-3.7 C
Bistrița
sâmbătă, ianuarie 29, 2022

DECIZIE: Amenzi uriașe pentru cei care poartă măști textile în spațiul public!

Amenzile aplicate pentru cei care încalcă noile legi reglementate pentru limitarea răspândirii COVID-19 se mențin în continuare. Cei care poartă măști textile în spațiul public vor primi o amendă de 2.500 de lei, considerându-se „purtare neconformă a măștii”!

Cei care s-au obișnuit cu masca textilă și încă o poartă în spațiul public vor fi buni de plată. Amenda este de 2.500 de lei.

Conform hotărârii luate de Guvern, măsura se arată una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenţie a COVID-19, la nivelul Uniunii Europene.

FFP înseamnă „piesă facială filtrantă” și este un standard european pentru eficiența măștii. Acest tip de mască filtrează cel puțin 94% din toți aerosolii, inclusiv virusurile din aer precum SARS-COV-2.

Lucian Bode, ministrul de Interne a comentat acest aspect într-un interviu pentru Digi24. Bode menționează faptul că organele de ordine trebuie să aplice legea, atâta timp cât ea este în vigoare, conform tuturor normelor.

„Câtă vreme hotărârea CNSU și Hotărârea de Guvern sunt clare, iar ordinul de ministru vine în completarea celor două, polițișii și jandarmii, cei care verifică respectarea acestor măsuri, trebuie să aibă fundament legea, nu indicațiile ministrului”, spune Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

Bode mai spune că masca textilă se încadrează în amenzi aplicate pentru purtarea greșită a măștii.

„Este amenda care se aplică pentru portul măștii neconforme, nu am umblat la cuantumul amenzilor”, a conchis ministrul de Interne.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Finanțele personale și copiii: Cum îi învățăm pe cei mici să gestioneze banii încă din primii ani de viață

Finanțele personale și copiii: Cum îi învățăm pe cei mici să gestioneze banii încă din primii ani de viață? Cele mai prețioase 3 decizii financiare pe care le puteți lua pentru cei mici sunt următoarele:

Amicii Building caută contabil/ă și inginer constructor! Rombat are nevoie de operatori și electricieni

Compania Amicii Building are nevoie de contabil, inginer contructor și finisori. Locuri de muncă sunt disponibile și la Rombat, Transmixt Bistrița sau Clinica Sanovil, unde se caută fiziokinetoterapeut, dar și o infirmieră. 

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...