-9.3 C
Bistrița
joi, februarie 9, 2023

FOTO: Misiune îndeplinită! Doi frați din Maieru, militari de carieră, au avut parte de o întâlnire emoționantă pe aeroport

Doi frați din Maieru, militari de carieră și implicați în importante misiuni în Afganistan, au avut parte de o întâlnire emoționantă pe aeroport. Este vorba despre Anca și Ovidiu Candale, care s-au revăzut după șase luni, în baza militară: 

De fiecare dată când ne vedem colegii că pleacă la sfârșitul misiunii, ne gândim cu emoție că suntem mai aproape de casă. Dar cele mai emoționante momente sunt când vedem frați, familii, care pleacă, care vin sau care se întâlnesc pe aeroport și în baza militară pentru câteva zile până în momentul în care unul dintre ei va raporta “Misiune Îndeplinită” și celălalt va fi gata pentru o nouă misiune…”, au transmis reprezentanții MApN

Se refereau la doi frați, militari de carieră din Maieru: locotenentul Ovidiu Candale și căpitanul Anca Ecaterina Candale.

Ovidiu și-a executat misiunea timp de 6 luni în Baza Militară din Kandahar, alături de militarii Batalionului 21 Protecția Forței „Black Vipers”. 

În timp ce sora lui, Anca, și-a început cea de-a doua misiune în Afganistan, în cadrul Batalionului 191 Protecția Forței „Golden Lions”.

Reprezentanții Brigăzii mecanizate 81 „General Grigore Bălan” ne-au confirmat că nu sunt singurii bistrițeni implicați, în aceste zile, în misiuni importante desfășurate în Afganistan.

Am fost alături de ei atât la sosirea Ancăi, când și-a văzut fratele după 6 luni – cât și după cele 10 zile petrecute aici în baza militară, când Ovidiu a trebuit să își ia la revedere de la sora lui pentru încă 6 luni”, au mai transmis reprezentanții MApN. 

Foarte emoționată, Anca a povestit colegilor săi militari ce înseamnă pentru ea fratele ei. 

Este fratele meu mai mic și este sufletul meu. Am încercat de fiecare dată să fac lucrurile așa cum trebuie și să fiu un exemplu pentru el. Dar, acum, întâlnindu-ne aici, am realizat că el este un exemplu pentru mine. L-am găsit puternic, profesionist, ambițios, perfecționist și dăruit profesiei de militar. Sunt mândră de el. 

Ne-am dorit foarte mult să ne vedem într-un teatru de operații încă din anul 2017, când eram în prima mea misiune. Era visul nostru și uite că s-a împlinit. Sunt convinsă că părinții si fratele mai mare sunt mândri de noi…”, a mărturisit Anca. 

La rândul său, Ovidiu Candale era la fel de emoționat înainte să plece în România.

A reușit să transmită – în câteva cuvinte –  ce au însemnat cele 10 zile petrecute în baza militară, cu sora lui. „Am așteptat cu nerăbdare să o revăd. Pentru că mi-a fost dor de ea. 10 zile am reușit să ne vedem și să povestim despre familie și despre misiunea executată.

I-am mulțumit pentru toate sfaturile pe care mi le-a transmis înainte de misiune. O să fie greu, pentru că nu o să ne mai vedem pentru încă 6 luni. Dar promit să o aștept la sosirea în țară. Chiar dacă este sora mea mai mare, am simțit întotdeauna nevoia să o protejez”, a mărturisit Ovidiu Candale. 

Militarul din Maieru i-a transmit surorii sale misiune ușoară. „Să aibă grijă de ea, să își facă treaba cât de bine poate și să își sprijine colegii astfel încât să raporteze „Misiune îndeplinită!”, a mai spus Ovidiu Candale.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...