13.1 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 25, 2022

EXTRA: Tenorul Ștefan Pop va cânta și la Bistrița, după concertul pilot susținut la Opera din Cluj

Îndrăgitul tenor Ștefan Pop revine cu un concert special și la Bistrița, după ce ieri a participat la Opera Națională din Cluj la premiera Faust. A fost vorba despre un concert organizat în cadrul programului-pilot inițiat de Guvernul României prin Ministerul Culturii și Ministerul Sănătății, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

Concertul care l-a avut drept protagonist pe tenorul Ștefan Pop a fost unul dintre cele patru evenimente organizate de Ministerul Culturii, pentru relansarea activității sectorului cultural-artistic.

La eveniment a fost permis doar accesul spectatorilor vaccinați contra virusului COVID-19. Au avut voie să participe și spectatorii care au demonstrat că și-au făcut rapel în urmă cu cel puțin 10 zile.

Spectatorii care au participat vor fi atent monitorizați în următoarele zile. Și asta din dorința respectării tuturor normelor de siguranță și protecție – au anunțat cei de la Opra Română din Cluj.

Staatsoper Hamburg, Wiener Staatsoper, Opernhaus Zürich, Opéra national de Paris, Royal Opera House, Opéra de Monte-Carlo, Teatro Verdi Trieste, Opéra de Lausanne sunt doar câteva dintre teatrele de talie mondială pe care celebrul tenor Ștefan Pop a fost ovaționat.

Artistul bistrițean a debutat pe scena internațională la doar 22 de ani, la Teatro dell’Opera di Roma. A impresionat deja lumea prin cariera sa solistică, prin bogăția repertoriului și numeroasele competiții vocale câștigate. Între acestea se numără și „Operalia”, găzduită de Teatro alla Scala din Milano, sub conducerea lui Placido Domingo. 

Ștefan pop este totodată și câștigătorul Competiției Internaționale de Muzică de la Seul, în 2010.

Fiecare dintre aparițiile sale pe scenă dăruiește publicului roluri și momente memorabile… Suntem onorați să îl primim din nou pe scena noastră, în calitate de invitat special și interpret al rolului titular în premiera FAUST de Charles Gounod! Va fi o reală bucurie să îl revedem la Cluj!”, au transmis cei de la Opera Națională clujeană.

În deschiderea concertului cameral organizat vineri, la Bistrița, Gavril Țărmure, managerul Centrului Cultural Municipal a anunțat că Ștefan Pop va susține și la Bistrița un concert.

Va fi un spectacol mai restrâns, miercuri, 19 mai 2021, aici, la Centrul Cultural Municipal. Un  concert care ne amintește de fondatorul Operei Naționale Române din Cluj – Constantin Pavel”, a anunțat Gavril Țărmure. 

Primul solist român care s-a impus pe scenele Europei…

Constantin Pavel s-a născut la Bistrița Bârgăului, devenind o mare personalitate a vieții lirice românești. A fost primul solist român care s-a impus pe scenele lirice din Europa centrală. A cântat la Budapesta, Bratislava sau la Praga – a mai explicat Gavril Țărmure.

Tot de numele lui Constantin Pavel se leagă și constituirea Operei Naționale Române din Cluj, pe care a condus-o.

A rămas în memoria muzicii românești ca un tenor foarte bun și un regizor excepțional. Așadar avem antecedente dintre cele mai respectabile în acest gen muzical cultural complex”, a mai subliniat Gavril Țărmure.

Concertul de miercuri, 19 mai, îl va avea drept protagonist pe marele tenor Ștefan Pop – unul dintre cei mai solicitați tenori ai momentului. Alături de el vor cânta soprana Daniela Păcurar, violonistul Claudiu Hontilă și pianistul Lucian Dușa – soliști ai Filarmonicii din Cluj.

Foto – Stefan Pop Facebook @ Photo from Ópera de Oviedo

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...

Diferențele între sloturi online și cele offline

Una din principalele modalități în care oamenii se distrează la jocuri de noroc sunt sloturile. Aceste...