16.3 C
Bistrița
sâmbătă, septembrie 23, 2023

EXTRA: Probleme sau mizerii în Bistrița? De acum le putem dezvălui și pune pe hartă!

Să presupunem că observi ceva în neregulă pe o stradă din Bistrița – o groapă, o grămadă de mizerii, o mașină abandonată care te enervează, un loc de joacă vandalizat… De azi e suficient să-i faci o poză și s-o trimiți pe numărul de WhatsApp 0759.40.65.33! Fotografia va ajunge unde trebuie, grație unei platforme construite de câțiva tineri inventivi din oraș:

 

Este suficient să trimitem fotografia cu o scurtă descriere a problemei și adresa unde a fost sesizată, pentru a fi preluată de operator. Mesajul va fi filtrat pentru obscenități sau date personale, apoi va fi publicat pe hartă, spre soluționare…”, a explicat Florin Tămaș, coordonatorul Asociației Group Seven.

Asociația Group Seven – care a uimit și în anii trecuți cu câteva proiecte revoluționare – a pus la punct de această dată un website platformă inspirat din aplicațiile deja disponibile în marile orașe (Cluj-Napoca, Satu Mare, Oradea, Sibiu), dar adaptat Bistriței și accesibil la www.socialbn.ro.

Bistrițenii vor putea semnala depozitările de mizerii sau deșeuri, construcțiile sau lucrările neautorizate, parcările neregulamentare sau lipsa iluminatului public, vor putea anunța dacă văd persoane fără adăpost sau dacă sunt deranjați de cerșetori. Există însă, în meniul de pe pagina principală, și categorii pentru spații verzi, parcuri, străzi, alei, trotuare, semnalizare rutieră, tulburarea liniștii publice, transport public și rețele de apă sau canalizare.

Proiectul este disponibil posesorilor de dispozitive mobile (smartphone, tabletă), ca un serviciu online (voluntar) de înregistrare a sesizărilor adaptat domeniului public al orașului Bistrița. Informațiile pot fi trimise începând de astăzi prin intermediul aplicației WhatsApp la numărul 0759.40.65.33. informațiile vor fi preluate, urmează filtrarea, încadrarea și publicarea sesizărilor pe platforma http://socialbn.ro”, a mai explicat Florin Tămaș.

Proiectul este integrat în activitățile viitoare ale Asociației Group Seven și a beneficiat de cofinanţare din bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2018.

Nu am fi reușit să ducem la bun sfârșit acest proiect fără încrederea și susținerea partenerilor de renume pe plan local, național și internațional, fără sprijinul instituțiilor publice care ne sunt alături, în diferite proiecte, încă din 2006, astfel încât transmitem mulțumiri către Primăria Municipiului Bistrița, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc”, Leoni, Rombat, Siebenburgen Lions Club Bistrița, Miron-Construct, Belcoavia și Big Store”, au subliniat voluntarii Asociației Group Seven.

Despre proiectele lor mai vechi puteți reciti accesând linkurile de mai jos:

Prima fotografie din cetatea Bistriței – inclusă într-un proiect UNIC în România…!

BISTRIŢA Live: Imagini din centrul oraşului – transmise începând de azi, în toate colţurile lumii…!

BISTRIŢA LIVE: De 1 Decembrie, bistriţenii au şansa de a-şi saluta rudele din străinătate ÎN DIRECT, de pe pietonal!

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.