9.9 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 2, 2023

Deputat Bogdan Ivan Gruia: Deblocăm achizițiile publice din România!

Deputatul Bogdan Ivan Gruia a anunțat că a votat proiectul de lege pe care l-a inițiat împreună cu colegii din PSD și din Coaliție. „Este un proiect de lege solicitat de primarii din Bistrița-Năsăud, care simplifică total achizițiile publice directe din România!”

Deputatul Bogdan Ivan Gruia a anunțat că pentru o mai bună absorbție a banilor din PNRR și din noul Exercițiu financiar european, au fost dublate plafoanele achizițiilor publice directe.

Mai mult, criteriul de atribuire al licitațiilor publice nu va mai fi prețul cel mai mic, ci raportul calitate-cost.

De asemenea, scrisorile de garanție bancară pentru constructori pot fi emise și de instituții financiare nebancare!

Comparativ cu țările din Europa, România are o abordare severă asupra achizițiilor directe, cu un plafon al achizițiilor directe de 10 ori mai mic (Ex. Germania: ~5.4 milioane euro)!

Camera Deputatilor este for decizional. Urmează ca legea să fie promulgată de Președintele României și să intre în vigoare!”, a mai transmis deputatul Bogdan Ivan Gruia. 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

 1. Pentru o absorbție a banilor din PNRR implementarea reformelor este crucială. Este vorba despre reforme majore incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență pentru România:
  -Reforma pensiilor – o reformă majoră care va asigura un nivel adecvat pentru cei cu venituri mici și de asemenea sustenabilitatea sistemului de pensii pe termen mediu și lung.
  -Reforme în politica fiscală – adoptarea de măsuri pentru a crește veniturile la buget din impozite, optimizarea cheltuielilor și pentru a asigura aplicarea cadrului fiscal.
  -Companiile cu capital de stat – revizuirea cadrului legislativ pentru aceste companii pentru a îmbunătăți guvernanța corporativă și pentru a asigura respectarea strictă a acestor reguli, monitorizare centralizată eficientă și control cu accent pe performanță.
  -Salarizarea în administrația publică – revizuirea sistemului pentru a evita eventuale creșteri bruște ale cheltuielilor cu salariile.
  -Banca Națională de Dezvoltare – crearea și operaționalizarea acestei bănci.
  -Administrație publică – un nou sistem pentru a accede în funcțiile publice și un sistem îmbunătățit de promovare, inclusiv pentru funcții de management.
  -Justiție – modificarea legilor justiției și consolidarea cadrului anti-corupție.
  -Transport fără emisii de carbon – introducerea principiilor taxării verzi, un nou sistem de taxare pentru drumuri, promovarea transportului cu emisii zero.
  -Energie Regenerabilă – promovarea eliminării treptate a cărbunelui din mixul energetic și creșterea contribuției din energii regenerabile, sprijin pentru producția de hidrogen și baterii și o reformă a pieței de energie electrică.
  Șefa Celulei Comisiei Europene pentru redresare și reziliență, Celine Gauer, a declarat recent la Forumul Eurosfat de miercuri, 15 iunie, că Planul Național de Redresare și Reziliență al României este excelent în privința componentei de tranziție verde și în privința reformelor structurale. Livrarea reformelor nu poate fi negociată, pentru EU este o condiție de a beneficia de finanțare. Spre exemplu, în România, reforma administratiei si reforma pensiilor reprezintă o necesitate absolută, a mai spus Celine Gauer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.