25.6 C
Bistrița
miercuri, august 17, 2022

FOTO: Liceeni din Bistrița și Chișinău, din nou împreună, sub semnul culorilor primare

Impresionante lucrări modelate în ceramică pot fi admirate în aceste zile în holul Liceului de Arte „Corneliu Baba”. Sunt creațiile realizate în cadrul proiectului „Sub semnul culorilor primare”, pus la punct de Asociația de părinți CorneliusArt, în parteneriat cu Clubul Lions și Camera de Comerț și Industrie.

Ceramica în culoare” a fost tema celei de-a noua ediții a taberei de creație care îi adună pe elevii din Bistrița și Chișinău, în fiecare vară.

Pentru că întregul eveniment a fost conceput la începutul anului, când restricțiile pandemice erau încă în vigoare, tabăra s-a desfășurat și în acest an online. 

Elevii Liceului „Principesa Natalia Daliadi” din Chișinău au ținut legătura pe internet cu colegii lor din Bistrița. Tot pe net s-au întâlnit și la vernisaj, în cadrul unei transmisii directe la care a luat parte și inspetorul școlar general, prof. Mircea Nicula.

Mă bucur pentru cele nouă ediții. Sper să fie cât mai multe în continuare. Cumva trebuie să colaborăm și să exploatăm orice prilej pentru a fi împreună”, a spus prof. Mircea Nicula, care s-a arătat interesat de propunerea profesorilor din Chișinău. Aceștia își doresc să încheie un parteneriat inclusiv cu Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud.

La eveniment au participat directorul Marian Coman, reprezentanți ai Primăriei Bistrița (care a cofinanțat proiectul), dar și profesorii coordonatori Vasile Duda și Iulia Burlac (Bistrița) și Vasile Gîtlan (on line, din Republica Moldova).

Atelierele de creație au fost coordonate de Iulia Burlac, Radu Hangan, Alin Rihor, Adrian Puțura, Marian Coman și Flaviu Știr.

Elevii din Republica Moldova au fost coordonați de profesorii Natalia Platonova și Ștefan Rotaru. Toți elevii s-au ales cu diplome de participare și pânze de pictură.

Când este vorba despre activități deosebite care durează de atâta timp, cum este tabăra Sub semnul culorilor primare de la Liceul Corneliu Baba, Clubul Lions se va implica întotdeauna. și va fi aproape. Am fost aproape și în acest an, la cea de-a noua ediție. Și sperăm să vă fim aproape mulți ani de acum înainte. Pentru că ceea ce faceți este frumos și bine”, a transmis Olimpiu Cocian, reprezentantul Clubului Lions. 

La vernisajul lucrărilor în ceramică a participat și Valeria Bălan, președintele Asociației de părinți CorneliusArt,

Proiectul a fost cofinanțat din bugetul local al Municipiului Bistrița pentru anul 2022.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...