VIDEO – Eduard Dragu Sălăgean, la „Românii au talent”: „Nu e foarte ușor să ai curaj atunci când suferi de autism… Dar dacă ai curaj poți să treci peste orice!”

0
7911

Eduard Dragu Sălăgean – cel căruia îi datorăm existența Centrului „Micul Prinț” din Bistrița – a demonstrat că se poate. Și-a învins frica și emoțiile și a participat la Românii au talent, show-ul de talente difuzat de Pro TV.

Cum e să fii autist? Uneori îmi vine să fac tot felul de gesturi pe stradă… Încerc să mă opresc și să respir adânc… Când eram mic nu-mi plăcea să intru în magazine, nu-mi plăcea gălăgia de copii la grădiniță… Aveam multe frici când eram mic”, a mărturisit Eduard Dragu Sălăgean reporterilor Pro TV. 

Cred că terapia mamei mele și a altor terapeuți și pianul m-au ajutat să scap de fricile astea… Am învățat să comunic prin muzică…

Când o să fiu mare, vreau să am o familie, să am copii. O să fiu un tată înțelept. O să lupt și eu cum a luptat mama pentru mine.

La Românii au talent trebuie să-mi depășesc toate fricile. Nu e foarte ușor să ai curaj atunci când suferi de autism… Dar dacă ai curaj poți să treci peste orice!”, a transmis Eduard Dragu Sălăgean tuturor copiilor care luptă cu autismul.

Cu un curaj extraordinar și o pasiune fără margini pentru muzică, Eduard Dragu Sălăgean a venit să demonstreze că nimic nu e imposibil”, au subliniat realizatorii emisiunii.

Cât de frumos a cântat Eduard Dragu Sălăgean puteți urmări în secvența video de AICI.

Interpretarea magistrală a studiului Un sospiro, de Franz Liszt, i-a emoționat inclusiv pe jurați. L-au răsplătit cu patru de DA, calificându-l astfel în etapa următoare a concursului.

Spectatorii din public l-au aplaudat în picioare pe Eduard Dragu Sălăgean, iar printre aceștia s-a aflat și sora lui – Alexa Dragu.

Ești foarte talentat. Te încurajez să mergi în continuare pe drumul acesta. Tu ai descoperit în muzică o cale. Și până la urmă poate să fie chiar calea vieții tale”, a subliniat Andi Moisescu. 

https://protvplus.ro/emisiuni/romanii-au-talent/clip/45645-romanii-au-talent-2023-eduard-dragu-salagean

Foto @ Românii au Talent / PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.