18.7 C
Bistrița
luni, august 8, 2022

Dorin Dobra, reprezentantul bistrițenilor în Senatul Universității Babeș-Bolyai

Lectorul universitar Dorin Dobra a fost desemnat să facă parte din Senatul Universității Babeș-Bolyai. „Este o funcție mai mult decât onorifică, pentru mine. Ea reprezintă, înainte de toate, o onoare, și apoi o mare bucurie. Sper, totodată, să ofer și un prilej de mândrie pentru bistrițeni”, ne-a mărturisit Dorin Dobra.

În urma pensionării profesorului dr. Nicolae Păun – cel care a și înființat la Bistrița colegiul universitar – profesorii UBB Extensia Bistrița i-au propus lui Dorin Dobra să-și depună candidatura. A fost ulterior votat în unanimitate drept reprezentant al profesorilor bistrițeni.

Senatul Universității Babeș Bolyai reprezintă, practic, forul deliberativ suprem. ca în orice construcție serioasă. În cadrul Senatului se discută și se deliberează Carta Universității. Se aprobă planul strategic de dezvoltare instituțională și planurile operaționale. Se adoptă politicile și strategiile de dezvoltare… Până acum, ședințele Senatului UBB s-au desfășurat online. Când se vor relua cursurile fizic în universitate, cel mai probabil și ședințele Senatului își vor relua forma clasică de desfășurare. ”, a mai explicat Dorin Dobra.

Cea mai apropiată ședință a Senatului va avea loc la mijlocul lunii iunie, a confirmat profesorul Dorin Dobra.

Raportat la experiența mea de senat politic, în Senatul UBB discuțiile și dezbaterile se ridică la un cu totul alt standard. Aici opiniile sunt exprimate mult mai decent și au o anumită etichetă. E vorba, în definitiv, de cea mai prestigioasă universitate din România…”, ne-a mai mărturisit prof. Dorin Dobra.

Dorin Dobra va face parte din Senatul UBB Cluj-Napoca până în 2024, când se vor organiza din nou alegeri pentru această funcție.

105 cadre didactice reprezentând fiecare facultate a universității, dar și reprezentanți ai studenților se întâlnesc cel puțin o dată pe lună.

Mulțumesc pentru încredere colegilor mei profesori. Mă voi strădui să reprezint Facultatea de Studii Europene cu demnitate și competență. Voi căuta să fac în continuare cinste bistrițenilor prin tot ceea ce voi realiza printre clujeni, în Universitate”, a transmis lectorul unviersitar Dorin Dobra.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...

Cum să renovezi baia simplu și rapid

Baia este un spațiu important în orice locuință. Având în vedere că petrecem destul de mult...

Se fac angajări la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness, Sanovil are nevoie de un asistent farmacie

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness,...