25.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

FOTO/VIDEO: Bistrițenii au luat refugiații ucraineni printre focuri de armă

Mai multe firme de transport bistrițene au trimis autocare la granița Siret. Acestea au preluat aproape 1.000 de mame și copii. Deputații Daniel Suciu și Bogdan Ivan au transmis imagini în care se aud împușcături: „Urât e războiul!”

Bistrițenii din Asociația ”Împarte Bucurie” au plecat ieri în vama Siret, cu mai multe autocare puse la dispoziție de firmele locale de transport, Transmixt, Vanirotrans, Exmitiani și ANI Tour.

Deputatul Bogdan Ivan, coordonator al acestei acțiuni, a ținut bistrițenii la curent cu momentele surprinse la graniță.

”Mii de mame și copii, dintre care cei mai mulți sunt frați români din regiunea Cernăuți, ne așteaptă în Vama Siret” 

”Am ajuns în vama Siret partea ucraineană unde frații noștri români din Cernăuți, coordonați de Parintele Nicolae Popescu încearcă să treacă vama în România”

Imaginile surprinse sunt tulburătoare și arată disperarea ucrainienilor de a parasi țara prinsă în război.

Vameși epuizați, lacrimi, despărțiri dureroase și focuri de armă

Imaginea de la graniță e una care te lasă fără cuvinte. Mame cu copii în brațe, lacrimi de despărțire, disperare – într-un cuvânt.

Copii, mame, soții și soți cu obrazul brăzdat de lacrimi. Iubite care își luau rămas bun cu ochii plini de lacrimi de la bărbatul iubit care de astăzi va lua arma și va merge pe front să își apere țara și familia.

Bărbați în toată firea care plângeau ca niște copii atunci când își îmbrățișau poate pentru ultima dată soția și copiii. Nu putini au fost cei care s-au îmbrățișat printre gratiile porților. Și în sunet de mitralieră… la câțiva metri de noi toți” – a transmis Bogdan Ivan.
Presiunea e mare chiar și pe vameși.
”Vameșii ucrainieni sunt epuizați. Lucrează în jumătate din efectiv pentru că ceilalți sunt pe front” – este informația transmisă online.
Focuri de armă când așteptau să preia refugiații

S-a tras și cu arma….oameni disperați, oameni înghețați….urât e războiul!” – a transmis și deputatul Daniel Suciu, prezent și el în vama Siret.
Spre dimineață, autocarele bistrițene au pornit spre casă. Acestea au la bord aproape 1000 de mame și copii.
Am reușit să plecăm din vama cu Ucraina cu toți copiii și mamele lor care așteptau și de două zile în frig, în picioare, cu copilași în brațe. …Important este că datorită multor bistrițeni cu suflet mare, aproape 1000 de copii și femei sunt de acum în siguranță, în România. Au așteptat atât pentru că și-au abandonat mașinile pe marginea drumului și aici nu îi aștepta nimeni” – a mai transmis în această dimineață Bogdan Ivan.

Peste 450 de locuri de cazare sunt pregătite în județul Bistrița-Năsăud pentru a putea găzdui grupurile de refugiați care încep să vină în valuri din Ucraina cuprinsă de război în urma invaziei armatei ruse. E vorba de 7 locații situate în commune, orașe și chiar în Bistrița.

 În acest context, Instituția Prefectului a comunicat că intențiile de ajutor pot fi transmise la numărul de telefon 0758 112 575, operaționalizat în Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Bistrița-Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

RED WEEKEND la Alpha Home OUTLET! Orice piesă de mobilier are 30 la sută reducere!

Acest sfârșit de săptămână vine cu o ofertă de nerefuzat la Alpha Home OUTLET. E lichidare...

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.