23.5 C
Bistrița
luni, iunie 17, 2024

FOTO: Casele angajaților de la urbanism, luate la puricat. Percheziții au fost și la Monica Pop (arhitect șef), și Floare Gaftone (secretar general)

Oamenii legii au început perchezițiile la prima oră a dimineții, cu locuințele mai multor angajați de la Urbanism. De asemenea, au fost luate la puricat și casele Monicăi Pop (arhitect șef) și a secretarului general Floare Gaftone.

Perchezițiile au început la 6:00 dimineața, cu locuințele mai multor angajați din Primăria Bistrița. Din informațiile Bistrițeanul.ro au fost pecheziționate casele arhitectului șef al Primăriei Bistrița, Monica Pop, dar și a secretarului general Floare Gaftone.

De asemenea, a mai avut loc o percheziție la Monica Szuci, consilier la Urbanism și la Sabina Mălaicu, consilier în același departament și lider de sindicat.

La fel și locuința lui Dumitru Cincea. În total, au avut loc 7 percheziții domiciliare.

Reporterii Bistrițeanul.ro au asistat la o discuție dintre city-managerul Ioan Peteleu și un bărbat care ar fi procuror DNA. Acesta l-a anunțat că e posibil să îi percheziționeze și lui locuința. City-managerul Ioan Peteleu s-a arătat foarte surprins de veștile primite.

Ioan Peteleu a contactat redacția Bistrițeanul.ro susținând că nu a avut loc nicio percheziție la locuința sa, dând asigurări că a susținut activitatea organelor de anchetă pe parcursul zilei. Peteleu a mai adăugat că încă de când a fost numit city manager a lucrat continuu la deslușirea enigmei celor două PUG-uri despre care a făcut dezvăluiri încă din mandatul lui Ovidiu Crețu.

UPDATE:

Cu puțin timp în urmă a fost adusă la audieri și Sabina Mălaicu, consilier în cadrul serviciului de Urbanism și lider de sindicat.

*****

Vă reamintim faptul că în această dimineață, reprezentanți ai IPJ BN, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud au descins la Primăria Bistrița.

Sunt vizate infracțiuni economice precum uz de fals, abuz în serviciu și organizarea unui grup infracțional. Se pare că totul a pornit de la PUZ-urile paralele, de care Bistrițeanul.ro a scris în mai multe rânduri.

Mai puteți citi pe acest subiect:

FOTO/VIDEO: Percheziții, la Primăria Bistrița…! Sunt vizate PUG-urile paralele

Primarul Ioan Turc: „Faptele investigate preced momentul preluării mandatului”

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

  1. Pai cum???? Procurorul îl anunță pe Peteleu ca e posibil sa perchezitioneze și la el??? Pe bune???
    La primari nu perchezitioneaza???

  2. Sa vedem acum domnule primar cum sta treaba cu cele doua PUZ’uri ,cu munca doamnei Gaftone si celorlalti de la Urbanism sau au gresit adresa.

  3. Sunt curioasa de rezultatul anchetei, vom mai auzi ceva sau va fi ingropat totul din fasa ???? Se vedea clar ca era o mafie duca cum rasareau blocurile printre case, unde era o palma de loc se inalta un bloc !!! Pe str.Toamnei, St.O Iosif, Balcescu si altele !!!

  4. Pt doamna inspector Malaicu Sabina referitor AC 1500/2018 Saicu Mihai: De ce a-ti cerut una in certificatul de urbanism si a-ti eliberat AC dupa 6 luni FARA exact sarcinile impuse de dumneavoastra ??? Si tot dumneavoastra sa ne amenita-ti pe noi cu judecata pentru daune de acuzatii falsee ???? RUSINE SA VA FIE !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA: