EDITORIAL: Dolha, URGENT, DEMISIA! De mână cu Diana Morar și secretarul Andrei Baciu! Ați zădărnicit combaterea bolilor în Bistrița-Năsăud!

EDITORIAL: Dolha, URGENT, DEMISIA! De mână cu Diana Morar și secretarul Andrei Baciu! Ați zădărnicit combaterea bolilor în Bistrița-Năsăud!

Prefectul Stelian Dolha NU mai are ce căuta în politică din acest moment, iar un singur vot dat acestui personaj politic este un vot împotriva ta, bistrițeanule, să nu uiți! Omul ăsta a făcut rău, când putea să facă bine și să lase naibii politica deoparte, măcar acum, când sunt la mijloc chestiuni ce țin de viață și de moarte. Dolha va rămâne în istoria județului drept cel mai cinic personaj politic pe care l-am avut vreodată. Din ambiție politică și orgoliu personal a zădărnicit combaterea bolilor în județul Bistrița-Năsăud în timpul pandemiei din 2020. A întârziat în mod deliberat acreditarea tehnică a laboratorului Spitalului Județean pentru testarea COVID-19, luptând în același timp să ia un fond de vânătoare unui afacerist de pe Valea Sălăuței. Da, cu exact asta se ocupa prefectul Dolha zilele trecute. Am pierdut timp și am ratat sute de testări în rândul bistrițenilor, în ultimele două săptămâni, din cauza sinistrului personaj Dolha, ajuns prin jocuri obscure de culise prefect. Și a „prietenilor” săi. Citiți și vă minunați:

În urmă cu două săptămâni, scriam în Bistriteanul.ro despre RĂZBOIUL din Palatul Administrativ pe testarea COVID 19 și medici de laborator! Președintele Radu Moldovan vs. prefectul Stelian Dolha. Jocul politic era deja evident și, la fel ca majoritatea bistrițenilor, m-am bucurat oarecum de competiția politică. Pentru prima dată, din competiția lor am fi ieșit noi, bistrițenii, câștigători – prin faptul că am ajuns să testam la noi acasă, pe două aparate Real Time PCR, mai multe teste. Mai multe îmbolnăviri prevenite, etc.

Nu mi-aș fi imaginat vreodată să asist la o escaladare a acestei competiții, la trecerea peste limitele bunului simț și chiar ale legii. Apropo, m-aș bucura să văd deschisă o anchetă care să aducă lumină în acest caz, iar toți cei implicați – de la Dolha, până la secretarul de stat din Ministerul Justiției, Diana Morar, și până la prietenul și colegul de partid, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu – să răspundă pentru felul în care au folosit frăția politică în boicotarea Spitalului Județean de Urgență Bistrița: prin întârzierea premeditată a obținerii acordului tehnic pentru testarea pentru COVID-19. Un document banal, inventat în 20 Martie 2020.

Ordinul ministrului Sănătății din acea zi prevedea că – pentru a fi prinse în programul național de testare COVID-19 – spitalele de stat sau private trebuie să obțină un acord tehnic, un document inventat pe timp de criză, că de hârtii duceam noi lipsă.

Documentul nu face altceva decât să bifeze că ai aparatura, personalul pregătit, spațiu adecvat etc., pentru a putea testa. Să ne înțelegem: dacă acest ordin de ministru din 20 Martie nu ar fi existat, pe legislația existentă, Spitalul Județean de Urgență putea să testeze din ziua în care a fost pornit aparatul. Medicii din laborator erau pregătiți să facă asta.

În aceeași zi cu Spitalul Județean de Urgență Bistrița, adică în 9 Aprilie 2020, depune documentația tehnică și Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud pentru „aparatul prefectului”, de la DSV BN. Surpriza este că în ziua următoare primește doar DSP BN acordul tehnic, în timp ce Spitalul Județean îl așteaptă și astăzi, la aproape două săptămâni de la trimiterea documentelor.

Și ca să vedeți ce minuni poate face prefectul Stelian Dolha, ajutat de secretarul de stat Diana Morar și secretarul de stat Andrei Baciu, din Ministerul Sănătății – cel căruia astăzi îi cerea președintele Radu Moldovan demisia astăzi pentru nesimțirea cu care tratează Bistrița și investițiile publice și private făcute în Spitalul Județean de Urgență Bistrița în criza cauzată de COVID 19.

