-1.5 C
Bistrița
miercuri, martie 29, 2023

FOTO: Lecții sănătoase și prietenoase despre produse locale „cinstite”

„Pentru a supraviețui”, „pentru că sunt sănătoase”, „pentru că sunt gustoase”, „pentru dezvoltarea economică locală”…  Acestea sunt doar câteva dintre răspunsurile pe care le-au oferit elevii care au participat la întâlnirile interactive de informare-conștientizare dedicate Zilei naționale a produselor agroalimentare românești. Ei au răspuns astfel la întrebarea „De ce este important să consumăm produse agro-alimentare locale tradiționale?

Campania  „Aleg sănătos, aleg Produs în Bistrița-Năsăud!” se încheie azi, 12 octombrie cu târgul de produse tradiționale din Piața Centrală, la care vor fi prezente și produsele din județul Bistrița-Năsăud cel mai recent certificate ca și  „produs montan”.

Asociația „Produs în Bistrița-Năsăud” și Direcția pentru Agricultură Bistrița-Năsăud, cu sprijinul Consiliului Județean, al Primăriei municipiului Bistrița și al Inspectoratului Școlar Județean au organizat o serie de activități pentru a celebra Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești. Scopul a fost promovarea producţiei și consumului de produse agro-alimentare tradiționale,a producătorilor locali şi de a încuraja un stil de viață sănătos.

Standul „Produs în Bistrița-Năsăud” de la expoziția cu vânzare organizată în cadrul evenimentului „Zilele Porților deschise la MADR” este, cu siguranță, cel mai frumos și mai bogat.

Campania de informare-conștientizare în unități de învățământ din județul Bistrița-Năsăud a fost un real succes. Elevii Scolii Gimnaziale Nr. 1 Bistrița și ai Colegiului Național „Petru Rareș” din Beclean au fost de-a dreptul „savuroși” în discuțiile purtate, extrem de interesați și de implicați.

Elevii liceelor Tehnologice Agricole din Bistrița și Beclean au făcut din aceastăzi, o adevărată sărbătoare locală.

Au împărtășit din munca și experiența proprie de creatori de produselocale „cinstite” – naturale, fără conservanți, după rețete tradiționale și au promovat un stil de viațăsănătos: Hiticaș Maria – produse apicole, Gelateria Merigo – produse de patiserie după rețete tradiționale și înghețată artizanală, Bodiu Florentin – coșul cu legume de Dumitra, Koblisca Daniel, elev Liceul Tehnologic Agricol Bistrița – produse apicole,Lidia Tiron – lavandă și produse din lavandă, Fazacas Viorica – produse apicole, Mihai Băloi – nutritionist șiantrenor fitness – Mike Studio.

Evenimentele se vor încheia cu o ediție extinsă a Târgului „Produs în Bistrița-Năsăud”, sâmbătă, 12 octombrie, între 9:00 – 18:00 în Piața Centrală, lângă Biserica Evanghelică.

În scenă vor intra gusturi și arome deosebite – pâine și produse de panificație tradiționale, toate coapte în cuptor la foc de lemne, specialități din păstrăv, brânzeturi naturale de la poalele Munților Călimani, Munților Rodnei și Țara Năsăudului, prăjituri de casă, uleiuri presate la rece, miere și produse apicole, zacuscă cu hribi, siropuri,și dulcețuri parfumate din Pasul Tinuța, legume proaspete și naturale de Dumitra și Monor – acompaniate de demonstrații sportive Mike Studio.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...