20.7 C
Bistrița
luni, iunie 24, 2024

FOTO/VIDEO: Amenzi de 80.000 de lei date de Protecția Consumatorului, la două magazine din Nimigea

Comisarii Protecției Consumatorilor BN au amendat proprietarii a două magazine din Nimigea. Pentru neregulile constatate, aceștia au scos din buzunar aproape 80.000 de lei.

La finele săptămânii trecute, comisarii din cadrul Oficiului Județean de Protecție a Consumatorului BN au fost în control în Nimigea. Doi agenți economici s-au ales cu amenzi de 78.000 de lei și marfă retrasă de la vânzare în valoare de 2.000 de lei.

În data de 23.02.2023, Comisariatul Judetean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Bistrița-Năsăud a desfășurat acțiuni de control privind respectarea prevederilor legale în domeniu, în magazinele alimentare din comuna Nimigea, județul Bistrița-Năsăud. 

La operatorii economici Anuța Universal SRL ( Nimigea de Jos) și Lorivas Expres SRL (Nimigea de Jos), comisarii CJPC Bistrița Năsăud au identificat deficiențe pentrucare au aplicat următoarele sancțiuni:

  • 5 amenzi contravenționale, în cuantum de 78.000 lei
  • 2 avertismente
  • oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 2.000 lei,
  • oprirea temporară a utilizării vitrinelor frigorificeneconforme din spațiile de vânzare până la remedierea deficiențelor constatate, în cazul ambilor operatorieconomici” a transmis șeful CJPC BN, Stelian Dolha.

 

Neregulile constatate au fost:

  • comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită
  • comercializarea unor produse alimentare fără elemente de identificare din care să rezulte data limită de consum
  • comercializarea unor produse alimentare congelate careprezentau gheață în exces, arsuri de congelare și modificări ale aspectului și culorii și cu ambalaje depreciate/rupte
  • comercializarea unor produse congelate neambalateindividual, fiind depozitate în lada frigorifică și intrând în contact atât cu celelalte sortimente de produse, cât și cu pereții agregatului
  • depozitarea produselor alimentare și a băuturilor răcoritoare în vitrine frigorifice neigienizate cu depuneri grosiere de resturi alimentare, rugină și mucegai
  •  neafișarea prețurilor la raft în mod vizibil, într-o formăneechivocă și ușor de citit.

”Comisarii CJPC Bistrița-Năsăud vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor. Indiferent de operatorul economic,vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare” se arată în același comunicat.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!