Ei bine, aflați că acest trio formidabil, și cu alții enumerați de Diana Morar într-o postare făcută pe Facebook, a rezolvat ca „în premieră la nivel național pentru aparatele deținute de alte instituții decât cele din sistemul sanitar, a fost nevoie de o reglementare cadru cu caracter de norma legislativă, apoi de norme tehnice asigurate pentru funcționare, de a identifica și achiziționa cu termen de livrare scurt kiturile compatibile pentru aparat, de a găsi echipa de profesioniști care să opereze testările umane, apoi de formarea lor în cadrul unui curs de pregătire și, in final de a acredita metoda de testare pentru oameni pe acest tip de aparat. Nu a fost ușor, însă s-a reușit ca totul să fie pus cap la cap!”. 

Pe înțelesul tuturor, s-au făcut legi pentru a putea testa pe un aparat de uz veterinar probe umane: o premieră națională. Ar trebui să ne bucurăm, dar premiera națională a forțat puțin lucrurile. Astfel încât, într-un laborator în care se prelucrează 99% probe animale, cu un grad de securitate 2 – se prelucrează acum probe umane pentru COVID-19 pentru care, spun sursele noastre, ar trebui nivel de securitate 4.

Cu siguranță, toți cei care au semnat pentru aceste legi știu că în Laboratorul DSV BN nu există un circuit separat pentru probele umane. Că au adaptat unul după autorizare și acreditare, și că există un risc imens să se intersecteze probele de la animale cu cele umane.

Vă reamintesc că SARS COV 2 are origine animală. Iar o mică neatenție din laboratorul DSV BN, unde astăzi se prelucrează probe umane și animale (probabil pe același aparat sau în aceeași încăpere?!), în aceeași clădire în mod categoric, ar putea reprezenta o bombă biologică.

Biologia moleculară nu e o joacă și se face în condiții de securitate extrem de stricte. Tocmai de asta, din informațiile noastre, toate aparatele Real Time PCR deținute de DSV-uri sau alții au fost date spitalelor sau laboratoarelor umane pentru a prelucra probe.

La Bistrița, dacă avem susținerea politică care trebuie, le facem la un loc cu cele animale și, mai departe… ferească Dumnezeu!

Apropo, sperăm să funcționeze astăzi autoclava de distrugere a probelor din zona unde se prelucrează probele COVID-19 în DSV BN…! Sperăm să nu fie adevărate zvonurile care ne-au ajuns la urechi – cum că nu ar funcționa, caz în care probele s-ar plimba la o altă autoclavă pentru distrugere… Proptelele politice nu ar putea opri un dezastru, asta e clar.

Acum, că v-am arătat ce minuni pot face trio-ul Dolha, Diana Morar și secretarul de stat Andrei Baciu, nu ne rămâne decât să ne întrebăm de ce alte spitale, la fel ca și „aparatul prefectului” Dolha, au primit acordul tehnic într-o zi, maxim două-trei? De ce aparatul Spitalului Județean de Urgență Bistrița nu a primit acordul nici după două săptămâni?

Sau a funcționat trio-ul, dar pe invers?! Adică au folosit toată influența politică pentru a NU PRIMI spitalul din Bistrița acordul tehnic? O anchetă cu procurori puși pe aflarea adevărului ne-ar putea lumina. Pentru că este inacceptabil ceea ce se întâmplă astăzi la Bistrița: o altfel de premieră națională, din timpul pandemiei, în care testarea în masă, cerută imperativ de Organizația Mondială a Sănătății este boicotată fix de prefectul județului și cei care-i susțin jocurile politice.

Și ca grotescul personajului Dolha să fie complet, aflați că în perioada aceasta trimitea memorii, adrese, ce naiba or fi, să ia fondul de vânătoare al unui om de afaceri de pe Valea Sălăuței, la care râvnește de ceva timp primarul Monița, din Romuli.

