FOTO: Un marș neobișnuit, ieri, la Bistrița. Protagoniști – elevi de la CSEI 1 și prichindeii unei grădinițe

FOTO: Un marș neobișnuit, ieri, la Bistrița. Protagoniști – elevi de la CSEI 1 și prichindeii unei grădinițe

„Știți, și nouă ne plac marșurile. Acasă nu ne lasă tata să strigăm; pe mama o doare capul. Nici la școală, nici la grădiniță nu e voie. Ieri, da! Am strigat cât ne-au lăsat plămânii… Și am fost mulți, mulți de tot! Nici n-am învățat atât cât să putem să ne numărăm pe toți. Au ieșit oamenii afară din locuințe să ne vadă…”

Cam acesta ar fi mesajul transmis de prichindeii Grădiniței Nr. 12 și elevii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Bistrița – toți protagoniști într-un neobișnuit marș pro-ecologie care i-au surprins și pe cei aflați pe margine și care i-au privit îndelung, zâmbind. „Da, ne plac marșurile, să strigăm, să purtăm steaguri și pancarte colorate…!”, păreau să afirme copiii care au purtat ieri coronițe pe cap, confecționate de ei înșiși, având inscripționate și sigla Patrulei de Reciclare. „Da, da, ieri a fost cu totul și cu totul altfel…

Ediția 2017-2018 a programului de educație pentru mediu „Patrula de Reciclare”, program inițiat de RoRec – Asociația Română pentru Reciclare se apropie de final, iar agenții Patrulei de Reciclare de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 Bistrița i-au invitat ieri pe micii ecologiști de la Grădinița nr. 12 din Bistrița (Unitate Suporter) să li se alăture, atât la Atelierul Eco-Art, cât și la „Marșul Reciclării”.

La evenimente au participat, în calitate de invitați, și Sorina Roman, de la Primăria Bistrița („Școala Verde”) și Mina Nedelea de la Centrul local Rorec.

Le mulțumim din suflet pentru implicare. Elevi și preșcolari, profesori și părinți au scandat împreună mesaje ecologiste. Copiii au purtat cu mândrie coronițele confecționate la atelier, stegulețele și pancartele pregătite din timp. Au pășit unii lângă alții, și-au unit glasurile, au vrut să fie văzuți și auziți. Au ajuns și la sediul Agenției pentru Protecția Mediului BN unde au fost întâmpinați de domnul director Sever Roman care i-a felicitat pe toți pentru atitudinea ecologică de care au dat dovadă. Mulțumim Grădiniței cu Program Prelungit nr. 12, Bistrița (director profesor Emiliana Chira), doamnelor educatoare Iulia Moldovan și Ioana Bojor de la Grupa Mare «A»,  doamnelor educatoare Ionela Pop și Valeria Baciu de la Grupa Mică «A», precum și părinților participanți.

Mulțumim managerilor CSEI Nr. 1 Bistrița, doamnei director prof. Imola Doris Vass și doamnei director adjunct profesor Georgeta Mariana Moldovan, profesorilor Dana Girigan și Dănuț Buta, prezenți la activitate. Mulțumim din suflet cadrelor didactice și personalului școlii care ne-au susținut de-a lungul întregului an școlar! Știm că mulți dintre dumneavoastră ați fost alături de noi ieri, chiar dacă nu ați «ocupat strada» la «Marșul Reciclării». Ne-ați dovedit de atâtea ori că nu suntem singuri – debarasându-vă de deșeurile de echipamente electrice și electronice în contul Patrulei de Reciclare – la punctul de colectare al școlii noastre sau sunând la Tel. Verde 0800 444 800 – RoRec. Vă mulțumim din inimă și vă așteptăm și la toamnă. Până atunci… vă predăm ștafeta, oameni buni și dragi!”, a transmis prof. coordonator, Teodora Popescu.

