21.3 C
Bistrița
joi, septembrie 21, 2023

FOTO/VIDEO Spectacol în prima zi la Trofeul „Carpați”! Serbia învinge Spania, România face egal cu Austria

Noua Sală Polivalentă din Unirea a găzduit cea de-a 55-a ediție a Trofeului „Carpați”, competiție de tradiție pentru România. În prima zi de turneu s-au duelat patru echipe, iar rezultatele au fost neașteptate.

Trofeul „Carpați” are o istorie lungă și tradiție în România pentru handbalul feminin. Este o competiție neoficială, dar cu mare importanță pentru că dă o imagine clară, în meciuri amicale, asupra formei pe care o au echipele naționale înaintea competițiilor oficiale precum Campionatul European sau Campionatul Mondial.

Sala Polivalentă din Unirea a fost inaugurată prin acest turneu internațional.

În prima zi a turneului organizat la Bistrița, 29 septembrie, s-au întâlnit de la ora 17:30 naționala de handbal feminin a Serbiei și cea a Spaniei, iar de la ora 20:00, România a întâlnit Austria.

Naționala Serbiei a învins greu Spania, vicecampioana mondială, la Bistrița. Ambele echipe au jucat un meci frumos, iar antrenorii au rulat jucătoare, oferind minute aproape tuturor handbalistelor. La pauză, Spania conducea Serbia cu 17-16, însă vecinele din Vest au reușit să învingă o echipă de temut precum Spania într-o pasă proastă a ibericelor cu 30-28.

România, egal cu Austria

Echipa națională de handbal a României a scos un egal în ultimele secunde cu Austria, o echipă bine închegată cu un antrenor român, Herbert Muler, român plecat de mult timp în Austria. Echipa Austriei are drept avantaj faptul că echipa joacă într-o formulă omogenă de mult timp și face parte din echipele puternice din a treia urnă valorică europeană. România schimbă în mai puțin de doi ani al patrulea antrenor.

Selecționerul României, Florentin Pera, a rulat mai puține jucătoare românce în joc. Cristina Neagu a fost MVP și a marcat 11 goluri din 32 ale României.

Naționala României conducea la pauză la scor minim Austria, 16-15. A doua repriză a fost una proastă pentru România, iar  Austria a preluat conducerea. Înainte cu 3 minute de final, oaspeții conduceau la două goluri. Experiența unor jucătoare din teren precum Laura Pristăvița, Mădălina Zamfirescu sau Cristina Neagu au făcut ca scorul final să fie egal, 32-32.

Jucătoarea Gloriei Bistrița, Yulia Dumanska, a apărat o repriză în poarta României și a primit titlul de cea mai bună jucătoare a meciului după o prestație modestă.

Turneul de handbal feminin continuă și în 30 septembrie și 1 octombrie.

Iată programul:

Ziua 2, 30 septembrie

  • Austria – Spania 17:30
  • Romania – Serbia ora 20:00

Ziua 3, 1 octombrie

  • Serbia – Austria 17:30
  • România – Spania 20:00

La începutul meciurilor au existat probleme tehnice, iar imnurile de stat nu au mai fost date în difuzoarele polivalentei. Sârboaicele s-au descurcat singure, iar româncele au cântat la unison cu publicul:

Tehnica, bat-o vina! Sârboaicele și-au cântat singure imnul

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.