6.6 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

FOTO: Împreună reușim să reconstruim căsuța unor bunici!

Focul le-a mistuit o parte din casa în care locuiau. Partea frumoasă e că cei doi bunici nu au de ce să își facă griji. Atât vecinii, cât și autoritățile le sar în ajutor. Și fiecare din noi putem întinde mâna…

Sâmbătă, 14 iulie, în jurul orei 17:00 a izbucnit un incendiu în localitatea Sângeorz-Băi. Păgubiții sunt doi pensionari a căror vârstă se învârte în jurul cifrei 70. Totul a pornit de la o priză la care era conectată mașina de spălat, la parterul casei cu etaj. Toate încăperile din cadrul parterului au ars, însă incendiul și fumul provocat de acesta a făcut ca întreaga casă să nu mai fie locuibilă. Totul a fost scos afară, pentru a începe reabilitarea necesară.

Când a izbucnit focul, bătrânul dormea într-una din încăperile de la parter, iar soția acestuia se afla în bucătăria de vară. El s-a trezit la un moment dat și înecat de fum a ieșit afară. Chemați imediat, pompierii au venit în cinci minute cu două ambulanțe SMURD în urma lor. Le-a luat o oră ca să stingă focul și încă două ca să se asigure că nu există niciun pericol de reaprindere. Între timp, doamnei i s-a făcut rău, astfel încât i-a fost oferit primul ajutor timp de o oră, până la stabilizare. Domnul a suferit arsuri minore la nivelul feței, care s-au tratat ușor cu ajutorul unor creme.

Cei doi soți locuiesc acum în bucătăria de vară, până la reconstruirea casei. Autoritățile din oraș s-au sesizat în acest sens și au făcut o vizită la locul cu pricina. În urma acesteia, a fost alocată suma de 7.000 de lei pentru a ajuta la reconstrucția casei. Însă păgubiții primesc ajutor din toate părțiile. Vecinii nu se lasă mai prejos și oferă și ei mâncare, bani sau tot soiul de lucruri necesare traiului de zi cu zi.Cei doi soți au și o fată, însă aceasta este plecată în străinătate și vine rar pe acasă.

Reabilitarea casei a început deja, întreg sistemul electric fiind refăcut. Urmează repararea și reconstruirea părților distruse, iar soții speră să se mute înapoi cât mai curând.

Bineînțeles, toți cei care sunteți dornici să ajutați, și aveți piese de mobilier pe care le puteți oferi, puteți fi siguri că cei doi bunici vă vor răsplăti cu zâmbete și multă căldură.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Provocarea Roser House: Ce-ai zice de un Crăciun magic, înconjurat de zăpadă și gustări delicioase, într-un peisaj de vis?

Cine nu și-ar dori ca de Crăciun să fugă de agitația orașului și să se relaxeze...

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!