EDITORIAL: Dolha, URGENT, DEMISIA! De mână cu Diana Morar și secretarul Andrei Baciu! Ați zădărnicit combaterea bolilor în Bistrița-Năsăud!

EDITORIAL: Dolha, URGENT, DEMISIA! De mână cu Diana Morar și secretarul Andrei Baciu! Ați zădărnicit combaterea bolilor în Bistrița-Năsăud!

Prefectul Stelian Dolha NU mai are ce căuta în politică din acest moment, iar un singur vot dat acestui personaj politic este un vot împotriva ta, bistrițeanule, să nu uiți! Omul ăsta a făcut rău, când putea să facă bine și să lase naibii politica deoparte, măcar acum, când sunt la mijloc chestiuni ce țin de viață și de moarte. Dolha va rămâne în istoria județului drept cel mai cinic personaj politic pe care l-am avut vreodată. Din ambiție politică și orgoliu personal a zădărnicit combaterea bolilor în județul Bistrița-Năsăud în timpul pandemiei din 2020. A întârziat în mod deliberat acreditarea tehnică a laboratorului Spitalului Județean pentru testarea COVID-19, luptând în același timp să ia un fond de vânătoare unui afacerist de pe Valea Sălăuței. Da, cu exact asta se ocupa prefectul Dolha zilele trecute. Am pierdut timp și am ratat sute de testări în rândul bistrițenilor, în ultimele două săptămâni, din cauza sinistrului personaj Dolha, ajuns prin jocuri obscure de culise prefect. Și a „prietenilor” săi. Citiți și vă minunați:

În urmă cu două săptămâni, scriam în Bistriteanul.ro despre RĂZBOIUL din Palatul Administrativ pe testarea COVID 19 și medici de laborator! Președintele Radu Moldovan vs. prefectul Stelian Dolha. Jocul politic era deja evident și, la fel ca majoritatea bistrițenilor, m-am bucurat oarecum de competiția politică. Pentru prima dată, din competiția lor am fi ieșit noi, bistrițenii, câștigători – prin faptul că am ajuns să testam la noi acasă, pe două aparate Real Time PCR, mai multe teste. Mai multe îmbolnăviri prevenite, etc.

Nu mi-aș fi imaginat vreodată să asist la o escaladare a acestei competiții, la trecerea peste limitele bunului simț și chiar ale legii. Apropo, m-aș bucura să văd deschisă o anchetă care să aducă lumină în acest caz, iar toți cei implicați – de la Dolha, până la secretarul de stat din Ministerul Justiției, Diana Morar, și până la prietenul și colegul de partid, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu – să răspundă pentru felul în care au folosit frăția politică în boicotarea Spitalului Județean de Urgență Bistrița: prin întârzierea premeditată a obținerii acordului tehnic pentru testarea pentru COVID-19. Un document banal, inventat în 20 Martie 2020.

Ordinul ministrului Sănătății din acea zi prevedea că – pentru a fi prinse în programul național de testare COVID-19 – spitalele de stat sau private trebuie să obțină un acord tehnic, un document inventat pe timp de criză, că de hârtii duceam noi lipsă.

Documentul nu face altceva decât să bifeze că ai aparatura, personalul pregătit, spațiu adecvat etc., pentru a putea testa. Să ne înțelegem: dacă acest ordin de ministru din 20 Martie nu ar fi existat, pe legislația existentă, Spitalul Județean de Urgență putea să testeze din ziua în care a fost pornit aparatul. Medicii din laborator erau pregătiți să facă asta.

În aceeași zi cu Spitalul Județean de Urgență Bistrița, adică în 9 Aprilie 2020, depune documentația tehnică și Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud pentru „aparatul prefectului”, de la DSV BN. Surpriza este că în ziua următoare primește doar DSP BN acordul tehnic, în timp ce Spitalul Județean îl așteaptă și astăzi, la aproape două săptămâni de la trimiterea documentelor.

Și ca să vedeți ce minuni poate face prefectul Stelian Dolha, ajutat de secretarul de stat Diana Morar și secretarul de stat Andrei Baciu, din Ministerul Sănătății – cel căruia astăzi îi cerea președintele Radu Moldovan demisia astăzi pentru nesimțirea cu care tratează Bistrița și investițiile publice și private făcute în Spitalul Județean de Urgență Bistrița în criza cauzată de COVID 19.

