14.3 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

Secția spitalului, de pe Grănicerilor, are nevoie de 1.100 mp de spațiu verde. Altfel nu poate funcționa!

Fostul Hotel Krone este ”casa” secției de Oncologie a SJUB. Se va transforma în Bază de Recuperare. Însă pentru a putea primi avizele are nevoie de 1.100 mp de spațiu verde.

Clădirea de pe strada Grănicerilor, în care funcționa Hotel Krone a devenit, treptat, ”parte” din Spitalul Județean.

În prima fază, acesta a fost locul de cazare al personalului medical pe perioada de început a pandemiei de coronavirus. Apoi, în toamna lui 2020 s-a decis pregătirea acestuia pentru a deveni ”casa” secției de Oncologie.

Consiliul Județean BN ”a scos” banii necesari pentru achiziționarea hotelului, planurile fiind de a-l transforma într-o Bază modernă de Tratament și Recuperare.

Totuși, conform legislației în vigoare, o unitate medicală are nevoie de 20 mp de spațiu verde pentru fiecare pat. În acest sens, clădirea de pe Grănicerilor are nevoie de 1.100 mp de spațiu verde pentru a funcționa ca unitate medicală.l

Consiliul Județean a solicitat Primăriei Bistrița, încă de anul trecut, să-i dea spațiul de joacă de pe Grănicerilor. Solicitarea nu a fost imediat onorată, deoarece Primăria Bistrița a avut nevoie de timp să repare ”o chichiță”. Între Hotelul Krone și spațiul de joacă era un ”culoar” care nu aparținea domeniului public.

Astfel, au trecut aproape șase luni de zile până când au fost finalizate demersurile necesare trecerii întregului teren în domeniul public al Primăriei Bistrița. La finalul lunii iunie, primăria Bistrița a anunțat Consiliul Județean BN că demersurile au fost finalizate.

În ședința de CJ de mâine, consilierii județeni vor avea pe masă proiectul de solicitare a întregii suprafețe de 1.120 mp pentru a fi trecut din domeniul public municipal în cel județean.

Zona respectivă va fi transformată în parc pentru pacienții secției SJUB de pe Grănicerilor.

Proiectul poate fi consultat aici:

04_PH aprobarea inaintarii unei cereri CL

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Bistrita a intrat in epoca improvizatiilor din 2012, de când la conducerea judetului se află Radu Moldovan. Acesta a inceput prin mutarea Bibliotecii Judetene in sediul fostei filiale a BNR, după ce la dorinta IPS Bartolomeu Anania clădirea respectivă a fost gata reabilitată si pregătită să gazduiască un muzeu de arta religioasă. Răducu venit la de-a gata si a schimbat destinatia clădirii, in cuda faptului ca spatiul respectiv era insuficient pentru bibliotecă, iar ulterior a improvizat o anexă pentru depozitul de carti, inghesuită in părculetul respectiv. Acelasi spirit de improvizatie l-a manifestat si in cazul Cinematografului Dacia. Astfel in mandatul său a fost „mutilat” Cinema Dacia singurul cinematograf din judet, transformând sala mare intr-un fel de impovizatie pentru spectacole folclorice, in care au inghesuit o scenă de dimensiuni reduse. Iata ca acum se incearca o nouă improvizatie, prin cumperarea clădirii fostului hotel Krone, care să fie reabilitat si adaptat pentru unele sectii din Spitalul Județean de Urgență Bistrița.
    Dacă tot e nevoie de extinderea unor sectii spitalicesti atunci cel mai bine este să se renunte la improvizatii si acestea să fie construite de la zero pe baza unor proiecte intocmite de specialisti si care să corespundă standardelor actuale de spatiu si dotare cu aparatură. Ba mai mult Spitalul de pe Alba Iulia ar trebui sa ramana numai pentru sectia de boli infectioase. După cum se stie, incă din anul 2009 când ministrul sănătătii in guvernul Emil Boc era liberalul Eugen Nicolaescu, se vorbea despre construirea unui nou spital de urgentă la Bistrita. In acest sens exista si un proiect conform căruia spitalul urma să fie amplasat în zona străzii Tărpiului în vecinătatea Liceului Logos si trebuia să aibă o suprafata desfasurată de 65.000 de metri pătrati, valoarea investitiei ridicându-se la 120 de milioane de euro. Noul Spital de Urgentă era alcătuit din trei clădiri, pe trei nivele dispunând de un număr de 462 de paturi si un heliport amenajat la nivelul solului. De asemenea, se vorbea la vremea respectivă că lucrările de constructie vor fi executate de firma italiana Astaldi.
    Acest proiect ar trebui reactualizat si depus pentru implementare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Dar unde nu-i cap, vai de picioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...