FOTO: SCANDAL din cauza podețelor din Dumitra

FOTO: SCANDAL din cauza podețelor din Dumitra

Un proiect al Primăriei Dumitra, prin fonduri europene, prevede realizarea de zeci de podețe, din beton, în localitățile din comună. Redacția Bistrițeanul.ro a fost contactată de o femeie din Dumitra, supărată că podețul ei a fost lăsat de izbeliște. Mai mult, susține că primarul ar fi înjurat-o. CE spune edilul comunei:

În comuna Dumitra se deruleaază un proiect de amenajare a podețelor. E vorba de zeci de astfel de podețe, în localitățile componente.

Redacția Bistrițeanul.ro a fost contactată de o femeie din Dumitra, nemulțumită că podețul ei a fost lăsat de izbeliște.

Există un proiect de canalizare și podețe. Au început lucrările, din două părți. Și casa noastră e exact la mijloc. Și ne-au lăsat podețul neterminat. Pur și simplu nu pot să intru cu mașina, că e prea îngust. A trimis o mașină de a turnat niște pietriș, iar acum arată dezastru. Dacă nu era gata vreun podeț de pe capete, mai spuneam. Dar casa noastră e chiar în mijloc. Am înțeles că podețele trebuie să fie de 5 m. La unii le-au făcut de 12 m. Nu mă interesează. Dar să nu îmi spună că nu mi-l poate face mie din cauză că l-a făcut la alții mai lat și nu le mai ajunge”, a povestit revoltată, pentru Bistrițeanul.ro, Maria Magdalena C.

Primarul a explicat că podețul nu va rămâne în această stare, dar nu avea cum să finalizeze lucrările.

„Lucrările sunt făcute de firma Dimex. Am înțeles că i-a apucat noaptea și nu au mai terminat podețul la doamna și la încă o casă. Apoi temperaturile au scăzut foarte tare și nu se poate turna beton. Așa că i-am explicat la doamna că sâmbătă încercăm să finalizăm. Că am înțeles că sâmbătă se mai înmoaie vremea și dacă trece de 0 grade, putem turna. Să terminăm astea două podețe. Că mai am vreo 30 de podețe de turnat, prinse în proiect. Dar dacă se răcește, nu le putem face și le vom amâna. Dar la doamna i-am trimis o mașină de balastru ca să poată intra în curte. Și dacă vremea se înmoaie puțin, turnăm și betonul. NU le lăsăm așa”, a explicat primarul Gheorghe Bălăjan.

Dumitreanca susține că atunci când l-a sunat pe primar, acesta a înjurat-o, lucru care a enervat-o mai tare decât lucrările lăsate aiurea.

„L-am sunat să vină să vadă cum arată podețul. Cum a fost lăsat. Și el mi-a zis ”F_ _ _ – te-n gură, că nu îmi faci tu program!”. Eram în casă cu câteva vecine, care l-au auzit și ele, pentru că era pe speaker. Și atunci m-am enervat și am zis că îl fac public, pentru că nu mi se pare normal să vorbești așa cu un om”, a mai spus Magdalena.

Primarul neagă și susține că lucrurile au stat… pe dos.

Nu am înjurat pe nimeni. Din contră, ea a trecut la amenințări. Și apoi m-a sunat mama ei. Care e plecată în Italia sau în Spania. Păi ele nu au înțeles că dacă e frig nu pot turna betonul. Le-am zis că până sâmbătă, când se mai încălzește, nu am cum să le ajut, degeaba insistă ele să mă duc atunci acolo. Dar nu am înjurat, ci din contră, ele m-au amenințat!”, a declarat edilul comunei.

Mai jos, imagini cu podețele finalizate și cu cel abandonat din cauza lăsării nopții.

 

Vaccinarea copiilor – obligatorie!? Se anunță amenzi uriașe pentru părinți, în anumite cazuri ianuarie 27, 2020 - Vaccinarea ar putea deveni obligatorie în România, chiar de la finalul lunii februarie! Autoritățile vor să țină astfel sub control bolile care pot fi prevenite prin imunizare. Se anunță amenzi astronomice, în anumite situații, pentru cei care refuză:
Se întâmplă în Bistrița: În amintirea milioanelor de victime ale Holocaustului… ianuarie 27, 2020 - Cele 6 milioane de victime care s-au stins în urma atrocităților din lagărele de concentrare nazistă Auschwitz - Birkenau vor fi comemorate mâine, la Sinagoga Bistrița. 
Aproape 900.000 de lei dați de CJ primăriilor! VEZI la ce trebuie să folosească acești bani: ianuarie 27, 2020 - Consilierii județeni vor aproba alocarea a aproape 900.000 de lei, primăriilor din județ. Acești bani vor veni în ajutorul organizării unor licitații. Iar produsele vor ajunge la școli.
Vrei să-ți păstrezi mașina cumpărată cu volan pe dreapta? Pune-ți câteva mii de euro „la ciorap””! ianuarie 27, 2020 - Unul dintre efectele brexit-ului este și interzicerea folosirii pe drumurile din România a mașinilor cu volan pe dreapta. Există o variantă de a le păstra, dar asta implică modificări aduse autoturismului. Iar costurile pot trece de 2.000 de euro.
Fotolii speciale la Oncologie, pentru mai mult confort în timpul administrării citostaticelor ianuarie 27, 2020 - Pacienții oncologici vor avea parte anul acesta de mai mult confort atunci când li se administrează citostaticele. Conducerea Spitalului Județean de Urgență Bistrița vrea să achiziționeze fotolii speciale în acest sens.
Clop cu pană de păun, printre cadourile primite de președintele Klaus Iohannis anul trecut. Cât a costat: ianuarie 27, 2020 - Printre cadourile primite de președintele Klaus Iohannis anul trecut se numără o șapcă de la Donald Trump, tablouri și chiar și un clop cu pană de păun. Acesta a fost realizat de un artist din Bistrița-Năsăud. Cât a costat:
Se caută jurist pentru Camera Notarilor! Oferte deosebite, la Îndemînarea SRL și Biroul de Construcții Bistrița ianuarie 27, 2020 - Camera Notarilor Publici caută spre angajare un jurist! Posturi libere la Îndemânarea SRL, dar și la Biroul de Construcții Bistrița care angajează arhitect, proiectant, inginer geodez și asistent manager! Oferte deosebite, mai jos:
FOTO/VIDEO: Un bărbat și o femeie, prinși în flagrant cu 6 kg de cannabis ianuarie 27, 2020 - Polițiștii au organizat o acțiune de prindere în flagrant a două persoane bănuite de trafic de droguri. Mașina, în care se aflau cei doi a fost oprită în trafic. În interior, polițiștii au găsit 6 kg de cannabis. AFLĂ detalii:
Voință și ambiție: Claudia Rostaș, crescută la Centrul pentru Protecția Copilului Beclean, luptă pentru supraviețuire! ianuarie 27, 2020 - Claudia Rostaș are 28 de ani, a crescut la Casa de copii Beclean și muncește ca femeie de serviciu în Cluj. A stârnit admirația tuturor, evoluând într-un intens reality show difuzat de Kanal D. „Ești un exemplu viu de voință și încă o dată dovedești că omul simplu, plin de voință, credință și ambiție, depășește orice obstacol!”
Doi tinerei prinși, în mașină, cu pliculețe cu substanțe albe și verzi! ianuarie 27, 2020 - Polițiștii au oprit în trafic un autoturism. Doi tinerei, de 19 și 21 de ani, s-au ales cu dosare penale. Aceștia aveau asupra lor mai multe plicuțele cu subtanțe albe și verzi. Fiind suspecte a avea efect psihotrop, cazul a fost declinat structurii competente.
Aquabis: Trei localități din județ rămân fără apă potabilă astăzi ianuarie 27, 2020 - Trei localități din județ rămân fără apă potabilă astăzi, pentru câteva ore – anunță Aquabis.
MICA ROCADĂ: Curtean schimbă poziția, dar nu clădirea! De la Consiliul Județean trece la Prefectură ianuarie 27, 2020 - Liberalul Eugen Curtean și-a anunțat demisia din funcția de consilier județean. Poziția acestuia va fi preluată de liberalul Călin Sbîrciu. Curtean nu se va muta însă prea departe. Se pare că acesta va fi numit în funcția de subprefect.
EXCEPȚIONAL Un sîngeorzan se luptă să reprezinte Norvegia la Eurovision ianuarie 27, 2020 - Norvegia are șanse să fie reprezentată anul acesta la Eurovision tocmai de un român. Este vorba despre Alexandru Grindvoll, un tânăr cu origini în Sîngeorz-Băi. Se pare că mama sa s-a stabilit în Norvegia în urmă cu mai bine de două decenii.
FOTO: Cafe Noir și-a mărit bucătăria! Și meniul! Crema catalană și fructele de mare, noutățile din meniu! ianuarie 27, 2020 - Oricând ai ajunge la Cafe Noir, cafeneaua prietenoasă, plină de grupuri de prieteni, de pe strada Crinilor din Bistrița, vei găsi nu doar cafeaua excepțională a celor de la River, servită în zeci de sortimente, ci și mâncare bună, bună de tot. Pentru a face față tuturor comenzilor ( acum mâncarea se livrează și la domiciliu), bucătăria a fost mărită și adaptată noilor provocări venite din partea clienților. Mai mult, și în meniu sunt noutăți!
Cupa EHF: Gloria Bistrița – Odense Handbold 25-23 (13-12): O victorie cât toată Liga Florilor ianuarie 26, 2020 - Gloria Bistrița nu a cedat niciun centrimetru pătrat din terenul Sălii Polivalente în această seară, jucându-și până la fluierul final șansele de-a continua în Cupa EHF, chiar dacă acestea păreau mici.