Ei bine, aflați că acest trio formidabil, și cu alții enumerați de Diana Morar într-o postare făcută pe Facebook, a rezolvat ca „în premieră la nivel național pentru aparatele deținute de alte instituții decât cele din sistemul sanitar, a fost nevoie de o reglementare cadru cu caracter de norma legislativă, apoi de norme tehnice asigurate pentru funcționare, de a identifica și achiziționa cu termen de livrare scurt kiturile compatibile pentru aparat, de a găsi echipa de profesioniști care să opereze testările umane, apoi de formarea lor în cadrul unui curs de pregătire și, in final de a acredita metoda de testare pentru oameni pe acest tip de aparat. Nu a fost ușor, însă s-a reușit ca totul să fie pus cap la cap!”. 

Pe înțelesul tuturor, s-au făcut legi pentru a putea testa pe un aparat de uz veterinar probe umane: o premieră națională. Ar trebui să ne bucurăm, dar premiera națională a forțat puțin lucrurile. Astfel încât, într-un laborator în care se prelucrează 99% probe animale, cu un grad de securitate 2 – se prelucrează acum probe umane pentru COVID-19 pentru care, spun sursele noastre, ar trebui nivel de securitate 4.

Cu siguranță, toți cei care au semnat pentru aceste legi știu că în Laboratorul DSV BN nu există un circuit separat pentru probele umane. Că au adaptat unul după autorizare și acreditare, și că există un risc imens să se intersecteze probele de la animale cu cele umane.

Vă reamintesc că SARS COV 2 are origine animală. Iar o mică neatenție din laboratorul DSV BN, unde astăzi se prelucrează probe umane și animale (probabil pe același aparat sau în aceeași încăpere?!), în aceeași clădire în mod categoric, ar putea reprezenta o bombă biologică.

Biologia moleculară nu e o joacă și se face în condiții de securitate extrem de stricte. Tocmai de asta, din informațiile noastre, toate aparatele Real Time PCR deținute de DSV-uri sau alții au fost date spitalelor sau laboratoarelor umane pentru a prelucra probe.

La Bistrița, dacă avem susținerea politică care trebuie, le facem la un loc cu cele animale și, mai departe… ferească Dumnezeu!

Apropo, sperăm să funcționeze astăzi autoclava de distrugere a probelor din zona unde se prelucrează probele COVID-19 în DSV BN…! Sperăm să nu fie adevărate zvonurile care ne-au ajuns la urechi – cum că nu ar funcționa, caz în care probele s-ar plimba la o altă autoclavă pentru distrugere… Proptelele politice nu ar putea opri un dezastru, asta e clar.

Acum, că v-am arătat ce minuni pot face trio-ul Dolha, Diana Morar și secretarul de stat Andrei Baciu, nu ne rămâne decât să ne întrebăm de ce alte spitale, la fel ca și „aparatul prefectului” Dolha, au primit acordul tehnic într-o zi, maxim două-trei? De ce aparatul Spitalului Județean de Urgență Bistrița nu a primit acordul nici după două săptămâni?

Sau a funcționat trio-ul, dar pe invers?! Adică au folosit toată influența politică pentru a NU PRIMI spitalul din Bistrița acordul tehnic? O anchetă cu procurori puși pe aflarea adevărului ne-ar putea lumina. Pentru că este inacceptabil ceea ce se întâmplă astăzi la Bistrița: o altfel de premieră națională, din timpul pandemiei, în care testarea în masă, cerută imperativ de Organizația Mondială a Sănătății este boicotată fix de prefectul județului și cei care-i susțin jocurile politice.

Și ca grotescul personajului Dolha să fie complet, aflați că în perioada aceasta trimitea memorii, adrese, ce naiba or fi, să ia fondul de vânătoare al unui om de afaceri de pe Valea Sălăuței, la care râvnește de ceva timp primarul Monița, din Romuli.

Cam aceasta este preocuparea permanentă a prefectului Stelian Dolha de la numire încoace, la care nu a renunțat nici zilele trecute. Când, în loc să trimită memorii la Ministerul Sănătății că nu are spitalul acordul tehnic, el trimitea memorii să ia fondul de vânătoare unui afacerist. Cam atât este de mic și de meschin prefectul Stelian Dolha și cam atât îi pasă de interesul politic al camarilei și de cel al bistrițenilor.

Și ca să vedeți pentru ce a sabotat prefectul spitalul și unde voia să puncteze politic, citiți cu atenție și printre rânduri această postare a sa, de astăzi, publicată de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud: ” Laboratorul de testare pentru Covid-19 al Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud este de astăzi independent! Cu alte cuvinte, capacitatea de testare a echipei laboratorului DSP și a laboratorului a fost validată, începând de astăzi, 21 aprilie, iar probele nu mai sunt recoltate în duplicat pentru a fi trimise pentru confirmare la laboratorul RT PCR de la Cluj. Prin urmare, Laboratorul DSP Bistrița-Năsăud are capacitate deplină de testare și poate analiza toate probele recoltate în județ, inclusiv în Spitalul Județean de Urgență, fără a mai fi nevoie să fie trimise pentru validare paralelă la laboratorul din Cluj. “Pentru creșterea capacității de testare din județ, în perspectiva vârfului de sezon epidemic, m-am implicat, încă de săptămâna trecută, așa cum i-am asigurat pe cei din conducerea Spitalului Județean de Urgență, pentru rezolvarea avizării laboratorului RT PCR al SJU, la nivelul Ministerului Sănătății, și aceasta va fi rezolvată în cel mai scurt timp.” a declarat prefectul Stelian Dolha.”

Vă reamintesc că la Spitalul Județean se fac teste pentru diagnosticarea COVID-19 de două săptămâni…! S-a depășit de mult timp faza de confirmare a modului de lucru cu un laborator paralel și exercițiul celor 50 de probe. Dar, în lipsa acordului tehnic de la Ministerul Sănătății, nu s-a putut începe testarea în masă. Spitalul Județean de Urgență Bistrița are peste 1400 de angajați și o capacitate de 1000 de paturi, iar în situația pandemică existentă, testarea rapidă și la timp în laboratorul propriu este esențială, ba chiar vitală.

În 22 de ani de presă locală am văzut multe personaje politice, dar niciunul atât de cinic ca Stelian Dolha, care să aleagă jocul politic în defavoarea sănătății oamenilor. Cât de mic poți să fii, uman vorbind, ca să faci asta împotriva oamenilor din județul tău? Nu există niciun argument valid care să explice de ce „aparatul tău” are acord tehnic și cel al Spitalului Județean nu. DE CE?! UNDE ȚI-E UMANITATEA, Stelian Dolha? Dar ție Diana Morar?! Ce v-a oprit să faceți aceleași eforturi pe care le-ați făcut pentru aparatul de la DSV – și pentru spital?

Nu aveți nicio scuză. Chiar niciuna. Și sper să nu mai aveți tupeul să vă prezentați în fața bistrițenilor după vreun vot. După cum sper că PNL se va lepăda de voi ca de două mere stricate. Și luați-l cu voi și pe Jenor Beudean, creierul care face și desface în PNL BN și sfătuitorul lui Dolha, care numește prefecți cu intrările sale la „amicul” Ludovic Orban. Politica asta de-o faceți – o fi bună pentru voi, dar pentru Bistrița-Năsăud e nesănătoasă și îmbolnăvește oameni.

În momentul ăsta mi-aș fi dorit-o pe Dorina Cicioc prefect. Da, dacă nu știați, ea a fost celălalt personaj politic din balanța alegerii prefectului, propunerea lui Turc. La cum o știu de persuasivă, garantez că era glonț la București și în două zile venea cu acordul tehnic pentru șapte aparate dacă aveam.

Și înainte de toate era om. Nu animal politic, care în timpul unei pandemii, ce se joacă pe viață și pe moarte, iar testările sunt cheia, ar fi ținut cu bistrițenii, nu cu politica. Până la urmă politica e pentru oameni, nu pentru grupuri meschine de interese.

Dolha, DEMISIA! De mână cu Diana Morar și cu Andrei Baciu! Nu vă plătim să ne faceți rău!

P.S.: În urmă cu puțin timp, prefectul Stelian Dolha a anunțat că a fost emis ordinul Ministerului Sănătății pentru Spitalul Județean. Târziu, domnule prefect, prea târziu! DEMISIA! Pentru tot ce trebuia și n-ați făcut în ultimele două săptămâni!

