4.4 C
Bistrița
marți, februarie 20, 2024

Deputații Bogdan Ivan Gruia și Daniel Suciu: Drumul expres Bistrița-Dej nu apare în PNRR. E pe lista de rezervă

Deputatul Bogdan Ivan Gruia a comentat azi prestația secretarului general al PNL, Robert Sighiartău, pe care l-a numit „secretarul general al minciunii”. Daniel Suciu i-a acuzat de incompetență pe reprezentanții PNL BN.

Deputatul Bogdan Ivan Gruia l-a acuzat pe Robert Sighiartău de minciună. „Faimosul lider PNL, secretar general al partidului, Robert Sighiartău a mințit! A mințit că poate să includă drumul expres Bistrița-Dej în PNRR. Nu poate. E pe lista de rezervă. Pe un loc fruntaș? Normal că nu. E pe locul 16 din anexa rezervelor”, a comentat azi deputatul Bogdan Ivan Gruia.
Acesta a mai remarcat faptul că „se pare că doar dl. Sighiartău îl susține “cu toată inima” pe premierul Florin Cîțu la șefia PNL. Lui Cîțu “i se rupe” de dl. Sighiartău și promisiunile făcute de el bistrițenilor…”
Ipocrizia cu drumul expres Bistrița-Dej a fost premeditată! Liberalii au ascuns acest lucru până în momentul transmiterii PNRR Comisiei Europene. DECI, NU SE MAI POATE FACE NIMIC.
 
Singurele cuvinte pe care cetățenii județului le așteaptă de la faimosul, vrednicul și imaculatul deputat și secretar general PNL sunt: V-am mințit!”, a mai spus deputatul PSD.
La rândul său, deputatul Daniel Suciu i-a acuzat de incompetență pe Robert Sighiartău, Ioan Turc, Stelian Dolha, Diana Morar, Ovidiu Florean și Lorand Toth.
„Sunteți niște incompetenți! Și mincinoși! “Drumul expres Bistrița-Cluj, la rezervă” este tot ce ați putut, adică nimic! V-ați plimbat prin tot județul în campanie promițând că sunteți mai buni ca alții, iar azi ați demonstrat că valoarea voastră este egal cu zero! Succes în măcelul vostru intern, dar asta nu ajută județul și bistrițenii cu absolut nimic…”, a punctat Daniel Suciu.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

 1. Acesti PSD-isti nu stiu pe ce lume trăiesc si mai au tupeul să-si ia nasul la purtare. Ei vorbesc mereu despre drumul expres Bistrița-Cluj, un proiect care de fapt nu există, decât in mintea lui Răducu presedintele CJ, care le-a băgat in cap la toti ciracii lui această prostie. Există in schimb deja aprobate proiectele pentru „Autostrada Nordului” și „Drumul Someș Expres”.
  După cum se stie in noiembrie, 2020 preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru construirea Autostrăzii Nordului, care prevede demararea lucrărilor pentru drumul de mare viteză pe traseul Vama Petea , Satu Mare, Baia Mare, Dej, Bistrița, Vatra Dornei și Suceava. Această autostradă include și șoseaua de centură a orasului Beclean si a municipiului Bistrița.
  Termenul de execuție al obiectivului este de 4 ani de la data intrării în vigoare a legii, ceea ce ar însemna anul 2024. În lege se mai arată că obiectivul se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, din credite externe şi din fonduri europene.
  În acest sens, pe data de 10 martie, 2021, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că a semnat contractele având ca obiectiv „Elaborare studiu de fezabilitate drum de mare viteză Baia Mare – Suceava: Lot 2, Bistriţa – Vatra Dornei şi Lot 3, Vatra Dornei – Suceava”.
  De asemenea, pe data de 31 mrtie, 2021 , Ioan Turc- primarul municipiului Bistriţa a parafat, împreună cu directorul general Mariana Ioniță, la București, acordul de colaborare cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., pentru realizarea proiectului „Varianta de ocolire Bistriţa”, ca parte a interconectării aliniamentului Autostrăzii Nordului.
  Pe de altă parte, în cadrul planurilor naționale de redresare și reziliență conditia este ca investițiile pe care le vor realiza țările din UE să fie finalizate până la sfârsitul anului 2026. Prin urmare proiectele din PNRR nu se pot extinde după finalul anului 2026 și nici nu pot fi fazate. De aceea, au fost incluse în PNRR autostrăzile sau drumurile expres pentru care proiectele sunt în faza avansată si pot fi finalizate în termenul cerut de UE.
  Cât priveste Drumul Someş Expres, acesta ar urma să facă legătura dintre Autostrada „Nordului” şi vestul Europei, acesta nu trece pe teritoriul judetului Bistrița-Năsăud. Totusi, Drumul de mare viteză Someş Expres (380 km) va deveni una dintre şoselele de importanţă majoră pentru fluidizarea traficului în regiunea Transilvania, urmând a fi construită pe traseul Turda – Dej – Baia Mare – Satu Mare – Halmeu, cu extensia Satu Mare – graniţa cu Ungaria. Se estimează că investiţia va avea un cost total de aproximativ de 2 miliarde de euro. Drumul va asigura şi legătura dintre Autostrada Transilvania (A3) şi Varianta de Ocolire Cluj-Est, urmând să includă centura orasului Dej de unde se interconectează tronsonul Baia Mare- Bistrita- Vatra Dornei al Autostrăzii Nordului. Probabil pentru Drumul Drumul Someş Expres proiectul este intr-o fază mai avansată decât pentru Autostrada Nordului. Asa se explică faptul că totusi Proiectul „Drumul expres Bistrița-Dej” apare in PNRR pe poziția a 16-a din anexa proiectelor de rezervă , ca legătură nouă la profil de DX (parte integrantă din DX Someș).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: