0.8 C
Bistrița
sâmbătă, ianuarie 29, 2022

FOTO/VIDEO – Cât de puțin trebuie să faci un om fericit:

La cei aproape 63 de ani, pe un cer senin și un soare destul de fierbinte pentru mijloc de septembrie, nenea Attila Szocs urcă strada Tărpiului, împingând un cărucior.

E îmbrăcat în verde, asortându-se cu nuanța în care și-a vopsit prețiosul ”partener”.

Am căruciorul ăsta de aproape 30 de ani. De atâta timp îmi câștig pâinea cu el. Vedeți că e verde. Și eu sunt tot îmbrăcat, în haine curate, verzi. Îmi place mie culoarea asta. Și casa mea e toată verde. Eu văd această culoare ca și speranță, viață, optimism. Așa că și în casă am tot, tot, tot, verde. A! Și ne-au reabilitat și blocul. Și l-au colorat verde. Că încă unii îmi spuneau că oare nu e cu dedicație?”, a povestit pentru Bistrițeanul.ro, nenea Attila.

Merge spre Centrul de Colectare a Deșeurilor feroase și Neferoase. Aduce în cărucior o încărcătură ”cam de 80 de lei”. Pe aceasta a ”cărat-o” din oraș, dar sunt zile când merge pe jos kilometri buni, chiar din Unirea sau Viișoara.

Ajută oamenii să-și golească casele sau curțile de deșeuri. Unii îl sună și-i spun că au ”ceva” pentru el. Uneori, în schimbul ajutorului oferit, primește de mâncare. Sau bonuri valorice.

”Am niște bătrânele la care le duc periodic apă de izvor. De la Lac sau din Schullerwald”, a mai explicat Attila.

Problema e că partenerul lui nenea Attila, căruciorul cel verde, e pe ducă. Are aproape 30 de ani, a fost ”implicat” în două accidente. L-a mai ”cârpit”, dar acum are nevoie de roți, scânduri, corniere și, bineînțeles, vopsea verde.

Nenea Attila vrea să muncească ”până când Dumnezeu îl mai ține pe pământ”. Și are nevoie de foooooarte puțin ca să fie fericit: să-și repare căruciorul.

[arve url=”https://youtu.be/_5BROBMs1SI” /]

Ce ziceți? Îl ajutăm?

Puteți să-l sunați la numărul 0746091907 ca să-i dați cele necesare reparării căruciorului. Și-l puteți suna oridecâteori aveți nevoie de ajutor sau de cineva care să vă ia deșeurile feroase, sau chiar și neferoase, de acasă!

Ia atât de puțin să-l faci pe nenea Attila fericit!

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building caută contabil/ă și inginer constructor! Rombat are nevoie de operatori și electricieni

Compania Amicii Building are nevoie de contabil, inginer contructor și finisori. Locuri de muncă sunt disponibile și la Rombat, Transmixt Bistrița sau Clinica Sanovil, unde se caută fiziokinetoterapeut, dar și o infirmieră. 

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...