Cam aceasta este preocuparea permanentă a prefectului Stelian Dolha de la numire încoace, la care nu a renunțat nici zilele trecute. Când, în loc să trimită memorii la Ministerul Sănătății că nu are spitalul acordul tehnic, el trimitea memorii să ia fondul de vânătoare unui afacerist. Cam atât este de mic și de meschin prefectul Stelian Dolha și cam atât îi pasă de interesul politic al camarilei și de cel al bistrițenilor.

Și ca să vedeți pentru ce a sabotat prefectul spitalul și unde voia să puncteze politic, citiți cu atenție și printre rânduri această postare a sa, de astăzi, publicată de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud: ” Laboratorul de testare pentru Covid-19 al Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud este de astăzi independent! Cu alte cuvinte, capacitatea de testare a echipei laboratorului DSP și a laboratorului a fost validată, începând de astăzi, 21 aprilie, iar probele nu mai sunt recoltate în duplicat pentru a fi trimise pentru confirmare la laboratorul RT PCR de la Cluj. Prin urmare, Laboratorul DSP Bistrița-Năsăud are capacitate deplină de testare și poate analiza toate probele recoltate în județ, inclusiv în Spitalul Județean de Urgență, fără a mai fi nevoie să fie trimise pentru validare paralelă la laboratorul din Cluj. “Pentru creșterea capacității de testare din județ, în perspectiva vârfului de sezon epidemic, m-am implicat, încă de săptămâna trecută, așa cum i-am asigurat pe cei din conducerea Spitalului Județean de Urgență, pentru rezolvarea avizării laboratorului RT PCR al SJU, la nivelul Ministerului Sănătății, și aceasta va fi rezolvată în cel mai scurt timp.” a declarat prefectul Stelian Dolha.”

Vă reamintesc că la Spitalul Județean se fac teste pentru diagnosticarea COVID-19 de două săptămâni…! S-a depășit de mult timp faza de confirmare a modului de lucru cu un laborator paralel și exercițiul celor 50 de probe. Dar, în lipsa acordului tehnic de la Ministerul Sănătății, nu s-a putut începe testarea în masă. Spitalul Județean de Urgență Bistrița are peste 1400 de angajați și o capacitate de 1000 de paturi, iar în situația pandemică existentă, testarea rapidă și la timp în laboratorul propriu este esențială, ba chiar vitală.

În 22 de ani de presă locală am văzut multe personaje politice, dar niciunul atât de cinic ca Stelian Dolha, care să aleagă jocul politic în defavoarea sănătății oamenilor. Cât de mic poți să fii, uman vorbind, ca să faci asta împotriva oamenilor din județul tău? Nu există niciun argument valid care să explice de ce „aparatul tău” are acord tehnic și cel al Spitalului Județean nu. DE CE?! UNDE ȚI-E UMANITATEA, Stelian Dolha? Dar ție Diana Morar?! Ce v-a oprit să faceți aceleași eforturi pe care le-ați făcut pentru aparatul de la DSV – și pentru spital?

Nu aveți nicio scuză. Chiar niciuna. Și sper să nu mai aveți tupeul să vă prezentați în fața bistrițenilor după vreun vot. După cum sper că PNL se va lepăda de voi ca de două mere stricate. Și luați-l cu voi și pe Jenor Beudean, creierul care face și desface în PNL BN și sfătuitorul lui Dolha, care numește prefecți cu intrările sale la „amicul” Ludovic Orban. Politica asta de-o faceți – o fi bună pentru voi, dar pentru Bistrița-Năsăud e nesănătoasă și îmbolnăvește oameni.

În momentul ăsta mi-aș fi dorit-o pe Dorina Cicioc prefect. Da, dacă nu știați, ea a fost celălalt personaj politic din balanța alegerii prefectului, propunerea lui Turc. La cum o știu de persuasivă, garantez că era glonț la București și în două zile venea cu acordul tehnic pentru șapte aparate dacă aveam.

Și înainte de toate era om. Nu animal politic, care în timpul unei pandemii, ce se joacă pe viață și pe moarte, iar testările sunt cheia, ar fi ținut cu bistrițenii, nu cu politica. Până la urmă politica e pentru oameni, nu pentru grupuri meschine de interese.

Dolha, DEMISIA! De mână cu Diana Morar și cu Andrei Baciu! Nu vă plătim să ne faceți rău!

