15.8 C
Bistrița
luni, august 15, 2022

Impactul cu trenul putea să le fie fatal celor doi tineri din Feldru. Ce s-a întâmplat:

Un accident cumplit a zguduit comunitatea din Feldru. Patru consăteni au ajuns la spital în stare gravă, după ce mașinile lor s-au lovit frontal. Una a ajuns pe calea ferată, fiind lovită și de tren. Zona în care a avut loc impactul feroviar nu e una de trecere la nivel, așa că trenul circulă cu viteză pe acolo. Totuși, impactul a fost doar undeva la 30 km la oră.

Patru persoane, trei victime încarcerate, două mașini, un tren – așa se prezintă evenimentul ce a zguduit comunitatea din Feldru.

O familie, soț și soție, se întorceau de la Năsăud la Feldru. Aceștia sunt plecați de ani buni în străinătate și vin periodic acasă, în vizită. Au împreună un copilaș de doar doi anișori. Acesta nu era cu ei în mașină.

Doi tineri, prieteni, mergeau de la Feldru spre Năsăud.

Din motive necunoscute încă, mașina în care se aflau aceștia a intrat pe contrasens, unde s-a lovit frontal de autoturismul celor doi soți. În urma impactului, Leon și Ștefan au ajuns, cu mașina, pe calea ferată.

Cei doi tineri sunt prieteni și sunt cunoscuți ca fiind tineri de treabă, nu cu alcool și teribilisme. Șoferul, Leon, este fiul unui consilier local din Feldru. Ștefan, prietenul său, a fost fotbalist în echipa comunei.

Locul unde s-a întâmplat accidentul nu este în apropierea vreunei treceri la nivel cu cale ferată. Distanța de la șosea la calea ferată este de aproximativ 7 metri. Mai mult, partea carosabilă este cu un metru mai sus decât nivelul căii ferate.

În acea zonă, trenul circulă cu viteză. Trenul de aseară avea 6 vagoane, din care unul tip cușetă și unul de dormit.

Impactul dintre tren și mașina de pe șine ar fi putut să fie mult mai puternic, poate chiar fatal celor doi tineri.

„Impactul cu trenul a fost undeva la 5 minute după ce mașina a ajuns pe șine. Cineva din mulțimea adunată acolo a fugit înaintea trenului, și i-a făcut semne să încetinească, să încerce să oprească pentru că e accident. Conductorul a încetinit cât de mult a putut. Nu a reușit să oprească de tot, dar impactul a fost undeva doar la 30 km la oră, cam așa”, au explicat surse pentru Bistrițeanul.ro.

Pasagerii din tren nu au simțit impactul, ci doar au constatat că acesta s-a oprit. Au pornit la drum după 128 de minute, însă administrația locală le-a pus la dispoziție apă și tot ceea ce au avut nevoie.

Când echipajele medicale și de descarcerare au ajuns la locul accidentului, trei persoane erau încarcerate: cei doi tineri și femeia. Cel mai mult a durat descarcerea femeii, aproximativ 45 de minute.

Totuși, toate cele patru victime au ajuns la spital, în viață.

Despre starea lor puteți citi AICI.

Despre o altă persoană care a avut un rol important în creșterea șanselor de supraviețuire a victimelor puteți citi AICI.

Imagini foto și video de la locul accidentului puteți vedea AICI.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru...

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...