21.6 C
Bistrița
duminică, aprilie 14, 2024

Educația sexuală va fi predată în școlile din România. Urmează promulgarea legii

Parlamentul a votat pozitiv legea educației sexuale sau, mai precis spus, a educației sanitare. Legea se afla în stand-by din 2020. Aceasta urmează să fie promulgată.

Educația sanitară va fi predată începând cu clasa a VIII-a, iar părinții trebuie să decidă, în scris, dacă elevii vor lua parte la orele de educație sanitară.

În 2020, Parlamentul a votat pozitiv legea. Președintele României, Klaus Iohannis, a întors legea la reexaminare. Ulterior ea a fost respinsă la reexaminare de către Senat.

În 2021, legea a fost adoptată, iar în acest moment este adusă din nou în discuție, fiind modificată și trimisă spre promulgare.

Legea se dorește a fi un răspuns și pentru ultimele statistici care plasează România pe primul loc în Europa la un record negativ, respectiv la cea mai mare rată de minore care nasc, iar educația sanitară pare să fie o necesitate în rândul tinerilor.

 

Sursa foto: www.spynews.ro

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...