13.1 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 25, 2022

Doris Rai: Vom face la Bistrița cercetare și inovare

Doris Rai, candidat independent la funcția de primar al Bistriței, a fost prezentă într-o emisiune Bistrițeanul LIVE. Aceasta a vorbit pe scurt despre câteva proiecte pe care le are pentru oraș. Multe proiecte au făcut referire la tineri, printre ele numărându-se transformarea Parcului Industrial în parc pentru cercetare și inovare. Toți tinerii talentați din Bistrița ar urma să desfășoare activități în noul parc.

Doris Rai, candidat independent la funcția de primar al Bistriței, a fost prezentă într-o emisiune Bistrițeanul LIVE, unde a vorbit despre câteva dintre proiectele pe care le are pentru oraș. Multe dintre proiecte se referă la tineri și la crearea condițiilor pentru a rămâne acasă.

În viziunea lui Rai, Parcul Industrial din Sărata poate fi transformat și folosit în scopul cercetării și inovării, mai ales că Uniunea Europeană va aloca sume impresionante pentru acest domeniu.

„Va fi o revoluție a locurilor de muncă în viitor. Am studiat problema, iar pe partea asta este soluția de Cercetare – Inovare, susținută pe fonduri europene în viitorul exercițiu bugetar. Noi în Parcul Industrial putem face cercetare și inovare pentru că avem copii talentați, chiar foarte talentați. Acum Parcul Industrial este o altă gaură neagră și trebuie să îi dăm o utilitate. Așa văd eu lucrurile acolo. Să creăm un hub, că tot se poartă cuvântul ăsta. Un centru în care toți copiii ăștia faini și frumoși ai noștri să poată face lucruri la fel de minunate ca ei. Să nu mai plece dincolo. Din contră, să vină alții aici. Îmi doresc să facem cercetare la Bistrița”, a spus Doris Rai.

Conform acesteia, tinerii de la echipa de robotică a Bistriței vor avea acces imediat în noul hub creat pentru a-și duce la bun sfârșit toate proiectele pe care le au.

„Avem echipă de robotică și săracii au fost dați afară de la școală pentru că nu mai au locație unde să își desfășoare perioada lor de practică și în care să muncească și să creeze”, a mai spus Rai.

Emisiunea integrală în care Doris Rai a fost prezentă poate fi urmărită AICI:

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...

Diferențele între sloturi online și cele offline

Una din principalele modalități în care oamenii se distrează la jocuri de noroc sunt sloturile. Aceste...