12.4 C
Bistrița
joi, septembrie 29, 2022

Felicitări, dar pentru ce?! Bistrița, finalistă în competiția „Frunză Verde”

Bistrița este finalistă într-o competiție europeană desfășurată între orașele mici din Uniunea Europeană, „Green Leaf 2024”, adică „Frunză Verde 2024”.

Velenje din Slovacia, Elsinore din Danemarca și Bistrița din România sunt cele trei finaliste ale competiției puțin mai mici „în grad” decât competiția desfășurată între capitalele verzi ale Europei.

Elsinore este un oraș dezvoltat pe malul Mării care desparte Danemarca de Suedia. Și-a extins teritoriul pe colinele din jurul său, iar turismul este un punct forte al localității daneze. Are aproximativ 60.000 de locuitori.

Velenje este un oraș mic, de munte, cu puțin peste 20.000 de locuitori, însă infrastructura se ridică la mare clasă.

Bistrița a fost declarată de oficialități a fi marea favorită a competiției, chiar dacă lucrurile nu sunt roz. În acest moment este desfășurată cea mai mare campanie de reconstrucție urbană în întreg orașul, moment în care poluarea se ridică la cote înalte datorită utilajelor, iar unele zone sunt năpădite de praf.

În același timp, Bistrița se bucură de bulevarde înverzite, păduri care o înconjoară, parcuri și zone cu spațiu verde amenajat.

În octombrie, orașele vor prezenta juriului prezidat de o comisie expunându-și strategia de comunicare și un plan de acțiune privind modul în care intenționează să își pună în aplicare strategia și să își implice cetățenii și părțile interesate pentru a-și îndeplini obiectivele ecologice.

Orașele câștigătoare vor fi anunțate la 27 octombrie 2022, în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor din „Capitala verde” a acestui an, Grenoble. Pentru departajare sunt folosiți 12 indicatori de mediu.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...