0.4 C
Bistrița
joi, decembrie 1, 2022

FOTO: De ce vin cu drag la școală copiii din Sângeorzu Nou

„Școala Gimnazială din Sângeorzu Nou stă neclintită de 110 ani pe sprânceana dealului din centrul localității, alături de biserica satului. Timpul, însă, își lasă amprenta peste tot. Clădirile vechi și uitate de autorități au ajuns să se degradeze…

Dar, cum Dumnezeu ține cu oamenii, a avut grijă să ne îndrume spre cineva care ne poate ajuta…”, transmite profesoara Ancuța Cozma de la Școala din Sângeorzu Nou.

De curând, copiii care învață în Sângeorzu Nou au descoperit un motiv de a veni cu drag la școală.

Sălile de clasă, sala de sport dar și holurile Școlii Gimnaziale din Sângeorzu Nou au primit  haine noi. 

Este vorba despre 4 săli de clasă și o sală de sport care au fost complet renovate și dotate pe durata a 3 luni. Parchetul masiv a fost rașchetat și lăcuit. Într-o sală a fost montat parchet laminat în locul plăcilor USB. Tencuiala de pe pereți (care cădea la o adiere de vânt) a fost înlăturată și înlocuită cu masa de șpaclu, întărită cu plasă din fibră de sticlă, gletuită fin si apoi zugrăvită în culori vii. Toate ușile au fost scoase. În locul lor s-a montat tâmplărie modernă PVC cu geam termopan. Pe holuri s-a montat gresie, iar în sala de sport pardoseală PVC. Valoarea totală a lucrărilor de renovare a fost 40.000 euro.

Mulțumim Asociației BookLand și partenerilor săi pentru bunăvoință, implicare, dăruire, seriozitate. Și, mai ales, pentru că au reușit să ne redea speranța și curajul. Ne-au amintit că și școlile mici din sate uitate poartă o mare însemnătate pentru viitor”, a mai transmis Ancuța Cozma.

Asociația BookLand a început să renoveze școlile rurale în urma cu doi ani. În Bistrița-Năsăud, pe lista acesteia se află și școala din satul Bichigiu, comuna Telciu.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...