13.9 C
Bistrița
miercuri, mai 12, 2021

Foștii șefi ai poliției bistrițene, condamnați pentru infracțiuni de corupție, n-au avut noroc la Curtea de Apel Cluj

Curtea de Apel Cluj a menținut sentința dată la final de 2019 de Tribunalul Maramureș, în cazul foștilor șefi ai poliției bistrițene. Aceștia au fost judecați pentru fapte de corupție și au primit pedepse cu suspendare.

Avocații celor trei foști șefi ai poliției bistrițene, Ioan Ovidiu Mureșan, Roberto Hasnaș și Leon Cloșcă au mizat pe Curtea de Apel Cluj. Au încercat să obțină fie rejudecarea cauzei, fie achitarea. Și procurorii au contestat decizia, încercând să obțină pedepse mai grele.

Curtea de Apel Cluj a menținut însă sentința dată de Tribunalul Maramureș la final de 2019, în cazul celor trei. Sentința, care rămâne astfel definitivă, a fost dată la finalul lunii trecute.

Ioan Ovidiu Mureșan, fostul șef al IPJ a fost condamnat la doi ani și 8 luni de închisoare cu suspendare. Roberto Hasnaș, fostul șef de la Rutieră, a primit trei ani de închisoare cu suspendare. Leon Cloșcă, fostul șef al Poliției Năsăud a primit tot trei ani de închisoare cu suspendare.

Toți trei au fost judecați pentru abuz în serviciu. Leon Cloșcă a fost judecat și pentru efectuarea de operațiuni comerciale, incompatibile cu funcția. Această acuzație nu a putut fi dovedită, iar Cloșcă a fost achitat.

Condamnarea a venit abia la final de 2019, deși cei trei au fost trimiși în judecată în 2015. Mai multe despre acest subiect puteți citi mai jos:

SURPRIZĂ! Ce pedepse au primit foștii șefi ai Poliției Bistrițene, judecați pentru fapte de corupție

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...