21.6 C
Bistrița
duminică, aprilie 14, 2024

Fii Indiana Jones pentru două săptămâni: Explorează, descoperă secrete și salvează Biserica Evanghelică de la Jelna!

Dacă îți place arheologia, dacă îți place să descoperi secrete ascunse și vrei să faci și „un bine”, Complexul Muzeal vine cu o provocare. Timp de două săptămâni oferă-te voluntar pe un șantier arheologic.

O provocare inedită pentru cei ce iubesc misterele ascunse „în pământ” și încă nu au un plan de vacanță.

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud vine cu o propunere: să fii un fel de Indiana Jones, pentru două săptămâni.

În perioada 27 iunie – 8 iulie, la Biserica Evanghelică Jelna „se sapă” după secrete și istoria locului. Astfel, sunt căutați voluntari pasionați de asemenea experiențe, care să se alăture specialiștilor.

Ce faci în timpul verii? Nu te-ar interesa să fii voluntar/ă pe un șantier arheologic?

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud îți oferă șansa de a te implica activ într-un proiect amplu de cercetare! Acesta va începe din 27 iunie 2022 până în 8 iulie 2022 – Șantierul Arheologic Biserica Evanghelică Jelna.
Biserica Evanghelică de la Jelna, unul dintre monumentele emblematice ale județului Bistrița-Năsăud, așteaptă de ani de zile să își facă cunoscute o serie de secrete interesante.
Aflată într-un amplu proces de reabilitare, pentru identificarea diferitelor faze de construcție ale bisericii sunt necesare o serie de sondaje arheologice. Acestea pot ajuta mult pentru a recupera istoria acestui monument și a oferi șansa unor lucrări de restaurare și valorificare ale acesteia, cât mai bine efectuate.
Astfel, participând pe acest șantier ai șansa:
  • de a te familiariza cu istoria locului
  • de a cunoaște oameni din diferite domenii de activitate
  • de a ajuta la salvarea și punerea în valoare a unui monument istoric
  • poți afla lucruri și dobândi noi abilitități de care poate nu erai conștient.

Oricine are timp liber se poate oferi voluntar!

Dacă dorești să te implici, te rog să ne anunți fie pe adresa de mail [email protected] sau [email protected], fie pe pagina de Facebook a Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud sau la numărul de telefon 0742.76.28.31 al pedagogului muzeal – Angelica Moldovan”, au anunțat inițiatorii de la muzeu.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...