6.4 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

Doris Rai propune un mare parc de distracții în Wonderland, realizat în parteneriat public-privat cu bistrițenii

Doris Rai rămâne fermă și se aventurează singură în cursa pentru fotoliul de primar al Bistriței. Prezentă într-o emisiune Bistrițeanul LIVE, Doris Rai a vorbit deschis despre bistrițeni, politică și administrație în viziunea sa. Unul dintre proiectele sale pentru Bistrița este transformarea Wonderland într-un mare parc de distracții și aventură. Primăria ar urma să facă planul, iar bistrițenii să dezvolte, printr-un parteneriat public privat, toate micile afaceri, pe care le-ar putea lăsa moștenire.

Doris Rai, candidat independent la Primăria Bistrița, a fost prezentă aseară în studioul Bistrițeanul LIVE și a răspuns tirului de întrebări adresate de Claudia Andron și Adrian Linca.

După ce a vorbit despre Bistrița și bistrițeni, dar și despre politică, Doris Rai a oferit câteva detalii despre proiectele pe care le are pentru oraș. Dacă va trage lozul câștigător și va fi aleasă primarul Bistriței, fosta directoare de la AJOFM BN, spune că va duce mai departe toate proiectele eșuate ale administrației Crețu și va căuta soluții pentru a transforma tot ce nu merge bine.

„Ce voi face cu toate proiectele eșuate? Asta nu înțeleg eu – că nimeni nu răspunde, că nu există răspundere administrativă. Toate proiectele sunt aprobate, dar nu sunt aprobate pe partea de oportunitate, dacă sunt oportune. Eu asta nu înțeleg! Atâția bani să investești într-o pârtie! Hai să fim serioși, nu trebuie să fii în domeniu să realizezi că aici e aproape imposibil să fie o pârtie funcțională și să scoți banii din ea. Banii pe care îi investești, darămite să mai ai și profit. Am înțeles că a fost un hatâr, dar cine știe?! Poate tot răul spre bine, pentru că se pot găsi soluții și în Wonderland”, a spus aceasta.

Doris Rai își dorește să transforme complet fața Wonderland-ului și să deschidă un parc de aventură și distracție, care ar putea pune Bistrița pe harta orașelor turistice.

„Acolo văd un parc mare de aventură și de distracții. Acea pârtie să o facem utilă și vara. Aș gândi un bob pe șine, un roller coaster. Trebuie găsite soluții! Eu nu sunt pentru a distruge. Trebuie găsite soluții în momentul în care vedem că nu e bun ceva și chiar nu are ce să fie. Pentru că nu a fost ok cu pârtia și datorită greșelilor administrației, nu doar că s-a făcut, dar și pe urmă cum a fost administrată pârtia în sine. Eu mai dau o șansă, iar dacă nici șansa aceea nu e ok atunci găsim alte soluții”, a subliniat Doris Rai.

Viitorul parc de distracții ar urma să fie dezvoltat cu ajutorul arhitecților și ai oamenilor cu viziune. În baza unui parteneriat public – privat primăria va concesiona parcele de teren antreprenorilor bistrițeni care vor desfășura acolo diferite activități.

„Propun parteneriat public – privat. Eu așa văd dezvoltarea. Eu aș vedea în felul următor: împreună cu arhitecți specialiști și oameni cu viziune care știu să gândească un astfel de proiect de parc, pentru că nici noi nu știm dacă nu avem studiile necesare și nu am mai făcut, îl creionăm (n. r. – parcul de distracții) pe hârtie, îl împărțim și îl așezăm cum dorim să fie, iar pe urmă invităm bistrițenii să se implice pentru că trebuie susținută economia. Având în vedere cum merg lucrurile la nivel național, noi trebuie să găsim aici resurse, adică să susținem economia locală. În viziunea mea, parteneriatul public – privat se referă la împărțirea Wonderland-ului în parcele și fiecare să ia o activitate. Parcul va fi împărțit pe activități ca să nu ne încălecăm unii pe alții, să fie zece restaurante și 100 de roller coaster. Nu! Vom concesiona terenurile, iar bistrițenii să dezvolte acolo o afacere care este în planul arhitectului și care să rămână în familie ani la rând, ca o moștenire de familie. Acestea sunt afacerile de succes în străinătate”, a transmis Doris Rai.

Emisiunea integrală în care Doris Rai a fost prezentă poate fi urmărită AICI:

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: