĂ a se aloca bani și pentru stadion, a fost aprobat cu 16 voturi pentru și patru abțineri.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...

Delicioasa înghețată de la Gelateria Aniela o găsiți și la magazinul de pe Calea Moldovei!

N-au mai avut răbdare să se încălzească afară, așa că au deschis și magazinașul din partea...

Ofertă specială de primăvară la MATEROM AUTOMOTIVE: – 8% avantaj client la Accesoriile selectate Mercedes-Benz

Întâmpină primăvara cu stil. Acum cu 8% avantaj client, la MATEROM AUTOMOTIVE: Primăvara este aici, iar asta...