4.1 C
Bistrița
marți, februarie 20, 2024

FOTO: Colibița și Tăul Zânelor, Raiul ciupercilor în această perioadă

Gavrilă Albert ne uimește din nou cu fotografii spectaculoase, de data aceasta făcute la „ciupercăreală”, la Colibița și Tăul Zânelor. Printre ciupercile pe care le-a întâlnit pe traseu se numără gălbiorii, vineciorii și hribii.

Așa cum ne-a obișnuit deja, fotograful amator Gavrilă Albert ne prezintă constant, pe pagina sa de Facebook, frumusețile care ne înconjoară.


Ieri a fost plecat la „ciupercăreală” la Colibița și Tăul Zânelor, reușind să se întoarcă acasă cu o „captură” generoasă de ciuperci, în special gălbiori, dar și să imortalizeze o mulțime de soiuri de ciuperci, de la hribi și până la Hypholoma fasciculare sau Gomphus clavatus.


Am adunat destul de multe ciuperci, majoritatea gălbiori, dar și vineciori și câțiva hribi. La hribi acum începe sezonul. Mă bucur că pot să vă arăt, prin fotografii, frumusețea naturii, dar și darurile pe care ni le oferă„, ne-a explicat acesta.

Tăul Zânelor este o arie protejată de interes național, situată pe teritoriul județului nostru, în Munții Călimani, atracția principală fiind lacul natural format într-o mică depresiune, care a apărut în spatele unei roci vulcanice desprinsă din versantul sudic al muntelui.

Sursă foto Facebook Gavrilă Albert

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

 1. Frumoasă prietenie, doi împătimiți iubitori de natură, domnii Albert și Rįnziș împreună pe poteci de munte, nu numai la cules de ciuperci!
  Admir tot ce e legat de natură și drumeții! Toată stima pentru ceea ce faceți! Încerc să vă urmăresc toate ieșirile din care mă inspir!
  Sănătate, ieșiri cât mai multe și mulțumim anticipat pentru postări;
  Cu respect, Florian Pîrvu

 2. Aș vrea să știu dacă organizați drumeții contra cost…..cum aș putea oare să vă însoțesc? Nu am cu cine ieși și nu prea le am cu orientarea …
  Mulțumesc;

 3. Niciodată nu v-am întâlnit, îmi doresc mult să merg in drumeții alături de dvs.
  De câte ori văd câte o postare mă încarc cu energie!
  Incerc să intuiesc unde veți pleca în weekend 😉
  Drumuri bune și o toamnă minunată vă doresc!
  Cu admirație , Mihai

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: