16.2 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

FOTO: Casele angajaților de la urbanism, luate la puricat. Percheziții au fost și la Monica Pop (arhitect șef), și Floare Gaftone (secretar general)

Oamenii legii au început perchezițiile la prima oră a dimineții, cu locuințele mai multor angajați de la Urbanism. De asemenea, au fost luate la puricat și casele Monicăi Pop (arhitect șef) și a secretarului general Floare Gaftone.

Perchezițiile au început la 6:00 dimineața, cu locuințele mai multor angajați din Primăria Bistrița. Din informațiile Bistrițeanul.ro au fost pecheziționate casele arhitectului șef al Primăriei Bistrița, Monica Pop, dar și a secretarului general Floare Gaftone.

De asemenea, a mai avut loc o percheziție la Monica Szuci, consilier la Urbanism și la Sabina Mălaicu, consilier în același departament și lider de sindicat.

La fel și locuința lui Dumitru Cincea. În total, au avut loc 7 percheziții domiciliare.

Reporterii Bistrițeanul.ro au asistat la o discuție dintre city-managerul Ioan Peteleu și un bărbat care ar fi procuror DNA. Acesta l-a anunțat că e posibil să îi percheziționeze și lui locuința. City-managerul Ioan Peteleu s-a arătat foarte surprins de veștile primite.

Ioan Peteleu a contactat redacția Bistrițeanul.ro susținând că nu a avut loc nicio percheziție la locuința sa, dând asigurări că a susținut activitatea organelor de anchetă pe parcursul zilei. Peteleu a mai adăugat că încă de când a fost numit city manager a lucrat continuu la deslușirea enigmei celor două PUG-uri despre care a făcut dezvăluiri încă din mandatul lui Ovidiu Crețu.

UPDATE:

Cu puțin timp în urmă a fost adusă la audieri și Sabina Mălaicu, consilier în cadrul serviciului de Urbanism și lider de sindicat.

*****

Vă reamintim faptul că în această dimineață, reprezentanți ai IPJ BN, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud au descins la Primăria Bistrița.

Sunt vizate infracțiuni economice precum uz de fals, abuz în serviciu și organizarea unui grup infracțional. Se pare că totul a pornit de la PUZ-urile paralele, de care Bistrițeanul.ro a scris în mai multe rânduri.

Mai puteți citi pe acest subiect:

FOTO/VIDEO: Percheziții, la Primăria Bistrița…! Sunt vizate PUG-urile paralele

Primarul Ioan Turc: „Faptele investigate preced momentul preluării mandatului”

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

  1. Pai cum???? Procurorul îl anunță pe Peteleu ca e posibil sa perchezitioneze și la el??? Pe bune???
    La primari nu perchezitioneaza???

  2. Sa vedem acum domnule primar cum sta treaba cu cele doua PUZ’uri ,cu munca doamnei Gaftone si celorlalti de la Urbanism sau au gresit adresa.

  3. Sunt curioasa de rezultatul anchetei, vom mai auzi ceva sau va fi ingropat totul din fasa ???? Se vedea clar ca era o mafie duca cum rasareau blocurile printre case, unde era o palma de loc se inalta un bloc !!! Pe str.Toamnei, St.O Iosif, Balcescu si altele !!!

  4. Pt doamna inspector Malaicu Sabina referitor AC 1500/2018 Saicu Mihai: De ce a-ti cerut una in certificatul de urbanism si a-ti eliberat AC dupa 6 luni FARA exact sarcinile impuse de dumneavoastra ??? Si tot dumneavoastra sa ne amenita-ti pe noi cu judecata pentru daune de acuzatii falsee ???? RUSINE SA VA FIE !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.