18.4 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

De pe ”câmpul de război”, la servit ceai și limonadă! Fineas Murza – din Kiev, la căsuța din centrul Bistriței:

Fineas Murza a surprins internauții odată cu decizia de a merge, pe jos, în zona de război. A văzut cu ochii lui clădirile bombardate din Ucraina. Acum e acasă! Iar în timp ce vă servește un ceai sau o limonadă, vă poate povesti cum s-a văzut războiul prin ochii lui:

În 24 februarie izbucneas războiul între Rusia și Ucraina. În toată agitația și spaima creată, un tânăr bistrițean a reușit să șocheze. Fineas Murza a plecat PE JOS înspre zona de război.

Călătoria sa nu a fost lipsită de peripeții: controale, bătăi, poliție, dormit în frig, etc. A ajuns în Kiev, a văzut clădiri bombardate și ar fi vrut să ajungă în Mariupol. Nu s-a putut, așa că din Odessa a fost ”adus” forțat acasă.

A stat o perioadă acasă, iar apoi a pornit din nou spre Ucraina, oprindu-se, de această dată, la graniță. Acolo, timp de mai bine de o lună de zile, a ajutat la taberele improvizate pentru refugiați.

S-a întors acasă, la Bistrița, iar peripețiile sale le puteți asculta chiard inb gura lui, în timp ce serviți unc eai englezesc sau o limonadă rece.

Fineas Murza servește băuturi răcoritoare la una dintre căsuțele de lemn amplasate lângă Biserica Evanghelică.

Fineas London Tea & Lemonade Shop

Aici puteți savura, limonadă extrem de gustoasă,sirop de brad , ciocolată caldă si diferite sortimente de ceaiuri de la brandul londonez Twinings” a scris Ciprian pe Facebook.
Dacă vreți să vă răcoriți puțin în zilele toride de vară și nu știți unde să savurați o limonadă, vă spun eu cel mai potrivit loc: La Fineas la căbănuță! Un loc superb în centrul Bistriței” a scris Iacob pe Facebook.
Aici găsiți  diferite  sortimente  de  ceai  de  plante,  de  fructe,  ceai  negru  sau  verde,  ciocolată  caldă  sau limonadă  de  diferite  sortimente.
 O parte din ”jurnalul din zona de război” puteți citi aici:
FOTO jurnalul unui bistrițean: A pornit spre Ucraina! În plin război a ajuns în Kiev, pe jos sau cu „ia-mă nene”!

 

FOTO JURNAL: După zece zile în Kiev, Fineas a ajuns în Harkov!

 

FOTO- CIp Art/ Iacob Moldovan

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...