14.3 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

În sfârșit! În luna octombrie strada Valea Ghinzii va fi ca-n palmă

După ce timp de doi ani, lucrările de modernizare a străzii Valea Ghinzii au fost începute, oprite și reluate, reprezentanții firmei care au câștigat proiectul spun că strada va fi asfaltată pe o lungime de 1,2 km, până la finalul lunii august.

Bistrițenii de pe Valea Ghinzii s-au săturat de câte ori au auzit că strada lor va fi modernizată. La un moment dat, numărul muncitorilor care lucrau în acea zonă era mai mare decât numărul caselor. Unii erau cu cablurile de curent, alții cu cele de internet, alții cu apa și canalizarea, alții cu… promisiunile.

Strada are 3,2 km lungime, iar potrivit primarului Ioan Turc, primul strat de asfalt va fi turnat spre finalul lunii august. Întreaga lucrare va fi gata în luna octombrie a acestui an.

„Activitățile șantierului de pe strada Valea Ghinzii sunt în grafic… Cel puțin așa ne asigură reprezentanții societății MIS Grup, conform cărora, pe o distanță de 1,2 km, primul strat de asfalt va fi turnat spre finalul lunii august, iar întreaga lucrare va fi gata în luna octombrie. Acesta a fost angajamentul executantului, după ce i-am solicitat, la fața locului, să respecte termenele asumate, fără excepție.”, a transmis primarul pe pagina sa de facebook.

Asfaltarea de pe Valea Ghinzii este o parte a unui proiect de modernizare derulat prin PNDL. Sunt incluse canalizarea și colectarea apei pluviale,  alimentarea cu apă și curent electric a  Complexului Sportiv Polivalent,  trotuare pe ambele părți ale străzii, pistă pentru cicliși și luminat public stradal cu tehnologie LED și cabluri îngropate. Valoarea totală a proiectului este de 27 de milioane de lei.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...