 

 

bontril 105 mg diet pills, weight loss in diabetics, cla fat burner walmart, weight loss after vacation, dr j weight loss wv, where can you go to get perscription diet pills without insurance, keppra weight loss, yushen lee, how old do you have to be to get fat burning pills, anemia and weight gain, grenade termo detonator, creatine lose weight, sample menus for weight loss, easy meal prep plans for weight loss, levothyroxine 88 mcg weight loss, weight loss pills for men that doctors, quick weight loss katy texas, list of food to avoid to lose weight, herbalife weight loss shake, clinics in phoenix, best weight loss pills that is for targets belly fat, best bacteria for weight loss, slimming garcinia cambogia and slimming cleanse, hardest diet to lose weight and tone, free easy weight loss plans, average calories burned in one day, benefits of red peppers for weight loss, instant pot steak recipes keto, create a healthy meal plan to lose weight pescetarian, does fasting work to lose weight, opiate withdrawal high blood pressure, can prozac make you lose weight, shark tank episode where they all invest in weight loss, best weight loss pills with proof, sharon cuneta lose weight, lose weight springfield il, keto zucchinl noodle recipes, india eisley weight loss, how many miles to lose weight walking, dr axe weight loss, keto smothered pork chops instant pot using dehydrated mushrooms recipes, smoothies to lose weight fast recipes, amelia heinle weight loss, easy keto recipes for beginners, body cleanse drinks for weight loss, dotties weight loss zone, how much will blood pressure drop with weight loss, 19 top diet pills reviewed,

FOTO: Băut la volan, de dimineață bună, s-a răsturnat cu mașina iulie 13, 2020 - Un măierean băut la volan a reușit să producă un accident rutier. Acesta s-a răsturnat cu autovehiculul pe care-l conducea. Polițiștii au întocmit dosar penal.
FOTO: A adormit la volan și a ajuns într-un cap de pod iulie 13, 2020 - Un accident rutier a avut loc în această dimineață pe DN 17. O autoutilitară s-a oprit într-un cap de pot. Trei persoane au ajuns la spital.
ALTE vremuri: Bacalaureatul, un spectacol cu public… 6 discipline, la examenul scris iulie 12, 2020 - Emoțiile examenului de Bacalaureat s-au încheiat, pentru majoritatea elevilor din județ. Ar fi, așadar, prilejul potrivit să aruncăm o privire cu 150 de ani în urmă. Să aflăm că prin 1870 Bacalaureatul era organizat ca un spectacol cu public. Și că elevii aveau de susținut examen la nu mai puțin de 6 probe…!
Doris Rai: Serele primăriei pot aduce turiști și bani Bistriței! Am putea fi Orașul Florilor și să producem flori pentru tot Ardealul, cel puțin iulie 12, 2020 - Doris Rai și-a anunțat oficial candidatura la Primăria Bistrița. Prezentă într-o emisiune Bistrițeanul LIVE, aceasta a spus că pentru a diminua povara taxelor și impozitelor de pe umerii cetățenilor, Primăria Bistrița trebuie să se autofinanțeze. Una dintre soluțiile găsite este implicarea serelor de flori ale primăriei ce pot transforma Bistrița în Orașul Florilor. Am putea livra flori pentru tot Ardealul, cel puțin.
Bistrița-Năsăud: 6 cazuri pozitive, 8 persoane vindecate și două decese. La nivel național, 32.535 persoane infectate iulie 12, 2020 - Avem 631 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore șase bistrițeni au fost infectați cu coronavirus, 8 persoane au fost declarate vindecate și externate. S-au înregistrat și două decese. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 456 de cazuri noi de infecție.
UN voucher de 300 de lei – metoda Statului de a încuraja sportul de performanță iulie 12, 2020 - Autoritățile naționale doresc să încurajeze practicarea sportului de performanță. În acest sens, Ministerul Sportului a decis să ofere cadou UN voucher de 300 de lei de copil. Pentru achiziția de echipament sportiv. 
CÂTE accidente au avut loc din cauza mașinilor cu volan pe dreapta iulie 12, 2020 - Timpul mașinilor cu volan pe dreapta, pe străzile din România, se apropie de sfârșit. Polițiștii cer scoaterea TOTALĂ a acestora din circulație. Zeci de persoane și-au pierdut viața din cauza acestor tipuri de autovehicule. CÂTE accidente au avut loc cu astfel de autoturisme:
Fără permis, a ajuns cu mașina într-un gard! Și el, dar și domnișoara de lângă, la spital! iulie 11, 2020 - Seară de neuitat pentru doi tinerei. El a condus mașina, deși nu avea permis, direct într-un gard. A rămas blocat alături de domnișoara de lângă. Apoi au fost transportați la spital.
Ecologiștii își plâng un fost coleg de partid. Ar fi fost răpus de COVID 19 iulie 11, 2020 - Reprezentanții Partidului Ecologist Român, filiala Bistrița, își plâng un fost coleg de partid. Acesta ar fi fost răpus de COVID 19. Pe lâmgă faptul că a fost un expert topograf, a fost activ atât în partid cât și în comunitatea locală.
FOTO: Fetiță lovită din plin de un microbuz, pe trecerea de pietoni iulie 11, 2020 - O fetiță de nouă ani a ajuns la spital, după ce a fost accidentată pe trecerea de pietoni. Aceasta era împreună cu mama ei când microbuzul a lovit-o din plin.
FOTO: Ce au descoperit lucrătorii Aquabis în sistemul de canalizare iulie 11, 2020 - Haine uzate, moloz, lemne, tampoane și ambalaje de tot felul... Sunt doar câteva dintre „capturile” pe care lucrătorii Aquabis le-au descoperit în sistemul de canalizare! Aruncate acolo de bistrițenii care nu știu să folosească civilizat vasele de wc...
EXTRA: În ajutorul viitorilor studenți din Bistrița…! iulie 11, 2020 - Până inclusiv luni, 13 iulie 2020, tinerii absolvenți care își doresc să urmeze o facultate chiar în Bistrița – au ocazia să se înscrie la admitere. Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca Extensia Bistrița oferă și azi și mâine suport telefonic. Alte locuri disponibile pentru absolvenți:
FOTO/VIDEO: BUCURIE !!! Nina Kids mai deschide un spațiu unde copiii să fie iubiți și fericiți! iulie 11, 2020 - Dacă aveți impresia că micuții voștri se simt iubiți, fericiți și ocrotiți numai acasă, înseamnă că nu ați auzit de Nina Kids. Acolo se acționează pe principiul că fiecare Nevoie Individuală Necesită Atenție. Așa că fiecare copil se simte...ca acasă. Iar acum, se mai deschide o locație, pentru ca și mai mulți copii să se poată bucura de atenție, educație și joacă...în siguranță!
Generală 4: Peste 80 de muncitori lucrează de zor să finalizeze lucrările până în septembrie iulie 11, 2020 - Noul an școlar se apropie cu pași repezi. Din fericire, elevii de la Generală 4 se vor putea bucura de ”casă nouă”. Peste 80 de muncitori lucrează de cu zor să termine lucrările. 
COVID 19: Aproape 700 de cazuri noi în 24 de ore. În Bistrița Năsăud – 12 cazuri! iulie 11, 2020 - Grupul de Comunicare Strategică a raportat 698 de noi cazuri de COVid 19 depistate în ultimele 24 de ore, la nivel național. În județul nostru, numărul total al infectărilor a ajuns la 625, cu 12 cazuri noi.
Rostul de dimineață: Cu noaptea-n cap, la spectacol…! iulie 11, 2020 - S-au trezit cu noaptea-n cap, pentru câteva momente de magie. Pentru a surprinde, în toată splendoarea, spectacolul. Incredibil și irepetabil, ca de fiecare dată!
VIDEO: Doris Rai, candidat independent la Primăria Bistrița iulie 11, 2020 - Alegerile locale bat la ușă, iar partidele formează deja alianțe politice pentru un mai mare succes. Totuși, unii se aventurează singuri în cursa pentru fotoliul de primar al Bistriței. Doris Rai a fost prezentă într-o emisiune Bistrițeanul LIVE și a anunțat oficial că va candida independent la Primăria Bistrița.
A început a VII-a ediție a turneului de tenis de câmp TERRAQUA OPEN! iulie 10, 2020 - 170 de jucători s-au înscris la cea de-a VII-a ediție a turneului de tenis de câmp Terraqua Open. Turneul a început ieri, 9 iulie și se va desfășura la Bistrița până duminică, 12 iulie. „Mulțimea de spectatori care ne oferea în anii trecuți din energie va lipsi, în acest an din turneul Terraqua Open...”
CUM se raportează cazurile de COVID 19? Șefa DSP BN lămurește siuația: iulie 10, 2020 - Numărul cazurilor de COVID 19, raportate de la o zi la alta, îngrijorează autoritățile. S-a vehiculat ideea că unele cifre raportate ar cuprinde și retestările celor deja depistați pozitiv. Directorul DSP BN explică modalitatea în care se fac raportările din teritoriu către INSP:
Admitere 2020: Cele mai mici medii cu care s-a „intrat” la liceele de prestigiu din Bistrița iulie 10, 2020 - Nu doar elevii din Bistrița-Năsăud – ci și cei din Suceava s-au „bătut” în acest an pentru cele mai bune specializări ale liceelor de prestigiu din oraș. Este cazul Colegiului „Liviu Rebreanu”, unde s-au înscris și au fost admiși 5 elevi din Vatra Dornei. Cea mai mică medie, la Mate-Info – 9.37!
S-au luat de mânuță și au plecat din centru! Cele două fete, căutate la nivel național! iulie 10, 2020 - Alina și Rosalinda sunt două fete beneficiare ale Centrului de Copii de la Teaca. Acestea au plecat în nenumărate rânduri din Centru, dar au fost găsite și aduse înapoi. Acum au plecat împreună, fiind căutate de două săptămâni.
Drogat la volan, în miez de noapte, pe străzile din Bistrița iulie 10, 2020 - Un tânăr bistrițean a fost oprit azi-noapte, în trafic, pentru control. În urma testării acestuia cu aparatul DRUG TEST, rezultatul a fost pozitiv. Acesta s-a ales cu dosar penal.
Bistrița-Năsăud: 10 cazuri pozitive, 10 persoane vindecate și un deces. La nivel național, 31.381 persoane infectate iulie 10, 2020 - Avem 613 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 10 bistrițeni au fost infectați cu coronavirus, 10 persoane au fost declarate vindecate și externate. S-a înregistrat și un deces. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 592 de cazuri noi de infecție.
14 bistrițeni depistați cu Covid au refuzat internarea în spital. 5 s-au speriat și au chemat ulterior salvarea să îi ducă la spital iulie 10, 2020 - Până acum, 14 bistrițeni depistați pozitiv cu Covid-19 au refuzat internarea în spital. Culmea, 5 dintre ei, la apariția simptomelor, s-au speriat și au chemat ulterior salvarea să îi ducă la spital.
Telciu 2020: Ocazie extraordinară, pentru copiii și tinerii din zonă! iulie 10, 2020 - Telciu 2020: O ocazie extraordinară pentru copiii și tinerii din localitate de a intra în contact cu artiști contemporani. De a participa la activități și ateliere care sunt privilegiul celor din mediul urban. O familiarizare a publicului rural cu o serie de tehnici artistice de intervenție socială.
VIDEO: Măiestrie și sensibilitate. Minute în șir de aplauze…! iulie 10, 2020 - Au fost minute în șir de aplauze, după o infuzie de măiestrie și sensibilitate: solistul Gabriel Croitoru și-a cucerit din nou publicul, la Bistrița, jonglând uimitor cu arcuşul pe coarde, interpretând creații faimoase ale muzicii clasice.
Una din copilele obligate să se prostitueze într-un hotel din Bistrița avea doar 16 ani. Sora ei de 7 ani, vândută de mamă proxeneților iulie 10, 2020 - Zilele trecute, polițiștii au destructurat o rețea de proxeneți care avea ramificații până în Bistrița. Mai exact, fetele erau aduse într-un hotel din Bistrița pentru a practica prostituția. Una dintre fetele obligate să se prostitueze în Bistrița avea doar 16 ani. Sora ei de 7 ani, fusese „vândută” chiar de mamă proxeneților.
Aquabis: 15 localități din BN rămân fără apă astăzi, pentru câteva ore iulie 10, 2020 - 15 localități din Bistrița-Năsăud rămân fără apă astăzi, 10 iulie 2020, pentru câteva ore - anunță Aquabis.
Judecătoria Năsăud: Un an închisoare cu suspendare pentru Traian Ogăgâu iulie 9, 2020 - Traian Ogâgău a fost condamnat la un an de închisoare, cu suspendare, de judecătorii năsăudeni. Pedeapsa vine în urma unui incident din trafic, în 2016. Decizia nu este finală, ea putând fi atacată.
FOTO: Ultima sută de metri! La Băile Figa se amplasează cel mai mare tobogan din România iulie 9, 2020 - Pregătirile se află pe ultima sută de metri! La Băile Figa se amplasează cel mai mare tobogan din România: