4.6 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Primarul Ioan Turc despre desființarea stației de asfalt: „Cineva a greșit, e limpede acest lucru. Cine a greșit va suporta sancțiuni”

Primarul Ioan Turc spune că în cazul stației de asfalt cineva din instituție a greșit și va fi sancționat din această cauză. Garda de Mediu a sancționat municipalitatea cu 50.000 de lei după ce a montat stația de asfalt în ciuda faptului că Agenția pentru Protecția Mediului a respins solicitarea de emitere a acordului de mediu.

În cadrul ședinței de Consiliu Local de astăzi, primarul Ioan Turc a vorbit despre amenda încasată de municipalitate de la Garda de Mediu, din cauza stației de asfalt, care a fost montată fără a deține toate autorizațiile necesare.

„În legătură cu stația pentru producerea mixturilor asfaltice, săptămâna viitoare voi comunica un punct de vedere ferm legat de problema pe care o avem din punct de vedere al Agenției de Mediu. (…) Vom rezolva problema într-un mod sau altul. Sunt mai multe scenarii de lucru. Cineva a greșit, este limpede acest lucru. Categoric, cine a greșit va trebui nu doar să dea explicații, ci va suporta și sancțiuni, care pot fi disciplinare, pecuniare, dar deocamdată dați-mi voie să nu spun mai multe lucruri. Suntem într-un proces interinstituțional pentru identificarea soluției prin care o stație nou, mult mai puțin poluantă decât stația veche, să poată fi pusă la treabă”, a explicat Ioan Turc, în ședința de Consiliul Local.

Garda de Mediu a amendat Primăria Bistrița cu 50.000 de lei și a dispus desființarea noii stații de asfalt. Se pare că Primăria Bistrița s-a apucat de treabă în ciuda faptului că Agenția pentru Protecția Mediului a respins solicitarea de emitere a acordului de mediu. Mai multe detalii AICI.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Așteptăm să vedem cine a greșit și ce sancțiuni sunteți în stare să aplicați. M as mira să luați atitudine, dacă erați capabil să o faceți nu ajungeați aici! Un primar slab care își sărbătorește ziua de naștere cu gașca lui Crețu . Păcat! Sunteți la mâna lor și vă joacă cum vor!

  2. cum adica cineva va suporta actiuni pecuniare? inteleg ca va fi penalizat cu 10% din salar timp de 3 luni? sau cum?
    Sunt curios sa vad gasca de „destepti” (ca sunt ferm convins ca nu e doar un om) – de la cei care au propus pana la cei care au decis) cu platesc amenda de 50.000 lei , dar nu ca plateste Primaria si lor li se retine din salariul viitor!!! NU!
    Sa scoata bani de pe card si sa plateasca. Dupa care nu au decat sa conteste amenda in instanta, cu avocat platit tot de ei si daca instanta o sa le dea dreptate isi vor recapata banii!!! Asta se numeste investitie!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...