25.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

Fapte, nu vorbe! Au început lucrările pe Valea Ghinzii! Vicele Niculae cere urgentarea lor, pentru confortul localnicilor

A promis că le va oferi condiții, și s-a ținut de cuvânt! Lucrările de modernizare și reabilitare a infrastructurii rutiere și de utilități sunt în plină desfășurare pe Valea Ghinzii. Mai mult, viceprimarul Niculae cere urgentarea lucrărilor, ca localnicii să aibă confort, odată cu sosirea sezonului rece.

Locatarii de pe Valea Ghinzii s-au plâns, de nenumărate ori, de condițiile zonei în care își duc traiul. Nemulțumirile erau legate de infrastructura rutieră și cea de utilități.

Acum trei luni de zile, viceprimarul Cristian Niculae a semnat contractul de reabilitare și modernizare a zonei. Iar de ieri, lucrările au început, efectiv. În prezent se lucrează la realizarea rețelei de canalizare, iar de săptămâna viitoare vor începe lucrările de îngropare a rețelelor electrice.

Proiectul în valoare de 27 milioane lei presupune următoarele lucrări:

– rețea de alimentare cu apă către Complexul Sportiv Polivalent;
– rețea de canalizare pe str. Valea Ghinzii până la Complexul Sportiv Polivalent;
– rețea de colectare apă pluvială;
– rețea alimentare energie electrică pentru Complex Sportiv Polivalent;
– asfaltarea str. Valea Ghinzii și a str. Aerodromului până în localitatea componentă Unirea și până la Complexul Sportiv Polivalent (cu trotuare pe ambele părți ale străzii, cu pistă de cicliși cu doua sensuri de mers), pe o lungime de 3,2 km;
– iluminat public stradal cu tehnologie LED si cabluri îngropate;

Viceprimarul Niculae a solicitat lucrătorilor să urgenteze tot ceea ce au de făcut, pentru ca locatarii să aibă confortul necesar pe timpul sezonului rece.

Am discutat cu reprezentanții constructorului și le-am cerut să finalizeze lucrările de utilități din zona de case a străzii Valea Ghinzii până la data de 15 noiembrie, pentru ca locuitorii străzii să poată circula normal în timpul sezonului rece. Aceste rețele de utilități vor fi calibrate astfel încât să satisfacă și nevoile locuințelor din zonă. Încă un drum de pământ a intrat în modernizare, cu un proiect complex și unitar, așa cum vor fi gestionate toate străzile de pământ din Bistrița! Fapte, nu vorbe! Dezvoltăm Bistrița!” a scris viceprimarul Cristian Niculae pe pagina sa de Facebook.

(P)

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...