11.1 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

FOTO: Misiune îndeplinită! Doi frați din Maieru, militari de carieră, au avut parte de o întâlnire emoționantă pe aeroport

Doi frați din Maieru, militari de carieră și implicați în importante misiuni în Afganistan, au avut parte de o întâlnire emoționantă pe aeroport. Este vorba despre Anca și Ovidiu Candale, care s-au revăzut după șase luni, în baza militară: 

De fiecare dată când ne vedem colegii că pleacă la sfârșitul misiunii, ne gândim cu emoție că suntem mai aproape de casă. Dar cele mai emoționante momente sunt când vedem frați, familii, care pleacă, care vin sau care se întâlnesc pe aeroport și în baza militară pentru câteva zile până în momentul în care unul dintre ei va raporta “Misiune Îndeplinită” și celălalt va fi gata pentru o nouă misiune…”, au transmis reprezentanții MApN

Se refereau la doi frați, militari de carieră din Maieru: locotenentul Ovidiu Candale și căpitanul Anca Ecaterina Candale.

Ovidiu și-a executat misiunea timp de 6 luni în Baza Militară din Kandahar, alături de militarii Batalionului 21 Protecția Forței „Black Vipers”. 

În timp ce sora lui, Anca, și-a început cea de-a doua misiune în Afganistan, în cadrul Batalionului 191 Protecția Forței „Golden Lions”.

Reprezentanții Brigăzii mecanizate 81 „General Grigore Bălan” ne-au confirmat că nu sunt singurii bistrițeni implicați, în aceste zile, în misiuni importante desfășurate în Afganistan.

Am fost alături de ei atât la sosirea Ancăi, când și-a văzut fratele după 6 luni – cât și după cele 10 zile petrecute aici în baza militară, când Ovidiu a trebuit să își ia la revedere de la sora lui pentru încă 6 luni”, au mai transmis reprezentanții MApN. 

Foarte emoționată, Anca a povestit colegilor săi militari ce înseamnă pentru ea fratele ei. 

Este fratele meu mai mic și este sufletul meu. Am încercat de fiecare dată să fac lucrurile așa cum trebuie și să fiu un exemplu pentru el. Dar, acum, întâlnindu-ne aici, am realizat că el este un exemplu pentru mine. L-am găsit puternic, profesionist, ambițios, perfecționist și dăruit profesiei de militar. Sunt mândră de el. 

Ne-am dorit foarte mult să ne vedem într-un teatru de operații încă din anul 2017, când eram în prima mea misiune. Era visul nostru și uite că s-a împlinit. Sunt convinsă că părinții si fratele mai mare sunt mândri de noi…”, a mărturisit Anca. 

La rândul său, Ovidiu Candale era la fel de emoționat înainte să plece în România.

A reușit să transmită – în câteva cuvinte –  ce au însemnat cele 10 zile petrecute în baza militară, cu sora lui. „Am așteptat cu nerăbdare să o revăd. Pentru că mi-a fost dor de ea. 10 zile am reușit să ne vedem și să povestim despre familie și despre misiunea executată.

I-am mulțumit pentru toate sfaturile pe care mi le-a transmis înainte de misiune. O să fie greu, pentru că nu o să ne mai vedem pentru încă 6 luni. Dar promit să o aștept la sosirea în țară. Chiar dacă este sora mea mai mare, am simțit întotdeauna nevoia să o protejez”, a mărturisit Ovidiu Candale. 

Militarul din Maieru i-a transmit surorii sale misiune ușoară. „Să aibă grijă de ea, să își facă treaba cât de bine poate și să își sprijine colegii astfel încât să raporteze „Misiune îndeplinită!”, a mai spus Ovidiu Candale.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.