-10.4 C
Bistrița
joi, februarie 9, 2023

Două luni, atât a rezistat Primăria Telciu să facă treaba Aquabisului. Comuna redevine clientul furnizorului de apă

Consiliul Local al Primăriei Telciu a votat ieri ca Aquabisul să furnizeze în continuare apă tratată populației. Două luni s-a ocupat Primăria Telciu de această chestiune însă a ajuns în situația în care nu a reușit să mai furnizeze apă potabilă populației, iar Instituția Prefectului l-a somat pe primar să rezolve problema.

Ieri, Consiliul Local al Primăriei Telciu a votat ca Aquabis-ul să continue să furnizeze apă potabilă în comună. Asta după ce în mai, același Consiliu Local vota „divorțul” de Aquabis.

Se pare că doar două luni a reușit Primăria Telciu să facă treaba furnizorului de apă. Mai mult, în ședința de ieri de Consiliu Local, primarul Sever Mureșan a precizat că a fost „somat” inclusiv de Instituția Prefectului, care în contextul secetei tot mai acute, i-a cerut să rezolve problema, după ce Primăria Telciu n-a mai reușit să furnizeze apă potabilă populației.

 „Știți că am preluat în luna mai activele de la Aquabis, tot ce însemna rețele, care erau date spre exploatare către Aquabis. Am preluat și cele făcute din fonduri europene de către ei. Am propus totodată pentru aceeași hotarâte un termen de 36 de luni în care să achiziționăm bunurile lor, din fonduri proprii. Nu ni s-a acceptat această variantă și am ajuns în situația în care nu am mai putut să furnizăm apă potabilă. Am fost convocați la Prefectură din cauza stării de secetă și a obligației noastre de a asigura apă potabilă populației.

Ni s-a atras atenția că în hotărârea respectivă am omis ca până la intrarea în funcțiune a unui sistem propriu, Aquabis să ne asigure furnizarea apei potabile la populație. Atunci am venit cu un proiect de hotărâre care modifică hotărârea anterioară și se aprobă ca în perioada de tranziție, până la preluarea și îndeplinirea tuturor condițiilor de exploatare a serviciului propriu de apă și canalizare, tratarea apei să fie asigurată de către Aquabis, în baza unui contract de furnizare”, a explicat Sever Mureșan, ieri, în ședința de Consiliu Local.

Primăria Telciu a făcut deja aceste demersuri, pentru a nu lăsa oamenii fără apă, iar Aquabis a dat drumul stației de tratare și furnizează apă populației.

Parte din cetățeni, în continuare revoltați

Ședința de Consiliu Local a comunei Telciu a fost transmisă live pe Facebook, iar comentariile care criticau decizia consilierilor locali nu au întârziat să apară.

„Avem noi ac de cojocul fiecăruia care a ridicat mânuța contra poporului”, a precizat un cetățean într-un comentariu.

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...