P.S.: În urmă cu puțin timp, prefectul Stelian Dolha a anunțat că a fost emis ordinul Ministerului Sănătății pentru Spitalul Județean. Târziu, domnule prefect, prea târziu! DEMISIA! Pentru tot ce trebuia și n-ați făcut în ultimele două săptămâni!

 

 

VIDEO: Peste 30 de milioane de euro, investite în Rodna, în ultimii ani septembrie 19, 2020 - 8 șantiere sunt în plină desfășurare la Rodna, toate derulate pe fonduri europene. Alte 40 de milioane de euro se regăsesc în proiecte depuse care urmează să fie semnate și implementate – a precizat Valentin Grapini, la Bistrițeanul Live.
Moarte…stupidă, într-un bloc din Bistrița septembrie 19, 2020 - Un echipaj al Ambulanței și unul al poliției au fost solicitate azi, pe o stradă din Bistrița Într-o scară de bloc, un bistrițean a căzut pe scări și nu s-a mai putut face nimic pentru el.
Bistrița-Năsăud: 7 cazuri pozitive, printre care un profesor, 15 bistrițeni externați și un deces septembrie 19, 2020 - Avem 1.381 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 7 bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. 15 persoane au fost externate din spital. De asemenea, s-a înregistrat și un deces. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 1.333 cazuri noi de infecție.
Ți-e expirat buletinul?? AFLĂ în ce condiții poți vota cu el! septembrie 19, 2020 - Alegerile locale sunt la o săptămână depărtare. La Serviciul de Evidență a populației, programul de lucru se prelungește. Totuși, dacă aveți buletinele expirate, puteți vota. AFLĂ în ce condiții:
Peste 100 de elevi trimiși acasă, după cele două cazuri pozitive de COVID 19 de la CNAM și CNLR septembrie 19, 2020 - DSP BN a anunțat ieri că un elev de la Colegiul Național "Liviu Rebreanu" și un profesor de la Colegiul Național "Andrei Mureșanu" au fost depistați pozitiv cu noul tip de coronavirus. În urma anchetei epidemiologice, s-a decis ca peste 100 de elevi să-și suspende activitatea.
Ionuț Simionca: 30 de ani, PNL și PSD au condus împreună Primăria Bistrița. Cine îi mai crede? septembrie 18, 2020 - Pe ultima sută de metri înainte de alegerile locale, candidatul PMP la Primăria Municipiului Bistrița, Ionuț Simionca, a lansat un apel la solidaritate împotriva partidelor tradiționale, PNL și PSD.
AJUTĂM?! Bistrița are mașină de transport sânge, dar lipsesc donatorii care să susțină financiar proiectul septembrie 18, 2020 - Bistrița-Năsăud este singurul județ din țară care are o mașină pentru transport sânge. Iar voluntarii răspund mereu PREZENT la orice solicitare, indiferent de distanța care trebuie parcursă. DAR duc o MARE lipsă. Nu de donatori de plasmă, trombocite sau sânge este vorba. Ci de donatori financiari, care să se asigure că rezervorul mașinii nu e niciodată uscat, că mașina e achitată integral și poate porni în orice secundă spre cei în nevoie. AJUTĂM? Donăm??
OFICIAL. Au început lucrările la sala polivalentă din Unirea, anunță Emil Radu Moldovan septembrie 18, 2020 - Oficial, s-a pus temelia noii Săli Polivalente din Unirea, a anunțat Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean. Complexul sportiv va avea teren pentru handbal, baschet sau volei, restaurant, hotel cu peste 20 de camere, pentru echipele care vor veni la Bistrița, dar și un stadion cu 10.000 de locuri, la standarde UEFA. 
FOTO/VIDEO – Domnești: Își curăța fântâna și au căzut pietrele peste el! septembrie 18, 2020 - Intervenție contra cronometru pentru salvatorii bistrițeni. Un bărbat își curăța fântâna, moment în care au căzut pietre peste el. Incidentul a avut loc în Domnești.
VIDEO: Ce obiectiv și-a propus primarul Valentin Grapini în Rodna, până în 2024 septembrie 18, 2020 - Ce a făcut până acum primarul Valentin Grapini pentru localnicii din Rodna? Invitat în studioul Bistrițeanul Live, primarul a vorbit despre proiectele pe care a reușit să le ducă la bun sfârșit. „Targetul meu în acest mandat a fost să atrag cât mai multe fonduri europene. Astăzi, Rodna are peste 30 de milioane de euro contracte semnate, și peste 40 de milioane de euro proiecte depuse care urmează să fie semnate.”
