22.2 C
Bistrița
marți, iulie 23, 2024

Direcția de Sănătate Publică BN: Testările GRATUITE Babeș Papanicolau și HPV continuă la sediul SVSU

Deși inițial erau programate până în 24 februarie, testările gratuite la Centrul Medical de Evaluare și Promovare a Sănătății (sediul SVSU) continuă. Cum vă puteți programa:

Direcția de Sănătate Publică BN a anunțat că se prelungește perioada în care femeile din  Bistrița se pot testa gratuit la Centrul de Promovare a Sănătății din oraș.

Testarea gratuită de HPV și Babeș Papanicolau în cadrul proiectului de screening se adresează femeilor cu vârsta cuprinsă între 24-64 de ani – fără histerectomie totală și fără un diagnostic confirmat de cancer de col uterin. Se pot prezenta la testare și femeile care sunt asigurate, dar și cele neasigurate.

Totodată, pentru aceste testări nu este nevoie de trimitere de la medicul de familie.

Acțiunea de testare urmărește să crească nivelul de informare și acces la testul HPV, pentru a reduce numărul de cancere de col uterin, a transmis directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, dr. Anca Andrițoiu.

Testările gratuite se fac în următoarele spații:

  • Cabinetul medical din Centrul Medical de Evaluare și Promovare a Sănătății (sediul SVSU), din Bistrita, str. Dobrogeanu Gherea, nr.15. Aici se pot face programări la numărul de telefon 0756.122.086, între orele 08.00-16.00.

Prevenția care salvează vieți! Peste 1.300 de femei din Bistrița s-au testat pentru cancer de sân și de col uterin, în doar o săptămână și jumătate

  • La cabinetul Ginalia Med Bistrița tel. 0741.611.197, Beclean
  • Spital Orășenesc Beclean – Ambulatoriu tel. 0723.290.735 / 0263.343.068 
  • Policlinica Maieru tel. 0787549446,
  • Spital Orășenesc Năsăud tel. 0787736723/0263360685 
  • Benemed Năsăud tel.0770358009.

La Spitalul Județean de Urgență Bistrița Ambulator, respectiv Cabinetul de Planificare Familială, se face doar testul Babeș-Papanicolau, pentru femeile cu vârste între 24 și 29 de ani. 

Testările gratuite din Bistrița-Năsăud sunt posibile grație programului derulat de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă̆” Cluj-Napoca (IOCN) împreună cu partenerul său, Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud. Este vroba despre un proiect cofinanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN care vizează sănătatea femeilor, în special a celor din grupuri vulnerabile, din regiunea de Nord Vest. Intitulat „Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin (COD SMIS 140501)”, programul se va derula pe întregul an 2023.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.