-9.3 C
Bistrița
joi, februarie 9, 2023

Deputatul PMP Ionuț Simionca: Eu am renunțat la pensia specială acum un an, nu în campanie pentru voturi. Demisia parlamentarilor PSD și USR, praf în ochii electoratului.

Parlamentarul bistrițean, Ionuț Simionca, a criticat astăzi demisiile anunțate de parlamentari PSD și USR pentru a nu beneficia de pensii speciale, calificând gestul acestora drept „praf în ochii electoratului”.

Am văzut că unii parlamentari PSD copiază gestul politic făcut de Liviu Dragnea. Așa făcut și Liviu Dragnea acum patru ani încercând să câștige puncte electorale și a mințit cetățenii că, dacă renunță la mandatul de parlamentar, automat i se anulează pensia specială. Este o minciună gogonată, demisia nu înseamnă renunțarea la pensia specială ci, potrivit art. 49 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, înseamnă recalcularea pe perioada pe care au petrecut-o în Parlament. Îmi pare rău să văd că și USR-iștii copiază gesturile electorale ale lui Liviu Dragnea și Marcel Ciolacu”, a explicat deputatul PMP Ionuț Simionca.

Acesta a reamintit bistrițenilor că, în ianuarie 2020, a renunțat la pensia de parlamentar printr-o declarație dată în fața notarului. „Eu am fost singurul parlamentar care a renunțat la pensia specială. Dar am făcut acest lucru în urmă cu aproape un an, când am văzut că legea pensiilor speciale a fost declarată neconstituțională. A fost un un gest de loialitate față de cei care m-au trimis în Parlament, nu un gest de campanie. Am făcut-o nu pentru voturi, ci pentru bistrițeni”, a mai spus Simionca.

Ca soluție la eliminarea pensiilor speciale, liderul PMP Bistrița-Năsăud a cerut vot în Camera Deputaților pe un proiect inițiat de PMP în acest sens. „Dacă ar avea responsabilitate, ar supune la vot în Camerei Deputaților proiectul PMP de eliminare a pensiilor speciale. Așa se poate renunța la pensia de parlamentar, la aceste pensii nesimțite”, a mai spus Ionuț Simionca.

(Articol electoral comandat de PMP Bistrița-Năsăud, executat de Agenția 215 – portal Bistrițeanul.ro, CUI mandatar financiar județean 11200012)

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...