11 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

Florin Oneț, șef Serviciu Transporturi: TOATE accidentele de la calea ferată au fost din vina șoferilor! În BN, doar 7 treceri au bariere!

Doi copii au murit zilele trecute într-un accident petrecut la trecerea la nivel cu calea ferată. Șeful secției regionale a poliției transporturilor Cluj a declarat că TOATE accidentele au avut loc din cauza șoferilor. ”Din 251 de treceri din BN, doar 7 au bariere” a declarat Florin Oneț.

Un grav accident rutier a avut loc la Miceștii de Câmpie, zilele trecute. O mașină a fost lovită de tren, la trecerea la nivel cu cale ferată. Doi minori și-au pierdut viața.

FOTO/VIDEO Mașină, lovită de tren la Miceștii de Câmpie. Doi copii au murit

Șeful secției Regionale a Poliției Transporturilor Cluj a fost prezent la Bistrița și a vorbit despre cauza accidenteleor la calea ferată.

Toate accidentele la nivel cu calea ferată au avut loc din cauza șoferilor. Inclusiv accidentul de la Miceștii de Câmpie. Nu toți conducătorii auto conștientizează riscurile la care se expun când nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice. Cele mai multe accidente de acest gen au loc în zonele unde nu există mult trafic pe calea ferată” a declarat Florin Oneț.

În județul nostru există 251 treceri la nivel cu calea ferată. Dintre acestea, 199 sunt semnalizate cu indicatoare rutiere. Alte 45 de treceri la nivel cu calea ferată sunt semnalizate cu lumini și acustică și doar 7 au barieră.

Florin Oneț a promis însă că lucrurile se vor schimba. Și există lege făcută în acest sens.

Acum este o lege care prevede că este obligatoriu să nu mai fie semnalizate cu indicatoare rutiere la drumurile naționale, iar administratorul căii ferate depune eforturi de a elimina toate trecerile la nivel cu calea ferată semnalizate așa” a declarat comisarul șef Florin Oneț.

Până atunci, polițiștii urmăresc ca cei de la CFR să toaleteze zonele din apropierea trecerilor la nivel cu cale ferată, pentru mai multă vizibilitate.

Florin Oneț a mai explicat că în acest moment, sunt lucrări în derulare pentru semaforizare a 8 treceri la nivel cu cale ferată și o a noua este în stadiul de studiu de fezabilitate.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Cand stau la coada de 2km din cauza unei treceri de cale ferata? De cate ori ati amendat dau incstiintat administeatorul drumului daca lucrati pentru CETATEAN?

  2. V-au trebuit 30 de ani sa instalati niste nenorocite de indicatoare luminoase la calea ferata pe Cuza Voda, Dumitrei Vechi si Lucian Blaga !
    Chiar nu va e rusine de loc ? Suntem in 2022 si voi inca asteptati sa vina altii sa faca ceva.
    RUSINE Pulitia Transporturi, sa vina 15 si sa intre solda pe card, in rest……D-zeu cu mila !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: