8.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

FOTO/VIDEO: Amenzi de 80.000 de lei date de Protecția Consumatorului, la două magazine din Nimigea

Comisarii Protecției Consumatorilor BN au amendat proprietarii a două magazine din Nimigea. Pentru neregulile constatate, aceștia au scos din buzunar aproape 80.000 de lei.

La finele săptămânii trecute, comisarii din cadrul Oficiului Județean de Protecție a Consumatorului BN au fost în control în Nimigea. Doi agenți economici s-au ales cu amenzi de 78.000 de lei și marfă retrasă de la vânzare în valoare de 2.000 de lei.

În data de 23.02.2023, Comisariatul Judetean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Bistrița-Năsăud a desfășurat acțiuni de control privind respectarea prevederilor legale în domeniu, în magazinele alimentare din comuna Nimigea, județul Bistrița-Năsăud. 

La operatorii economici Anuța Universal SRL ( Nimigea de Jos) și Lorivas Expres SRL (Nimigea de Jos), comisarii CJPC Bistrița Năsăud au identificat deficiențe pentrucare au aplicat următoarele sancțiuni:

  • 5 amenzi contravenționale, în cuantum de 78.000 lei
  • 2 avertismente
  • oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 2.000 lei,
  • oprirea temporară a utilizării vitrinelor frigorificeneconforme din spațiile de vânzare până la remedierea deficiențelor constatate, în cazul ambilor operatorieconomici” a transmis șeful CJPC BN, Stelian Dolha.

 

Neregulile constatate au fost:

  • comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită
  • comercializarea unor produse alimentare fără elemente de identificare din care să rezulte data limită de consum
  • comercializarea unor produse alimentare congelate careprezentau gheață în exces, arsuri de congelare și modificări ale aspectului și culorii și cu ambalaje depreciate/rupte
  • comercializarea unor produse congelate neambalateindividual, fiind depozitate în lada frigorifică și intrând în contact atât cu celelalte sortimente de produse, cât și cu pereții agregatului
  • depozitarea produselor alimentare și a băuturilor răcoritoare în vitrine frigorifice neigienizate cu depuneri grosiere de resturi alimentare, rugină și mucegai
  •  neafișarea prețurilor la raft în mod vizibil, într-o formăneechivocă și ușor de citit.

”Comisarii CJPC Bistrița-Năsăud vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor. Indiferent de operatorul economic,vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare” se arată în același comunicat.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.