13.5 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

FOTO: De ce vin cu drag la școală copiii din Sângeorzu Nou

„Școala Gimnazială din Sângeorzu Nou stă neclintită de 110 ani pe sprânceana dealului din centrul localității, alături de biserica satului. Timpul, însă, își lasă amprenta peste tot. Clădirile vechi și uitate de autorități au ajuns să se degradeze…

Dar, cum Dumnezeu ține cu oamenii, a avut grijă să ne îndrume spre cineva care ne poate ajuta…”, transmite profesoara Ancuța Cozma de la Școala din Sângeorzu Nou.

De curând, copiii care învață în Sângeorzu Nou au descoperit un motiv de a veni cu drag la școală.

Sălile de clasă, sala de sport dar și holurile Școlii Gimnaziale din Sângeorzu Nou au primit  haine noi. 

Este vorba despre 4 săli de clasă și o sală de sport care au fost complet renovate și dotate pe durata a 3 luni. Parchetul masiv a fost rașchetat și lăcuit. Într-o sală a fost montat parchet laminat în locul plăcilor USB. Tencuiala de pe pereți (care cădea la o adiere de vânt) a fost înlăturată și înlocuită cu masa de șpaclu, întărită cu plasă din fibră de sticlă, gletuită fin si apoi zugrăvită în culori vii. Toate ușile au fost scoase. În locul lor s-a montat tâmplărie modernă PVC cu geam termopan. Pe holuri s-a montat gresie, iar în sala de sport pardoseală PVC. Valoarea totală a lucrărilor de renovare a fost 40.000 euro.

Mulțumim Asociației BookLand și partenerilor săi pentru bunăvoință, implicare, dăruire, seriozitate. Și, mai ales, pentru că au reușit să ne redea speranța și curajul. Ne-au amintit că și școlile mici din sate uitate poartă o mare însemnătate pentru viitor”, a mai transmis Ancuța Cozma.

Asociația BookLand a început să renoveze școlile rurale în urma cu doi ani. În Bistrița-Năsăud, pe lista acesteia se află și școala din satul Bichigiu, comuna Telciu.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.