12.7 C
Bistrița
duminică, octombrie 1, 2023

EXCELENT! ”Mocănița Transilvaniei” adoptă un pasaj din centrul Bistriței și se pregătește să-l redea circuitului turistic. Ce planuri are cu acesta:

Pasajul Axa Breslelor a stârnit interesul celor de la Asociația ”Mocănița Transilvaniei”. Ei își doresc să adopte pasajul și să îl redea circuitului turistic. Consiliul Local va vota pentru acordul de principiu în acest scop.

Reprezentanții Asociației ”Mocănița Transilvaniei” solicită de la Consiliul Local Bistrița acordul de principiu pentru adoptarea  pasajului Axa Breslelor din Bistrița. Asociația își propune dezvoltarea unui proiect care să includă și zona medievală a Bistriței. Specificul cultural și arhitectural din veritabilul oraș al pasajelor urmează a fi păstrat și exploatat în scop turistic.

Parteneriatul asociației cu Primăria municipiului Bistrița ar putea să se desfășoare pe o perioadă de minim cinci ani. Asociația ar urma să organizeze diverse evenimente care să aibă drept scop promovarea orașului în rândul turiștilor.

Totodată, se dorește promovarea unui mod de realizare a turismului sustenabil prin integrarea pasajului breslelor  în mai multe rute turistice. Se dorește  implicarea tinerilor și creșterea gradului de conștientizare și implicare civică a acestora, în mod voluntar.

Pasajul Axa Breslelor începe din Bulevardul Republicii și urmează următorul traseu: Pasajul II, Gheorghe Șincai, Țibleșului, George Coșbuc, Nicolae Titulescu, Mihail Kogălniceanu Dogarilor, Turnul Dogarilor, Parcului, Vadului, peste Râul Bistrița și iese în strada Codrișor.

Reamintim că pasajele din municipiul Bistrița au fost reabilitate printr-un proiect de regenerare urbană a centrului istoric, care a costat peste 30 de milioane de lei și a fost finalizat în 2015. În ultima vreme, însă, în unele dintre ele au apărut bucăți de tencuială căzute sau desene de tip grafitti care umbresc aspectul medieval.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Nu ma mai mira nimic privind faptul ca Primaria in vremea lui OTC nu si-a facut treaba. Va amintesc ca OTC si consilierii lui bateau doba ca disperatii cand au facut un proiect pe fonduri europene numit AXA PASAJELOR. Ce s-a ales de lucrari ? Praful . Inainte de a pierde vremea cu o alta tura de negocieri cu Primaria, este obligatoriu sa se redeschida toletele publice din partea de sus al pietonalului. Daca nu, sa va asteptati pe mai departe ca pasajele istorice sa fie MICTIONATE de bipezii care nu au unde sa se goleasca. In prezent totul pute a urina, chiar daca Europa a dat niste euroi. Lucrarile de mantuiala nu arata nici o modernizare. DSP -ul primariei nu si-a facut deloc treaba. DEMISIA lu sefu este obligatorie .

  2. Bine ca a facut OTC pasajele alea, ca erau wc-uri publice!!!! acuma treaba acestora de astazi este sa le intretina, sa le amenajeze si mai bine si sa mai faca acolo unde nu este facut nimic! De exemplu pe Dornei este undeva sub o poarta de langa pasajul acela ingust, o poarta sub care sunt aruncate lucruri si pute intr-un fel………………………………… no sa vedem daca managerul de azi face ceva. Si NT primarul la fel. ca la criticat toti sunteti moț !!!! felicitari celor care au facut, spor celor care trebuie sa mai faca…… sa vedem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!