25.6 C
Bistrița
vineri, iunie 21, 2024

FOTO: „Produs în Bistrița-Năsăud” cucerește, încet dar sigur, occidentul!

Bunătățile alimentare făcute după rețete și metode tradiționale, precum și creațiile unicat sau de serie mică, realizate cu multă măiestrie de către artizanii locali, marca „Produs în Bistrița-Năsăud” câștigă tot mai multă recunoaștere și cerere, atât pe plan național, cât și internațional, iar Asociația care le susține și promovează este invitată în tot mai multe parteneriate și evenimente.

Gustul bucatelor de la bunica, sănătoase și savuroase, precum și creațiile unicat, realizate manual de meșterii populari și artizanii locali, marca „Produs în Bistrița-Năsăud”, au devenit apreciate, recunoscute și cerute pe multe din piețele naționale și internaționale. Spre bucuria Asociației, aceasta este solicitată la diverse evenimente în județ, în țară și peste hotare, încercând să acopere toate solicitările.

În urmă cu câteva zile, reprezentanţii organizației au participat, alături de personalităţi publice din România şi Germania –  Dorin Popa – Consul în cadrul Consulatului general al României la München, Sandra Pralong – Consilier de Stat în cadrul Departamentului pentru Relaţia cu Românii din afara Graniţelor, Thorsten Brehm şi Diana Liberova, consilieri la Primăria Nürnberg, Petre Movilă, deputat în Parlamentul României, Arif Tasdelen – deputat în Parlamentul Landului Bavaria, reprezentanți ai diferitelor organizații ale românilor din diaspora – la Forumul de constituire a Centrului Cultural Român de Ajutor şi Intergrare – CRAI, iniţiat de doamna Ionela van Rees-Zota, Preşedinta Asociaţiei Dacia din Nürnberg.

În cadrul evenimentului, au fost organizate: un stand cu produse realizate de membrii Asociaţiei, expoziția de fotografie Ziua Costumului Popular, Năsăud 2016 – 2017, realizate de artistul fotograf Maria Ștefănescu, și o expoziție de costume populare. Directorul executiv al „Produs în Bistrița-Năsăud”, doamna Elena-Maria Bărbos a prezentat activitatea şi proiectele Asociației, a iniţiat contacte cu diferite entităţi şi personalităţi publice şi, împreună cu artistul popular Virginia Linul, doctor în etnografie, membru de marcă al Asociaţiei, a împărtăşit emoţiile trăite în urmă cu un an la Năsăud, când judeţul nostru a înregistrat două recorduri mondiale Guinness: cea mai mare mulţime de oameni îmbrăcaţi în costum popular (9.643 persoane) şi cel mai mare dans popular românesc (9.506 persoane).

În plus, Virginia Linul a subliniat importanţa costumului popular şi a Zilei care îl celebrează, pentru identitatea culturală a românilor. Punctul central al întâlnirii bilaterale de la Nürnberg l-a constituit semnarea acordului de parteneriat între Asociațiile „Produs în Bistrița-Năsăud” şi „Deutsch Rumänisches Forum Nosa Nürnberg”, a cărei preşedintă, doamna Alina Schreglmann, originară din Bistriţa-Năsăud şi o mare iubitoare a creaţiilor/ produselor, valorilor şi tradiţiilor noastre, a fost aleasă de curând, vicepreşedinte al Federației Românilor de Pretutindeni. În baza acestui parteneriat, cele două organizaţii vor dezvolta proiecte şi evenimente comune, menite să contribuie la promovarea produselor, valorilor, tradițiilor româneşti şi la păstrarea identităţii naţionale a românilor din afara graniţelor.

Tot în cursul lunii mai, pe lângă deja tradiționalul Târg „Produs în Bistrița-Năsăud” de sâmbăta, de la Biserica Evanghelică, Asociația a participat la Campania „Alege oaia”, Zilele orașului Năsăud, Noaptea albă a Muzeelor la Complexul Muzeal BN, Zilele Târgumureşene şi Sărbătoarea Străbunilor de la Cormaia.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel: