28.5 C
Bistrița
duminică, iulie 25, 2021

Fapte, nu vorbe! Au început lucrările pe Valea Ghinzii! Vicele Niculae cere urgentarea lor, pentru confortul localnicilor

A promis că le va oferi condiții, și s-a ținut de cuvânt! Lucrările de modernizare și reabilitare a infrastructurii rutiere și de utilități sunt în plină desfășurare pe Valea Ghinzii. Mai mult, viceprimarul Niculae cere urgentarea lucrărilor, ca localnicii să aibă confort, odată cu sosirea sezonului rece.

Locatarii de pe Valea Ghinzii s-au plâns, de nenumărate ori, de condițiile zonei în care își duc traiul. Nemulțumirile erau legate de infrastructura rutieră și cea de utilități.

Acum trei luni de zile, viceprimarul Cristian Niculae a semnat contractul de reabilitare și modernizare a zonei. Iar de ieri, lucrările au început, efectiv. În prezent se lucrează la realizarea rețelei de canalizare, iar de săptămâna viitoare vor începe lucrările de îngropare a rețelelor electrice.

Proiectul în valoare de 27 milioane lei presupune următoarele lucrări:

– rețea de alimentare cu apă către Complexul Sportiv Polivalent;
– rețea de canalizare pe str. Valea Ghinzii până la Complexul Sportiv Polivalent;
– rețea de colectare apă pluvială;
– rețea alimentare energie electrică pentru Complex Sportiv Polivalent;
– asfaltarea str. Valea Ghinzii și a str. Aerodromului până în localitatea componentă Unirea și până la Complexul Sportiv Polivalent (cu trotuare pe ambele părți ale străzii, cu pistă de cicliși cu doua sensuri de mers), pe o lungime de 3,2 km;
– iluminat public stradal cu tehnologie LED si cabluri îngropate;

Viceprimarul Niculae a solicitat lucrătorilor să urgenteze tot ceea ce au de făcut, pentru ca locatarii să aibă confortul necesar pe timpul sezonului rece.

Am discutat cu reprezentanții constructorului și le-am cerut să finalizeze lucrările de utilități din zona de case a străzii Valea Ghinzii până la data de 15 noiembrie, pentru ca locuitorii străzii să poată circula normal în timpul sezonului rece. Aceste rețele de utilități vor fi calibrate astfel încât să satisfacă și nevoile locuințelor din zonă. Încă un drum de pământ a intrat în modernizare, cu un proiect complex și unitar, așa cum vor fi gestionate toate străzile de pământ din Bistrița! Fapte, nu vorbe! Dezvoltăm Bistrița!” a scris viceprimarul Cristian Niculae pe pagina sa de Facebook.

(P)

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Super cool, vara asta, la IANA Optic: Ai câte perechi de ochelari vrei, într-una singură!

Ai nevoie de ochelari de vedere, dar ai vrea și ochelari de soare cu dioptrii și...

Poate CBD ajuta persoanele în vârstă cu Alzheimer și demență?

CBD, sau cannabidiol, a fost sugerat ca tratament pentru a-i ajuta pe vârstnicii cu demență să...

CĂSUȚA EMA – super petreceri pentru copii, inclusiv la piscină

CĂSUȚA EMA este locul ideal unde poți să organizezi petrecerea celui mic, vara asta. Și ca...