18.7 C
Bistrița
luni, mai 27, 2024

Festivalul concurs „Valeria Peter Predescu”, din nou la Bistrița ! Cine se poate înscrie, ce premii oferă organizatorii

Festivalul Concurs Naţional de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Valeria Peter Predescu”, ediţia a XII-a, va fi organizat la sfârșitul lunii aprilie, la Centrul cultural Dacia din Bistriţa. Ce premii oferă organizatorii: 

Concursul este deschis artiştilor amatori, solişti vocali din ţară şi din străinătate, interpreţi ai cântecului popular românesc cu vârsta cuprinsă între 16 şi 35 de ani.

Nu se admite participarea aceluiaşi interpret la mai mult de trei ediţii ale Festivalului. Nu pot participa în concurs laureaţii ediţiilor precedente, care au câştigat Premiul I sau Marele Premiu.

Din fiecare județ pot participa maxim 2 concurenți. Bistrița-Năsăud, fiind județul gazdă, își  rezervă dreptul de a avea mai mulți concurenți.

Concurenţii vor primi diplome şi alte însemne ale ediţiei a XII-a a Festivalului de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Valeria Peter Predescu”.

Juriul va acorda următoarele premii (sume impozabile):

  • Marele Premiu şi Trofeul „Valeria Peter Predescu” – 3.000 lei
  • Premiul I – 2500 lei
  • Premiul II – 2000 lei
  • Premiul III – 1500 lei

Juriul va mai acorda 3 Premii Speciale în valoare de: 1000 lei/ premiu.

Premiul de popularitate, acordat de publicul spectator, va fi în valoare de 500 lei.

Un Premiu Special va fi acordat de către familia artistei Valeria Peter Predescu.

Și Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud va acorda un Premiu Special în valoare de 500 de lei.

Fişele de înscriere în concurs vor fi trimise pe adresa Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, str. Gen. Grigore Bălan, nr. 11, Bistriţa. 

Detalii se pot obține la telefon / fax. 0263/21.20.23, 0263/23.25.71 sau la e-mail: [email protected].

Fișele de înscriere trebuie trimise până în 20 aprilie 2023. Acestea trebuie să fie însoţite obligatoriu de partiturile muzicale ale pieselor care urmează a fi interpretate în concurs.

Concurenţii vor interpreta, atât la preselecţie, cât şi în concurs, trei piese muzicale. Este vorba despre o piesă fără acompaniament (doină sau baladă de maximum 3 strofe), o piesă cu acompaniament orchestral şi o piesă din repertoriul Valeriei Peter Predescu.

Pentru a se evita repetarea aceleiaşi melodii în concurs se recomandă ca fiecare concurent să aibă pregătite două cântece (doină, baladă sau piesă cu acompaniament) din repertoriul Valeriei Peter Predescu. În acest fel juriul va avea posibilitatea de a alege piesele care vor fi interpretate în concurs.

Concurentul trebuie să aibă pregătite cel puţin alte două piese. Va fi la latitudinea juriului, dacă acestuia i se vor solicita şi alte piese decât cele prezentate. În acest caz, se va comunica prin fişa de înscriere, specificându-se tipul de acompaniament propus (formulă tradiţională).

Cheltuielile legate de deplasarea, cazarea şi masa pentru formaţia de acompaniament vor fi suportate de concurentul care solicită această formulă de concurs. Totodată, dacă juriul consideră că este necesar, cooncurenţii vor oferi informaţii despre piesele interpretate (de unde a fost cules cântecul, de la cine l-a învăţat, etc.).

Pentru asigurarea unei participări valoroase în concurs, în ziua de 25 aprilie 2023 (ora 10.00), la Centrul Cultural „Dacia” din Bistrița se va desfășura preselecţia concurenților. La preselecție va participa și juriului festivalului.

Participanţii la preselecţie vor suporta cheltuielile de transport, precum şi cheltuielile de cazare şi masă pentru perioada preselecţiei.

În perioada 25 – 28 aprilie 2023 cheltuielile de cazare şi de masă pentru candidaţii admişi în concurs vor fi suportate de către organizatori. Cheltuielile de transport vor fi suportate de către concurenţi sau de către instituţiile pe care le reprezintă.

Alte detalii despre repertoriu și participarea la concurs pot fi consultate AICI.

Festivalul Valeria Peter Predescu este organizat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud şi Fundaţia Culturală „Valeria Peter Predescu”.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!