18.5 C
Bistrița
joi, mai 26, 2022

Doi foști viceprimari și un consilier local, găsiți incompatibili și în conflict de interese de ANI

Doi foști viceprimari, din Feldru și Ilva Mică, precum și un fost consilier local din Silivașu de Câmpie au fost găsiți incompatibili și în conflict de interese de Agenția Națională de Integritate. Aceștia nu vor mai putea  fi consilieri locali sau viceprimari.

Agenția Națională de Integritate a trimis luni judecătoriilor și tribunalelor din țară lista cu candidații la alegerile locale din 27 septembrie care au fost găsiți definitiv, prin decizii ale instanțelor, în incompatibilitate sau conflict de interese.

Asta înseamnă că dacă au fost realeși în funcții, mandatele lor nu pot fi validate. În total, mai bine de 100 de consilieri locali și viceprimari din țară sunt în situația aceasta.

Printre ei se numără și trei din Bistrița-Năsăud. Este vorba despre Sîmbotelecan Ioan, consilier local la Silivașu de Câmpie, găsit în conflict de ineterese administrativ. Acesta nu va putea îndeplini funcția de  consilier în perioada 27 martie 2019 – 27 martie 2022. De asemenea, pe listă sunt și doi viceprimari: Beșuți Toader de la Feldru, găsit în conflict de interese administrativ și  Mușină Ilie de la Ilva Mică, găsit în incompatibilitate. Celor doi le expiră perioada de inderdicție de a îndeplini o funcție publică anul acesta.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...