Bistrița-Năsăud: 18 cazuri pozitive, printre care un elev și un profesor, 9 bistrițeni externați și un deces septembrie 18, 2020 - Avem 1.374 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 18 bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. 9 persoane au fost externate din spital. De asemenea, s-a înregistrat și un deces. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 1.527 cazuri noi de infecție.
Aproape 3.500 de doze de vaccin antigripal au ajuns la Bistrița! CUM se va face repartizarea lor: septembrie 18, 2020 - Prima tranșă de doze de vaccin antigripal a ajuns la Bistrița. Luni va începe repartizarea celor aproape 3.500 de bucăți. Ministerul Sănătății a dublat doza de vaccin antigripal pentru acest sezon, din cauza pandemiei.
INCREDIBIL! Fată de 15 ani obligată să se prostitueze și vândută pe un pitbull. După un deceniu, doar unul dintre vinovați e după gratii septembrie 18, 2020 - Libertatea prezintă povestea unei tinere din Bistrița-Năsăud, care a fost obligată să se prostitueze de mai mulți bărbați și ulterior vândută pe un pitbull și o pereche de cizme de damă, pe când avea doar 15 ani. Culmea, după un deceniu, doar unul dintre vinovați a ajuns după gratii.
Femeile nu prea se înghesuie în politică, în Bistrița-Năsăud. Județul nostru, pe ultimul loc la candidați de gen feminin septembrie 18, 2020 - Potrivit unei analize realizate de o platformă dedicată alegerilor, Bistrița-Năsăud se află pe ultimul loc la candidați de gen feminin pentru funcția de primar,  alegerile care bat la ușă.
Rostul de dimineață: Imagini uimitoare cu o călugăriță dintre cele care își devorează partenerul, imediat după împerechere… septembrie 18, 2020 - A sosit momentul să admirăm, în treacăt, și aceste imagini uimitoare cu o călugăriță dintre cele care își devorează partenerul, imediat după împerechere... „El știe exact ce îl așteaptă. Și cu toate astea...”
Aquabis: Trei localități din județ, fără apă potabilă pentru trei zile septembrie 18, 2020 - Trei localități din Bistrița-Năsăud vor rămâne fără apă potabilă pentru trei zile, începând din 21 septembrie 2020 - anunță Aquabis. În zonă se execută lucrări de spălare a rețelelor de distribuție și aducțiune.
60 de școli și grădinițe din Bistrița-Năsăud funcționează în Scenariul 2 septembrie 17, 2020 - 60 de școli și grădinițe din Bistrița-Năsăud funcționează în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică a preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, dar și a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a. Elevii din celelalte clase de gimnaziu și liceu vin la școală prin rotație de una-două săptămâni. 
Bătrânica lovită de șoferița vitezomană a decedat! septembrie 17, 2020 - O mamă și fetița ei de nouă luni au ieșit azi la plimbare, prin  Șieuț. Li s-a alăturat și o vecină. Cele trei au fost lovite însă de o șoferiță vitezomană care a pierdut controlul mașinii într-o curbă periculoasă.
VIDEO. Mircea Romocea, despre primii pași realizați pentru centura ocolitoare a Năsăudului septembrie 17, 2020 - Mircea Romocea, primarul din Năsăud, a anunțat în studioul Bistrițeanul Live, că s-au făcut deja primii pași pentru centura ocolitoare a Năsăudului. „Este o lucrare de mare anvergură, aproximată la 9,5 milioane de euro.”
Ionuț Simionca: Primăria va cumpăra și reabilita Stadionul „Jean Pădureanu” septembrie 17, 2020 - Candidatul PMP la Primăria Bistrița, Ionuț Simionca, susține că Bistrița poate să redevină un punct de referință în sportul românesc dacă administrația publică dă dovadă de viziune și pune în practică proiecte de largă susținere populară în domeniu, cu mare impact în viitor.
