26.9 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

EXTRA: Probleme sau mizerii în Bistrița? De acum le putem dezvălui și pune pe hartă!

Să presupunem că observi ceva în neregulă pe o stradă din Bistrița – o groapă, o grămadă de mizerii, o mașină abandonată care te enervează, un loc de joacă vandalizat… De azi e suficient să-i faci o poză și s-o trimiți pe numărul de WhatsApp 0759.40.65.33! Fotografia va ajunge unde trebuie, grație unei platforme construite de câțiva tineri inventivi din oraș:

 

Este suficient să trimitem fotografia cu o scurtă descriere a problemei și adresa unde a fost sesizată, pentru a fi preluată de operator. Mesajul va fi filtrat pentru obscenități sau date personale, apoi va fi publicat pe hartă, spre soluționare…”, a explicat Florin Tămaș, coordonatorul Asociației Group Seven.

Asociația Group Seven – care a uimit și în anii trecuți cu câteva proiecte revoluționare – a pus la punct de această dată un website platformă inspirat din aplicațiile deja disponibile în marile orașe (Cluj-Napoca, Satu Mare, Oradea, Sibiu), dar adaptat Bistriței și accesibil la www.socialbn.ro.

Bistrițenii vor putea semnala depozitările de mizerii sau deșeuri, construcțiile sau lucrările neautorizate, parcările neregulamentare sau lipsa iluminatului public, vor putea anunța dacă văd persoane fără adăpost sau dacă sunt deranjați de cerșetori. Există însă, în meniul de pe pagina principală, și categorii pentru spații verzi, parcuri, străzi, alei, trotuare, semnalizare rutieră, tulburarea liniștii publice, transport public și rețele de apă sau canalizare.

Proiectul este disponibil posesorilor de dispozitive mobile (smartphone, tabletă), ca un serviciu online (voluntar) de înregistrare a sesizărilor adaptat domeniului public al orașului Bistrița. Informațiile pot fi trimise începând de astăzi prin intermediul aplicației WhatsApp la numărul 0759.40.65.33. informațiile vor fi preluate, urmează filtrarea, încadrarea și publicarea sesizărilor pe platforma http://socialbn.ro”, a mai explicat Florin Tămaș.

Proiectul este integrat în activitățile viitoare ale Asociației Group Seven și a beneficiat de cofinanţare din bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2018.

Nu am fi reușit să ducem la bun sfârșit acest proiect fără încrederea și susținerea partenerilor de renume pe plan local, național și internațional, fără sprijinul instituțiilor publice care ne sunt alături, în diferite proiecte, încă din 2006, astfel încât transmitem mulțumiri către Primăria Municipiului Bistrița, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc”, Leoni, Rombat, Siebenburgen Lions Club Bistrița, Miron-Construct, Belcoavia și Big Store”, au subliniat voluntarii Asociației Group Seven.

Despre proiectele lor mai vechi puteți reciti accesând linkurile de mai jos:

Prima fotografie din cetatea Bistriței – inclusă într-un proiect UNIC în România…!

BISTRIŢA Live: Imagini din centrul oraşului – transmise începând de azi, în toate colţurile lumii…!

BISTRIŢA LIVE: De 1 Decembrie, bistriţenii au şansa de a-şi saluta rudele din străinătate ÎN DIRECT, de pe pietonal!

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!