8.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

Felicitări, dar pentru ce?! Bistrița, finalistă în competiția „Frunză Verde”

Bistrița este finalistă într-o competiție europeană desfășurată între orașele mici din Uniunea Europeană, „Green Leaf 2024”, adică „Frunză Verde 2024”.

Velenje din Slovacia, Elsinore din Danemarca și Bistrița din România sunt cele trei finaliste ale competiției puțin mai mici „în grad” decât competiția desfășurată între capitalele verzi ale Europei.

Elsinore este un oraș dezvoltat pe malul Mării care desparte Danemarca de Suedia. Și-a extins teritoriul pe colinele din jurul său, iar turismul este un punct forte al localității daneze. Are aproximativ 60.000 de locuitori.

Velenje este un oraș mic, de munte, cu puțin peste 20.000 de locuitori, însă infrastructura se ridică la mare clasă.

Bistrița a fost declarată de oficialități a fi marea favorită a competiției, chiar dacă lucrurile nu sunt roz. În acest moment este desfășurată cea mai mare campanie de reconstrucție urbană în întreg orașul, moment în care poluarea se ridică la cote înalte datorită utilajelor, iar unele zone sunt năpădite de praf.

În același timp, Bistrița se bucură de bulevarde înverzite, păduri care o înconjoară, parcuri și zone cu spațiu verde amenajat.

În octombrie, orașele vor prezenta juriului prezidat de o comisie expunându-și strategia de comunicare și un plan de acțiune privind modul în care intenționează să își pună în aplicare strategia și să își implice cetățenii și părțile interesate pentru a-și îndeplini obiectivele ecologice.

Orașele câștigătoare vor fi anunțate la 27 octombrie 2022, în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor din „Capitala verde” a acestui an, Grenoble. Pentru departajare sunt folosiți 12 indicatori de mediu.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.