18.7 C
Bistrița
luni, mai 27, 2024

DE CITIT: Recomandări pentru cei care vor să scape de oamenii toxici din jur

Dacă tot a început weekendul și am pășit victorioși în anul 2019 – Anul cărții în România, vă recomandăm astăzi, spre lectură, trei cărți captivante și extrem de interesante:

Lisa WingateÎnainte să fim ai voștri, Editura TREI

Romanul Lisei Wingate (fostă jurnalistă, speaker motivațional și autoare a peste 30 de romane, care au fost traduse în peste 35 de limbi și nominalizate la numeroase premii) se bazează pe fapte reale, petrecute vreme de 30 de ani, din 1920 până în 1950. Societatea Casa de Copii din Tennessee, a coordonat o rețea responsabilă de multe răpiri greu de imaginat. Țintele predilecte: mamele singure, părinții nevoiași, femeile aflate în instituții psihiatrice.

Săraci, dar fericiți că se au unul pe altul, membrii familiei Foss locuiesc la bordul unei case plutitoare de pe Mississippi. Pentru că mama nu poate naște acasă și trebuie transportată de urgență la spital, copiii rămân singuri, iar asta este ocazia perfectă pentru străinii care vin, îi iau cu forța și îi duc la un orfelinat din Tennessee.

 

W. G. SebaldInelele lui Saturn, Editura ART

Naratorul privește lumea prin singura fereastră disponibilă și o găsește dintr-o dată necunoscută. Scris post-factum, jurnalul are numeroase inserții, specificații și trimiteri la personalități, istorii și locuri, care irump una din alta și se leagă printr-un soi de țesătură invizibilă la granița dintre realitate și ficțiune. Sebald ne invită să vizităm un muzeu deschis al capacității distructive umane, cât și să resimțim povara traumei induse prin responsabilizare individuală.

Dr. Lillian GlassDe ce „Infernul sunt ceilalți”, Editura TREI

Autoarea prezintă 30 de tipologii de oameni toxici și vorbește și despre gestionarea furiei și a durerii generate de o relație toxică și consecințele interacțiunii cu persoane toxice – manifestări psihosomatice și boală. „Dacă ținem înăuntru furia, durerea și umilința și nu le exprimăm față de ceilalți, riscăm să ajungem la probleme fizice serioase”, precizează autoarea care dedică un capitol acestei tematici, susținut de exemple și mărturii ale oamenilor pe care dr. Glass i-a consiliat pe acest subiect.

Zorin Diaconescu

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!