17.5 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

FOTO Limes: Pasionații de fotografie au șansa de a primi cadouri din partea Muzeului Județean!

Muzeul Județean Bistrița-Năsăud lansează o nouă provocare pentru toți pasionații de fotografie și istorie din județ, interesați să promoveze într-o formulă inedită unul dintre cele mai interesante elemente ale patrimoniului arheologic din Bistrița-Năsăud – Limes-ul roman. Ce premii s-au pus la bătaie:

Expoziția interactivă de fotografie cu tematică arheologică – Foto Limes se va desfășura până la finele anului 2018 și se adresează tuturor iubitorilor și pasionaților de fotografie și istorie, interesați în a promova într-o formulă inedită unul dintre cele mai interesante elemente ale patrimoniului arheologic al județului Bistrița-Năsăud, Limes-ul roman.

Acesta se întinde pe un areal extrem de generos din suprafața județului, pe raza localităților din comunele Ciceu-Mihăiești, Ciceu-Giurgești, Uriu, Căianu Mic, Spermezeu, Zagra, Salva, orașul Năsăud, Feldru, Livezile, Șieu-Măgheruș, Șintereag, Mărișelu, Budacu de Jos, Cetate, Șieu, Șieuț, Monor.

Starea de conservare a structurilor frontierei romane aflate pe teritoriu județului Bistrița–Năsăud este de cele mai multe ori periclitată de activități agricole și alte tipuri de intervenții antropice sau mai nou de către activități ilegale de detecție în perimetrul acestora. Una dintre modalitățile de protejare și conservare a acestora o constituie popularizarea în rândul publicului larg, iar una din cele mai eficiente metode o constituie fotografierea, redarea Limes-ului prin imagini.

Expoziția își propune familiarizarea participanților cu aceste situri arheologice și conștientizarea valorii lor patrimoniale. Aceasta se va axa, pe trei teme principale:

1. Siturile arheologice;

2. Peisajul geografic;

3. Personajul uman – astfel încât pasionații de fotografie să poată surprinde și valorifica prin intermediul fotografiei atât o temă fixă – situl arheologic, dar și una generală – peisajul geografic sau cea a portretului.

Toate lucrările trimise vor intra într-o competiție amicală, ele fiind promovate pe pagina de Facebook și site-ul Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, unde vor putea fi votate de către public. Cele mai apreciate fotografii vor fi expuse în cadrul unei expoziții desfășurate la finalul anului la sediul Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, str. Grigore Bălan, nr. 19, Bistrița.

Toți cei inscriși vor primi diplome de participare, iar pentru locurile I, II și III se vor acorda la final recompense sub forma unor bunuri, respectiv: locul I – Trepied foto; locul al II-lea – Rucsac foto; locul al III-lea – Filtru polarizare. 

Specialiștii Complexului Muzeal vor asigura întregul suport informativ și științific necesar celor interesați.

Înscrierile se pot face pe adresa de e-mail a instituției [email protected], pe pagina de Facebook – Valorificare și Promovarea Limes-ului roman în județul Bistrița-Năsăud sau la nr. de telefon 0740.018.928 (cercetător – Radu Zăgreanu).

Foto @ Arhivă: Ies la iveală descoperiri uimitoare şi spectaculoase legende în zona fostului Ținut Grăniceresc Năsăudean!

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: