29.5 C
Bistrița
vineri, iulie 19, 2024

FOTO: Bărbat din Lunca, arestat preventiv! Acuzații grave și confiscări masive! Ce a făcut:

Polițiștii au reținut un bărbat din Lunca Ilvei, în urma depistării mai multor ilegalități. După ce faptele au fost prezentate instanței judecătorești, s-a decis: bărbatul va sta în arest 30 de zile. Acuzele sunt multe, iar cantitatea de bunuri confiscate, enormă!

Ieri, în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal, un bărbat de 32 de ani din Lunca Ilvei a fost reținut pentru 24 de ore. Dosarul se află sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița. Polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice a cerut arestarea preventivă pentru 30 de zile, iar instanța și-a dat acordul.

Ce a făcut :

Bărbatul este cercetat pentru complicitate la infracțiunile de tăiere, fără drept, de arbori și delapidare, precum și pentru infracțiuni la regimul rutier”, anunță polițiștii.

Astfel, s-a stabilit că în perioada 13-14 iunie a.c., acesta ar fi folosit un utilaj pe care îl deținea pentru a-l ajuta pe un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Tihuța Colibița. Mai exact, au tăiat ilegal 10 arbori, în valoare de 8.005 lei. Totodată, bărbatul și-a însușit cantitatea de 4,62 mc de material lemnos, în valoare de 794 lei.

Cercetările au fost extinse, fiind controlate două depozite administrate de către bărbatul de 32 de ani. A fost confiscată cantitatea de 231,11 mc în valoare de 143.556 lei, fără proveniență legală. De asemenea, polițiștii au dispus confiscarea unei autoutilitare, în valoare aproximativă de 40.000 lei.

Polițiștii și reprezentanții Gărzii Forestiere au efectuat verificări și în fondul forestier gestionat de pădurarul în cauză. Astfel au fost identificate 22 de cioate provenite din arbori tăiați ilegal, cu un volum de 31,957 mc și o valoare totală de 17.026,34 lei.

Mai mult, polițiștii au stabilit că, în perioada 20 martie-14 iunie a.c., cel în cauză ar fi condus un vehicul pentru care nu avea permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte. Și ca și cum nu ar fi fost de ajuns, în perioada 18-29 iunie a.c. a condus, deși avea exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

Activitățile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Gărzii Forestiere județene Bistrița-Năsăud și al Serviciului de Operațiuni Speciale Bistrița-Năsăud. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale”, au conchis reprezentanții IPJ BN.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.