FOTO: Dacă în ultimii 7 ani n-ai petrecut cu prietenii o seară la Taverna Dogarilor nu știi ce-ai ratat! decembrie 15, 2019 - Să ai Taverna Dogarilor de 7 ani în oraș și să nu fi petrecut o seară alături de prieteni aici vara, sub vie, sau iarna, în fața șemineului, atunci, în mod clar, nu știi cât de frumoasă poate fi viața în orășelul ăsta mic și frumos! Dacă îți place mâncarea bună și cauți gusturi și savori unice, cum nu găsești oriunde, un vin bun, poezia sau să cânți și să dansezi după pofta inimii, ar fi trebuit deja să fi trecut măcar o dată pe la Taverna Dogarilor! dacă nu ai făcut-o, mai ai timp...
Colindătorii care au speriat Crăciunul și Bistrița! Și copiii, și zăpada… decembrie 15, 2019 - TOOOOT! N-a mai rămas nimeni cu pace în suflet după ce i-a văzut pe colindătorii lui Crețu din Centrul Vechi al Bistriței! Dacă alții au ornamente de Crăciun de poveste, la Bistrița s-a optat după unele de groază, că așa suntem noi, mai speciali! Fotografiile de mai jos ne-au fost trimise de o cititoare, care și-a băgat copiii în sperieți după o plimbare liniștită pe Pietonal.
FOTO: Ai o bijuterie din aur veche sau ruptă? La Atlantis Gold o poți înlocui cu una nouă, la modă decembrie 15, 2019 - Magie de Crăciun la Bijuteria Atlantis Gold din incinta B1 Shopping Center! Aici, orice bijuterie veche sau ruptă poate fi înlocuită cu una nouă, numai bună să ți-o faci cadou de Crăciun sau să o faci cadou cuiva drag! În stoc tocmai au intrat sute de bijuterii din aur și argint pentru copii, tineri sau pentru adulți, oricât de pretențioși ar fi, tot găsești ceva pe gustul celor dragi, chiar ai de unde alege la Atlantis Gold.
DE CITIT: O pădure cu stafii și ierburi vrăjite. O ființă stranie. O întâmplare neobișnuită. Homeric…! decembrie 15, 2019 - O pădure cu stafii și ierburi vrăjite. O ființă stranie. O întâmplare neobișnuită. În afara timpului, în afara istoriei. În miezul cald al poveștii. „Un răsfăț al simțurilor și un desfrâu al fabulosului într-o carte a pasiunilor damnate și a farmecelor fatale…”
Marș comemorativ: 30 de ani de la Revoluție! decembrie 15, 2019 - În acest an se împlinesc 30 de ani de la Revoluția ce a condus România la ieșirea de sub comunism. Pentru a comemora evenimentele din `89, Asociația Bistrița Civică organizează un marș. Se va merge exact pe traseul pe care l-au făcut atunci bistrițenii.
FOTO: CUPA CÂRLIONȚ LA ȘAH 2019, Ediția a II-a decembrie 15, 2019 - Asociația Cârlionț a organizat sâmbătă, 14 decembrie, Cupa Cârlionț la șah pentru juniori. A fost a doua ediție a acestei competiţii: „Sperăm ca acest concurs să devină o tradiție pentru șahul bistrițean..."
INEDIT: Un primar scoate bani din buzunar pentru a premia cea mai frumoasă casă veche împodobită decembrie 15, 2019 - Multe localități au case vechi ce ajung să fie demolate. Pentru a scoate în evidență frumusețea lor, un primar și-a provocat localnicii să le împodobească. Iar cea mai frumoasă casă împodobită va fi premiată. Cu bani din buzunarul propriu al primarului.
Rostul de dimineaţă: Motive serioase de îngrijorare… Sau suspiciune…? decembrie 15, 2019 - Avem motive serioase de îngrijorare. Şi de suspiciune. Cu atât mai mult cu cât lucrurile evoluează într-un ritm galopant. Aproape de nestăpânit… Scapă de sub control. Iar efectele se anunţă cel puţin îngrijorătoare. Dacă nu cumva chiar alarmante.
Aquabis: Fără apă potabilă astăzi, în Bistriţa Bârgăului, Năsăud, Rebrişoara şi Salva decembrie 15, 2019 - Locuitorii din Bistriţa Bârgăului rămân astăzi fără apă potabilă, pentru câteva ore.
A început sancționarea celor care aruncă aiurea gunoiul. Cea mai mare amendă dată de Poliția Locală: 500 de lei decembrie 14, 2019 - Încă de luna trecută, Poliția Locală a început să îi sancționeze pe cei care aruncă aiurea gunoiul. Cea mai mare amendă dată în această perioadă a fost de 500 de lei.
VIDEO – Peteleu despre modificarea organigramei la DSP: Nu văd logica! E pasa-n 3 cu schimb de locuri, ca la handbal! decembrie 14, 2019 - În cadrul ședinței de consiliu local a existat un proiect ce prevedea modificarea organigramei Direcției de Servicii Publice. În fond, se ”transferau” posturi de la un serviciu la altul. ”Nu înțeleg logica acestor permutări. Nu mai aveți nevoie de ei la un serviciu și îi mutați la altul? E ca la Handbal: pasa-n 3 cu schimb de locuri!” a ripostat liberalul Peteleu.
SPECTACOL CARITABIL CHEERS: Mulţumeşte şi tu pentru binecuvântările din viaţa ta și fă-le Crăciunul mai luminos persoanelor cu handicap fizic decembrie 14, 2019 - Dacă ai vrut vreodată să mulţumeşti pentru bucuriile şi bunăstarea cu care ai fost binecuvântat, dar n-ai ştiut cum – ţi se oferă prilejul perfect chiar acum! Fetele şi băieţii de la Cheers vor organiza luni, 16 decembrie, la Dacia, un spectacol caritabil extraordinar. Este momentul să răspunzi acestei provocări…!
Ovidiu Frenț nu se dă plecat! Rămâne TOT în Prefectură, dar pe un alt post: decembrie 14, 2019 - Miercuri, Ovidiu Frenț a fost demis din funcția de prefect al județului. Totuși, acesta nu va părăsi palatul administrativ. Conform organigramei actualizate, Frenț va rămâne pe un alt post. Și va răspunde direct celui ce va fi subprefect. 
Nu renunță la locuințele improvizate nici pe ger! 8 adulți și 8 minori își vor petrece iarna în barăci în fosta groapă de gunoi a Bistriței decembrie 14, 2019 - Gerul care se anunță nu pare să îi sperie pe cei care nu au o locuință corespunzătoare. 8 adulți și 8 copii își vor petrece iarna în niște barăci improvizate în zona fostei gropi de gunoi a Bistriței. De asemenea, alte patru persoane își vor petrece iarna în două foste centrale termice.
Rostul de dimineaţă: Două, trei întâmplări bizare, pe o stradă din Bistriţa decembrie 14, 2019 - Au fost suficiente câteva clipe de răgaz, în plină stradă, ziua în amiaza mare – pentru a surprinde în flagrant, în toată splendoarea, două – trei întâmplări care aveau să schimbe definitiv pulsul zilei...!