Silviu Rus (PER Bistrița-Năsăud) – Un MESAJ pentru Ioan Turc și Lorand Toth: „Dați șansa și celorlalte partide să ia parte la procesul electoral” septembrie 17, 2020 - Silviu Rus, președintele PER Bistrița-Năsăud, adresează un mesaj public celor doi președinți Ioan Turc și Lorand Toth, făcând apel la solidaritate și colaborare. „Este o problemă de neconstituționalitate și de încălcare a prevederilor de la Veneția!
Via Transilvanica, traseul de drumeții pus pe picioare de Tășuleasa Social, a ajuns la 800 de kilometri! septembrie 17, 2020 - Un vis se transformă, cu pași mici, în realitate! Via Transilvanica a ajunge la 800 de kilometri. Tășuleasa Social, asociația care se află în spatele proiectului marchează cei 800 de kilometri în Sibiu, care, în premieră pentru România, a fost ales Capitala Europeană a Drumeției în 2021.
Bistrița-Năsăud: 15 cazuri pozitive, printre care un preot și un asistent medical, 18 bistrițeni externați și un deces septembrie 17, 2020 - Avem 1.356 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 15 bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. 18 persoane au fost externate din spital. De asemenea, s-a înregistrat și un deces. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 1.679 cazuri noi de infecție.
Bebeluș de nouă luni, mămica și o bunică, băgați în spital de o șoferiță vitezomană septembrie 17, 2020 - O șoferiță din Mărișelu a reușit să bage în spital un bebeluș, pe mămica acestuia și o bunică. Totul s-a întâmplat într-o curbă în care a intrat cu prea mare viteză, reușind și să se răstoarne, după ce a agățat pe cele două femei și căruciorul cu bebele.
N-a rămas cu geaca, dar a primit o lună cazare gratis …după gratii septembrie 17, 2020 - Tânărul care a lovit o vânzătoare și patronul unui magazin, pentru o geacă, a ajuns în arestul IPJ BN. Ieri, instanța din Năsăud a decis că adolescentul merită o pedeapsă mai dură pentru ce a făcut, așa că l-a trimis 30 de zile după gratii.
PNL BN: Traian Ogâgău nu mai este membru PNL şi nu candidează la primărie din partea Partidului Naţional Liberal septembrie 17, 2020 - Ca urmare a înregistrării apărute în spaţiul public, cu primarul din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, PNL Bistriţa-Năsăud precizează că acesta nu mai este membru PNL şi nu candidează la primărie din partea Partidului Naţional Liberal.
Robert Sighiartău : Cetățenii de pe Valea Someșului și Sălăuței își vor putea înmatricula mașinile la Năsăud septembrie 17, 2020 - Robert Sighiartău a transmis că cetățenii de pe Valea Someșului și Sălăuței își vor putea înmatricula mașinile la Năsăud. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat că ministerul va deschide 26 de sedii secundare ale Serviciului de Înmatriculări Auto.
Poliția și DGASPC s-au sesizat în cazul filmulețului în care primarul Traian Ogâgău își pedepsește unul dintre copii septembrie 17, 2020 - Inspectoratul de Poliție Județean, precum și DGASPC s-au autosesizat în cazul filmulețului în care apare fiica primarului Traian Ogâgău, pedepsită de tatăl său, pentru că ar fi fost obraznică. Deocamdată nu este cercetată o persoană anume, ci doar faptele.
Povestea din spatele accidentului mortal de azi-noapte. Totul ar fi pornit de la o glumă…proastă septembrie 17, 2020 - Un accident mortal a avut loc azi-noapte în Ilva Mică. Un tânăr de 26 de ani și-a pierdut viața. Cel care a condus mașina ar fi vrut să facă o glumă. Dar aceasta s-a terminat prost, la 200 de metri de locul din care au pornit.
Aquabis: Fără apă, astăzi, în Bistrița, Beclean și Figa septembrie 17, 2020 - Două străzi din Bistrița rămân astăzi, 17 septembrie 2020, fără apă potabilă. Defecțiuni, semnalate la rețeaua de apă potabilă din Beclean și Figa: