23.9 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

FOTO: Un nou spectaculos loc de picnic, pentru bistrițeni!

Bistrițeni, vi se pregătește un nou loc de picnic care se anunță spectaculos. Și munca este pe măsură: voluntarii Clubului Lions montează în aceste zile gardul care împrejmuiește cele 12 hectare ale parcului cu peri seculari. Investiția va depăși în final 45.000 de lei. 

O investiție care va depăși binișor 45.000 de lei este în plină desfășurare, pe Dealul Cocoș. Voluntarii Clubului Lions muncesc de zor, în aceste zile, la amenajarea unei zone de picnic.

Deocamdată se montează gardul, care a costat în jur de 40.000 de lei.

Nu mai punem aici la socoteală munca voluntarilor, sau utilajele aduse de ei și puse în slujba proiectului… Încă avem mult de lucru. Dar sperăm să organizăm o deschidere oficială spre finalul lui mai, când vor înflori și perii seculari…”, ne-a explicat Olimpiu Cocian, de la Clubul Lions.

Parcul cu peri seculari este situat la doi pași de Bistrița, pe Dealul Cocoș, fiind îngrijit de voluntarii Clubului Lions Bistrița.

Parcul include peste 750 de peri din peste 20 de soiuri, care au fost prezentate anul trecut în Franța, la conferința organizată de „Federation des Producteurs de Fruits” din Alsacia.

Proiectul va fi prezentat în acest an și în Germania, la Regensburg, în cadrul unui congres. „Avem rezervată aici o jumătate de zi, și pentru că organizatorii ne-au rugat să facem și o prezentare turistică a zonei, am luat legătura cu Tășuleasa Social. Ei vor prezenta proiectul Via Transilvanica, iar noi parcul cu peri seculari”, a mai explicat Olimpiu Cocian. 

Parcul cu peri seculari va cuprinde și o zonă de picnic, în care bistrițenii se vor putea bucura de peisaj și de natură.

S-a introdus țeava de scurgere sub porțiunea de acces, s-au ridicat trei mese și băncuțele aferente. Nu în ultimul rând, opt tineri membri LEO au desfășurat o acțiune de igienizare în zonă”, au transmis voluntarii Lions. 

În apropierea zonei amenajate pentru picnic, va fi relocată și căsuța tradițională de pe Bârgău, cumpărată de Clubul Lions. „Căsuța va trebuie demontată bârnă cu bârnă, încărcată într-un tir, și ulterior adusă în parcul cu peri seculari și remontată… Pentru această activitate așteptăm, însă, vreme mai bună…”, a mai povestit Olimpiu Cocian pentru Bistrițeanul.ro.

EXTRA: Au dat jos toată tencuiala și au demontat casa, bârnă cu bârnă! O vor remonta în Parcul cu peri seculari de pe dealul Cocoș

Toate acestea sunt făcute pentru ca populația Bistriței să se poată bucura de o nouă locație în care să iasă în natură, în cele mai bune condiții și fără nicio obligație financiară…

Singura noastră rugăminte este să fie respectat locul și munca pe care o depunem”, subliniază voluntarii Lions Club. 

Bistrițenii care își doresc să iasă la picnic în parcul cu peri seculari trebuie să știe că aici nu se va putea intra cu ATV-uri, autoturisme și motociclete.

Aceste mijloace de transport pot eroda solul și pot dăuna dezvoltării plantelor, au mai avertizat cei de la Clubul Lions din Bistrița. 

Foto @ Clubul Lions Bistrița

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...