20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

FOTO/VIDEO A doua zi la Trofeul „Carpați”: România câștigă spectaculos cu Serbia, Spania bate Austria

Noua Sală Polivalentă din Unirea a găzduit cea de-a 55-a ediție a Trofeului „Carpați”, competiție de tradiție pentru România. Competiția se desfășoară între 29 septembrie și 1 octombrie.

Trofeul „Carpați” are o istorie lungă și tradiție în România pentru handbalul feminin. Este o competiție neoficială, dar cu mare importanță pentru că dă o imagine clară, în meciuri amicale, asupra formei pe care o au echipele naționale înaintea competițiilor oficiale precum Campionatul European sau Campionatul Mondial.

Sala Polivalentă din Unirea a fost inaugurată prin acest turneu internațional.

A doua zi a Trofeului „Carpați” a debutat cu partida dintre Spania și Austria. Spania a plecat cu prima șansă, iar ibericele au arătat pe finalul partidei că nu degeaba sunt vicecampioane mondiale. Înainte cu 10 minute de încheierea partidei, scorul era egal, 24 la 24. Castelanos, portarul Spaniei, a închis buturile pe final, iar spanioloaicele au câștigat cu 32 la 27.

România-Serbia 

26-20 (11-10)

România – Serbia a fost un meci așteptat de publicul bistrițean, prezent în număr mare la partidă. Meciul care s-a terminat cu scorul în favoarea României a fost urmărit de peste 2500 de spectatori în sală.

În teren au intrat aproape toate bistrițencele, Laura Pristăvița, Sonia Seraficeanu, Bianca Bazaliu și Nicoleta Dincă. Singura handbalistă a Gloriei care nu a intrat astăzi în teren este portarul Dumanska.

În minutul 14 scorul era de 4-3 pentru sârboaice. Nu a fost vorba de o ploaie de goluri ci o întrecere între paradele portarilor și golurile frumoase înscrise de Bazaliu sau Sorina Grozav.

Ca dovadă a unei evoluții frumoase cu 7 goluri înscrise pentru naționala României, Grozav a primit MVP-ul partidei, înmânat de Valentina Ardean Elisei, fostă handbalistă a Gloriei Bistrița.

Echipa condusă de Florentin Pera a arătat un handbal de calitate. Au existat greșeli, este adevărat, însă naționala a dovedit că poate juca și fără omul de bază care lega extremele de interi și de pivoți, Cristina Neagu, cel mai bun intermediar al lumii.

Pentru că trofeul se joacă în regim de grupă și se joacă fiecare cu fiecare, România ocupă locul 1 cu 4 puncte, Spania și Serbia se află la egalitate de puncte, iar Austria are un punct, aflată pe ultimul loc.

  1. România 4p
  2. Serbia 3p
  3. Spania 3p
  4. Austria 1p

Mai multe despre meciurile din prima zi:

FOTO/VIDEO Spectacol în prima zi la Trofeul „Carpați”! Serbia învinge Spania, România face egal cu Austria

Urmează meciurile care stabilesc ierarhia finală, mâine, 1 octimbrie, în ultima zi de turneu.

  • Serbia – Austria 17:30
  • România – Spania 20:00

Album cu fotografii din timpul celor două partide:

Înregistrările meciului România-Serbia:

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.