18.3 C
Bistrița
marți, august 9, 2022

Primăria Bistrița refuză să spună cu cât a plătit fiecare artist de Zilele Bistriței, dar dă totalul: 90.000 Euro

Ascunzându-se în spatele unor clauze de confidențialitate, Primăria Bistrița refuză să spună cât a costat fiecare artist care a concertat la Zilele Bistriței. Precizează totuși că suma totală alocată pentru prestația artiștilor ar ajunge la 450.000 de lei. La un calcul simplu, însă, ne dă cu virgulă! Cei 5 artiști de muzică ușoară și cei trei de muzică populară nu prea au cum să fi costat 90.000 de euro.

Primăria Bistrița pare să aplice aceeași rețetă de secretomanie, mascată de clauze de confidențialitate, și când vine vorba despre onorariile artiștilor care au prestat la Zilele Bistriței. Asta după ce scuza „clauzei de confidențialitate” a fost vehiculată și când a fost vorba despre onorariul artiștilor prezenți la Gala Uniter, găzduită anul acesta de Bistrița.

Într-un răspuns primit de Ion Lucian Petraș, Primăria Bistrița precizează:

„Conform contractului, onorariul formației Killa Fonic are clauză de confidențialitate. Astfel nu vă putem comunica această informație. Putem face, însă, precizarea că suma alocată pentru onorariul artiștilor din cadrul manifestării Zilelor Bistriței este de 450.000 de lei”.

Așadar, Primăria Bistrița susține că a cheltuit în jur de 90.000 de euro cu artiștii care au concertat la zilele municipiului. Principalii artiști care au concertat au fost: Irina Rimes, Smiley, Jo, Carla`s Dreams, Killa Fonic și Nicoleta Voica, Traian și Valeria Ilea.

Potrivit agențiilor care „vând” acești artiști, lucrurile stau cam așa: Carla`s Dreams încasează 15.000 de euro, la care se mai adaugă o diurnă de 2.000 de lei și cazarea 2.500 de lei, deci în jur de 16.000 de euro; Smiley încasează în jur de 10.000 de euro; Irina Rimes încasează aproape 9.000 de euro; Killa Fonic cere 4.500 de euro pe concert și tot cam pe acolo cere și Jo.

Artiștii de muzică populară se pare că sunt mai ieftini, onorariul lor ajungând undeva la 3.000-3.500 de euro. Trupele locale care au cântat au încasat împreună maxim 10.000 de euro.

Un calcul simplu ne arată că dacă luăm în considerare onorariile practicate de agențiile de impresariat ajungem la cel mult 60.000 de euro. Unde s-au evaporat restul până la 90.000… numai Primăria Bistrița știe.

Foto: Primăria Bistrița

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. M*ia data spectatorilor (si contribuabililor) de catre cei de la Killa Fonic e nepretuita, nu-i asa?
    Momentele „artistice” de mare valoare trebuie rasplatite….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...

Cum să renovezi baia simplu și rapid

Baia este un spațiu important în orice locuință. Având în vedere că petrecem destul de mult...

Se fac angajări la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness, Sanovil are nevoie de un asistent farmacie

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness,...