13.4 C
Bistrița
vineri, mai 20, 2022

Peste 400 de bistrițeni au sunat după salvare în mini-vacanța de 1 Mai

Unu mai bolnav ca altul, în mini-vacanța de 1 Mai. Echipajele medicale de la Ambulanță și SMURD au fost solicitate să intervină la 459 de cazuri. Nici de Paște nu au avut atâtea intervenții. Iar una dintre ele s-a sfârșit cu deces.

Perioadă aglomerată pentru personalul medical de urgență, în minivacanța de 1 Mai.

În cele patru zile libere, 459 de persoane au avut nevoie de intervenția Ambulanței sau a echipajelor din cadrul SMURD.

Solicitările din aceste patru zile au fost cu 4,6 la sută mai multe decât în perioada sărbătorilor pascale din acest an. Au activat, în aceste zile, un echipaj cu medic, nouă echipaje cu asistent medical și un echipaj de consultații la domiciliu. Din cadrul SMURD, au acționat în teren șase Echipaje de Prim Ajutor și unul TIM”, anunță reprezentanții SAJ BN.

Majoritatea solicitărilor au venit ca urmare a afecțiunilor specifice acestei perioade și a temperaturilor crescute.

Cele mai grave intervenții au fost la Negrilești și la Bistrița. În Negrilești, un microbist de 70 de ani a intrat în stop cardio-respirator însă manevrele de resuscitare au reușit.

Din nefericire, la intervenția din Bistrița, un tânăr de 30 de ani nu a mai putut fi salvat, după ce a căzut de la etajul 10 al blocului de pe strada Năsăudului.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: