3.9 C
Bistrița
miercuri, februarie 21, 2024

FOTO: Din peste 600 de copii participanți, bistrițenii de la „Codrișorul” au fost cei mai buni

Emoții și satisfacții pe măsură pentru elevii de la Școala Gimnazială Nr 1 din Bistrița care fac parte din ansamblul folcloric „Codrișorul”. Ei și-au celebrat ziua de 1 iunie la Mangalia, într-un festival de obiceiuri și dansuri populare și i-au impresionat într-atât pe membrii juriului, încât aceștia s-au văzut nevoiți să le ofere marele premiu și Trofeul festivalului.

Dansatorii ansamblului folcloric „Codrișorul” care activează la Casa de Cultură a Sindicatelor s-au întors victorioși ieri, de la Albești (Mangalia), acolo unde s-a desfășurat Festivalul concurs regional de folclor intitulat „Sunt mândru de portul meu”. Evenimentul a ajuns la ediția cu numărul V și a reunit peste 600 de copii și aproape 20 de ansambluri de elevi din întreaga țară.

Cam 70% dintre copiii ansamblului „Codrișorul” sunt elevi foarte talentați ai Școlii Gimnaziale Nr 1. Ne-am prezentat cu niște momente coregrafice inedite, încercând să reconstituim o șezătoare ca pe vremuri, cu unelte străvechi de tors și depănat lâna, dar și cu dansuri care au impresionat juriul…”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro Adrian Pașcu, cel care a semnat și coregrafia dansurilor prezentate de copiii din Bistrița, fiind secondat de instructorii ansamblului „Codrișorul” – Georgel Mureșan și Maria Pașcu.

Elevii din Bistrița s-au înscris și la secțiunea de gastronomie a festivalului-concurs, reușind să impresioneze, de asemenea, cu o serie de preparate și bunătăți tradiționale. Pâinea de casă, plăcintele coapte în cuptor numite „pupci”, cu brânză, ceapă și mărar, laptele acru, sarmalele sau cașul de oaie au fost frumos așezate pe o masă în cadrul concursului – platorile bistrițenilor reușind să cucerească la această secțiune locul II pe podium.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: